0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кога най-рано може да се направи тест за бременност?
Днес (5ти март) е 22ри ден от цикъла ми. На 12ти март би трябвало да ми дойде. Дали тест преди тази дата може да даде правдоподобен резултат? Или задължително трябва да чакам евентуално закъснение!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Здравей Жасмин, виждала съм на тестове за бременност да пише, че отчитат от седмия ден след зачеването, но си мисля, че това е попреувеличено, чувала съм мнения, че тестовете за бременност за широка употреба са точни след първия ден на закъснение на цикъла, но ако не можеш да чакаш би могла да си направиш кръвен тест в лаборатория. Успех, дано бебчо е на път:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат
но си мисля, че това е попреувеличено, чувала съм мнения, че тестовете за бременност за широка употреба са точни след първия ден на закъснение на цикъла

Жасмин първото твърдение е вярно, наистина е силно преувеличено това което пише по тестовете за бременност, че отчитат след седмия ден от зачеването. А второто е строго индивидуално. Може и на първият ден от закъснението да ти отчете отрицателен тест, а ти да си бременна. Най-добрият вариант е да изчакаш 4-5 дни от закъснението на цикъла, но това е за да не даваш грешни пари за тестове. При всички положения обаче изчакай закъснение за да си направиш тест.

П.С. Чувала съм и за случаи когато до 3-тия месец не им отчита положителен тест е жената си е бременна и бременноста протича нормално, но това пък е изключителен случай
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Чакай да ти закъснее.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Мила,и аз бих те посъветвала да изчакаш!Въпреки,че знам добре как бавно минава времето тогава,а ти тръпнеш от нетърпение.Но все пак имаш по-специални причини да мислиш,че си бременна тичай на кръвен тест.Пожелавам ти едно щъркелче-все пак пролетта идва! :D
Чакайте си закъснението. Една седмица не е чак толкова дълъг период. Не си давайте парите за тестове, купете си нещо друго за тези 3 лв.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Благодаря ви за съветите! Въпроса е, че имам 2 теста от тестовете за овулация и ме сърбят ръцете да ги пробвам.
Утре пътуваме извън града на гости за седмицата, а ако ми дойде цикъла доктора иска веднага да почнем с инжекции за инсеминация, т.е. в понеделник. Няма да имам време даже да се разочаровам при отрицателен резултат. Знам, че вероятността за бременност не е голяма, но така ми се иска да избегна инсеминацията. Умирам от притеснения.
Ами така горе долу 12-ти ден след ову има извесни шансове тестът да отчете бременност, ако я има. Иначе сигурното е след закъснението, а по-рано от 12-ти ден няма смисъл.

Хайде, стискам палци :D
Благодаря ти, Бени!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Искам и аз да ти отговоря, макар че подкрепям предишните мнения. Абсолютно вярно е, че това с тестовете които отчитат по-рано е пълна измишльотина. Моят лекар казва, че теста се прави при закъснение, над един ден, даже и повече. Разбирам те напълно какво ти е, минала съм по твоя път и аз сега съм на процедурата - инсеминация. Истината е в кръвния тест, който до колкото знам, се прави след 11 ден от предполагаемото зачеване. Иначе и аз познавам момиче, което си направи тест след доста голямо закъснение, който беше отрицателен, а пък тя се оказа доста бременна. Сега се радва на сладка дъщеря. Така че, мила, бъди търпелива/макар че аз не съм/, стискам ти палци.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!