Джам не ти си изтеглила късата клечка...
щом имате истерии от две седмици само. Тони винаги е бил такова дете, ревящо, пищящо, истерично ако не стане на неговото. Доста ми е трудно с него по разходките, винаги търчи и играе/прави опасни занимания. Никога не мога да имам нормална разходка, винаги има сръдни и ... .Оставям го когато мястото позволява да се тръшка и инати, хората ме гледат укоряващо учудено и често чувам съжалителни думи. Мен това не ме притеснява, но той вече знае кога и къде да се тръшне за да стане на неговото и в крайна сметка успява, защото местата които си избира са крайно опасни. Знае и разбира абсолютно всичко, кое НЕ трябва да прави и кое е опасно за него, но го прави и прави. Това даже му доставя удоволствие или по скоро му е забавна ситуацията и реакцията ми. Така че, твърде често ме провокира и докарва до лудост. Чакам с огромно нетърпение да го израстем, макар че съм сигурна, че това е до характер.
Сега аз да питам за 2-3 годишните, вашите деца често ли се събличат у дома. Моето като го хванат дивите, се съблича и започва да скача върху спалнята с все сила. Стои по боди и не дава да го обличат, естествено истерии и ... Същото е когато ме види седнала пред компютъра, ако седя и гледам ТВ например го няма това, но пред компютара изпада в истерия. Вниманието ми трябва да е винаги за него и на 200 %, много е обсебващ, но поради проблемите с коремчето му, се получава порочния кръг.
Оше нещо за 2-3 годишните да питам. Забелязали ли сте, че децата ви през определен период от време спят по вече от нормалното за тях и обратното?
Стеф, съжалявам за фурията Деси, че те е уплашила така. Дай боже да не се сблъсквате с такива и подобни инфарктни ситуации. При нас също не липсват подобни и Тони отдавна вече яде по някои друг шамар навън и не само. Последната беля е от НГ, когато се покатери от ниският шкаф за да достигне горния и играе с вратичките, когато едната пада отгоре му, слава богу не успя да се нареже и се разминахме само с уплаха.