Някой случайно да е разбрал нещо относно това "залепяне"?
Така да си кажа мнението:
когато аз бях в София на някои момичета им слагаха "среда" деня преди трансфера.Някои му викаха лепило, защото спомагало да се закрепи ембриона. До колкото разбрах док. решава и ти казват като ти се обадят по телефона ембриолозите. Явно си има някакви показатели но....какви точно май не са коментирали жените. Само, че не съм чувала да излиза по-ефтино инвитрото. Пак ще кажа - цената на процедурата е индивидуална и се формира от лекарствата за стимулация като всяка жена резгира различно. На мен не ми правиха такава среда, но на едно момиче и беше 3-ти опит и на нея сложиха.
Успеха на инвитрото много зависи и от качеството на яйцеклетките и затова незнам дали тази среда води до 90% успеваемост(някъде го прочетох).
А това, което Деси обяснява мисля,че е друго-кокултивирането.
ето инфо "Ко-култивиране -При някои ин-витро методи яйцеклетката се опложда извън тялото на майката, ембрионът се развива в изкуствена среда и после се имплантира в майката. Най-трудната част е полученият ембрион да се закрепи за матката. За да бъде успешно имплантиран ембрионът, изкуствената среда трябва максимално да наподобява майчината утроба. Тук на помощ идва ко-култивирането – имитиране на майчина утроба.
При него се създава изкуствена утроба с истински клетки от матката на майката. Ембрионът се посява в тази среда. Той свиква с нея и когато се имплантира в матката, много по-лесно се закрепва, защото средата вече му е позната. Ко-култивирането увеличава с 30 % шанса за забременяване. Процедурата се извършва само от високоспециализирани ембриолози.".
Това си се заплаща допълнитело и обикновено го правят жени, който имат проблем с имплантацията и няколко неуспешни опита. А за това се прави предимплантационна диагностика.