0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как влияят килограмите на бебеправенето
« Отговор #40 -: Март 08, 2006, 15:19:19 pm »
Фуси написа:
Цитат
От друга страна съм ходила на диетолог (д-р Байкова) и тя казва, че всяко тяло обича едни килограми и за него не е добре да го мъчиш с драстични диети и кучешки глад.

Тази Байкова ми е много симтатична :D  А относно второто - и аз споделям и съм чела на доста неща. Вкл. че човек има генетично заложено тегло +/- 3-4 кг. Ако си около него, тялото ще опита да го задържи. Скоро четох в един форум съвети от някакъв специалист - и той пишеше, че ако спазваш добър двигателен режим и се храниш правилно, и въпреки това не сваляш - това ти е теглото и няма смисъл да се мъчиш да го сваляш.

А също така е много вярно, че по-кльощавите мадами качват наистина много при бременност, докато по-некльощавите - по-малко :wink:

А пък при мен пиенето на два месеца Дуфастон ми се отрази в 1-2 кг +. Никога не бях минавала 50 кг, въпреки здравото хапване, а сега съм 51. Гадни хормони :evil:  надявам се от Утрогестана да не качвам
 :evil:  Щото хич, ама хич не ме бива в хранителните ограничения :oops:
Благодаря ти, Бени!

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #41 -: Март 08, 2006, 15:26:22 pm »
Аз качих от утрогестана кило и половина - две. Тъкмо бях посмъкнала килата, качени след спирането на цигарите и за две седмици утрогестан ги възстанових, че и отгоре. Единственото неудобство е, че не се харесвам и не ми стават дрехите :lol:
Ама това е временно, килограмите се свалят :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #42 -: Март 08, 2006, 15:38:19 pm »
Хмм, аз в живота си не съм свалила 1 кг :oops:  Хич не издържам на лишения  :oops: Мисля да ходя да си търся пътечка за бягане, въпреки че у нас празно място няма :?  То се видя, че фитнеса го зарязах ... :oops:

Ултра, ти ходиш ли на фитнес - помня че нещо по комшийски се уговаряхте :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #43 -: Март 08, 2006, 15:42:03 pm »
Цитат на: kamii
Питала съм няколко лекари дали може да навредят коремните преси при опити за забременяване и всички са ми отговаряли отрицателно. Даже мисля да ги започвам от днес пак, че бая се окръглих в талията :x

:) Аз за по-сигурно само преди ову-то, след това си почивам от коремните преси! Ама коремът ми е най-малко проблемен де.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #44 -: Март 08, 2006, 15:56:14 pm »
Фреши, ходя уж, ама само до ову (18-20 ден). Скучно ми е малко сама да ходя, но този е единствения спорт, който не ми пречи нито на халтавите стави, нито на проблемите с гърба, нито на лещите :lol:
Евентуално бих опитала йога, но само ако помещението е много чисто. От каланетиката се отказах точно заради специфичните миризми и мръсотията по пода...
Обикновено при хубаво време правим преходи на Витоша, но от един месец все нямам възможност. Като се затопли изваждаме и колелетата.
Всъщност ефекта, който търся за момента, е тонизиране и укрепване, отслабването нямам намерение да го превръщам в мания.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #45 -: Март 08, 2006, 16:20:06 pm »
Момичета,  аз да ви кажа като по-малка бях вейка - без гърди, без нищо - цикъла ми дойде в 9 клас и след  това - мама миа....  :( Пораснаха ми гърди и то какви, които тогава ме комплексираха, но сега не :) Но качих и кила - при ръст 174 см. станах 84 кг. Влачих ги година две и реших да ги махам. Незнам дали някой от вас тук споменава за разделно хранене, но на мен помогна 100% Е разбира се и се ограничавах малко, но ако хапвах торта например 4-5 часа след това нищо. За 7-8 месеца свалих 25 кила, със съвсем малко стрии, след това качих 3 кг. и поддържам 64 - 5. Та ако някой иска може да пробва и с разделно хранене, това от мен малко извън темата :) Успех
« Отговор #46 -: Март 08, 2006, 16:52:50 pm »
Ултра, жалко че съм на другия край на София, можехме да ходим заедно на фитнесче :D  Ама и аз уж заради втората половина не ходя, пък докато съм в М 6-7 дни не ходя - то остават 7 дни. Не мога да влезна във форма, ще си ходя с мускулна треска :?  И аз имам проблем със ставите и гърба :(
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #47 -: Март 08, 2006, 18:28:09 pm »
Цитат на: jam
Lan и компания,

да ви споделя какво се случи с мен.
които ме познават, знаят, че имам доста излишни килограми (натрупках си ги лека-полека в последните 6-7 години). опитвах да свалям лекичко, но едно сваля, две кача - особено като се боцках с Гонал.
забременях и се ужасих - викам, леле сега какво ли ме чака, та аз няма да мога да ходя от тежест...
а то какво се оказа - вече навлизам в 6-ти месец, качила съм само 2 килограма, ям без никакви ограничения и НЕ КАЧВАМ! даже реално отслабвам, защото бебето расте...
даже се оказва, че на практика се недохранвам, такова чудо не бях сънувала, че ще ми се случи - аз, дето като погледна храна и ми се залепва...

Мила Jam, толкова се радвам, че при теб нещата се развиват така, но дори и да качваш, в такъв период, това е разбираемо, та какво по-важно от здравето на бебчето, но ние, които все още не сме в такава ситуация, все пак е добре да не се разпускаме съвем. А иначе, като стане чудото, поне на мен, въобще няма да ми дреме колко кила ще кача, важното е, че ще имаш едно прекрасно същество, а килограмите - те се свалят. Желая ти лека бременност и хубаво и здраво бебче:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #48 -: Март 11, 2006, 03:43:28 am »
Jam, аз като те видях миналата година не ми се видя въобще с наднормено тегло. За теб може да е, но за моя паралел такова тегло е повече от нормално. И аз се присъединявам към мнението на Рали. Килограми се свалят. Другото да е наред.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #49 -: Март 11, 2006, 10:50:26 am »
Цитат на: White_Raven
Jam, аз като те видях миналата година не ми се видя въобще с наднормено тегло.

о, не, Рейвънче... :) тъмно беше и затова не си ме видяла добре... аз съм си с 25 кила наднормени...
но съм обещала на себе си и на бийста, че като родя, живот и здраве - ще ги сваля до шушка!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #50 -: Март 11, 2006, 12:38:38 pm »
Пиша като Гост защото у дома не мога да вляза в Зачатие  :( И още не мога да разбера защо така??
Да се включа и аз по темата с килцата - винаги съм била доста слаба 45-46 кила при ръст 161см, но онзи ден случайно като се мерих - 50 кг. Усещам аз, че нещо май съм си налепила малко на д-то, ама не вярвах че чак толкова. Може ли да е от Утрогестана? Сигурно наистина организмът ми иска да качи някое кило отгоре, че да може да забременея?
Не ме бърка и 100 кила да стана стига да забременея  :(
Надявам се да не съм обидила някои от вас, които се борят с излишните кила :oops: Често са ми завиждали за това, че съм слаба, но това не зависи от мен и ми е било винаги неприятно да виждам такава завист. Искам вече да съм дебела и с огромен корем  preggo

от bebe_2006
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #51 -: Март 11, 2006, 12:51:37 pm »
bebe_2006 като влезнеш в сайта отиваш отгоре където пише вход. Пишеш си потребителското име и паролата и вече ще си логната. А иначе на въпроса ти да може да се качат няколко кила от Утрогестана не се притеснявай. И ти желая огромен корем в скоро време.  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Anonymous

« Отговор #52 -: Март 11, 2006, 13:01:37 pm »
Starlet, така правя и на работа нямам проблеми - влизам си и си пиша. Ама тука нещо не става - дава ми профила и пише че съм offline.
Мерси за пожеланието и аз на теб ти желая огромно коремче със сладко бебче в него :)
*
« Отговор #53 -: Март 11, 2006, 13:02:38 pm »
Гост,
 :D ама го каза, както аз не искам хората да ме преценяват по повечкото килца, така и аз не преценявам и не завиждам на слабите момичета. Аз съм си такава, те са си такива! А иначе и аз ти пожелавам повечко килца и голям корем :D !
*

Anonymous

« Отговор #54 -: Март 11, 2006, 13:08:28 pm »
Мерси Lan за добрите думи и пожеланието  :) И аз никога не съм преценявала хората по килцата, цвят на косата и др такива.
Също ти желая скоро да се хвалиш с растящо коремче  :wink:
писано от bebe_2006[/i]
*

Anonymous

« Отговор #55 -: Март 12, 2006, 15:49:38 pm »
Мила  LAN
Аз бях бременна и качих около 10 кг. до 5месец
Бях се хванала на диета и за две седмици свалих около 4 кг.
После четох че преди нова бременост не е хубаво да си на диета. може да не се хване бебче.
Тази седмица ходих на гинеколог.
И стана дума за кръвното налягане, че ако си остана с тези килограми ще вдигам кръвно и ще се отрази на бебето.

Разрешена е диета но не строга.
Сега съм на зеленчуци и месо /пекано или варено/ Задължително да присъства месо!
Пък ще видим резултатът след 2 месеца :P
*
« Отговор #56 -: Март 17, 2006, 10:16:09 am »
Обещах да пиша, ако има резултат  - и ето :D . Свалих 2 килограма за 10 дни с 4-пъти ядене на ден, но с наполовина по-малки порции. Знам, че при моите килограми не е голямо постижение, но все пак, ако има и други жени с подобен проблем, могат да пробват!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #57 -: Март 17, 2006, 10:34:26 am »
Цитат на: Lan
Обещах да пиша, ако има резултат  - и ето :D . Свалих 2 килограма за 10 дни с 4-пъти ядене на ден, но с наполовина по-малки порции. Знам, че при моите килограми не е голямо постижение, но все пак, ако има и други жени с подобен проблем, могат да прбват!

Поздравления. Аз пък за 10 дни качих 3кг. Така,че ще пробвам твоя метод.
И как да не е голямо постижение 2 кг. да отслабнеш? Това е най-разумният начин на отслабване.Задвижила си метаболизма си.Продължавай така.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Joulie9

« Отговор #58 -: Март 18, 2006, 02:10:05 am »
Цитат на: Lan
White_Raven,
Висока съм 160 и тежа 75кг. Обикновено тежа 70 кг. но откакто бебеправим се уплаших да не му навредя, ако стане и почнах да си ям вечер. Резултатът беше нови 5 кг. Когато прочетох, че килограмите може да се причина да не става, направо ми стана лошо :(

Na kakvo da popre4ich ti o6te ne si bremenna ,a i kato se bebepravi ne e kazani 4e trqbva da qde6 mnogo neznam koi ti e kazal podobni gluposti ,dori i da si bremenna ne trqbva da se tap4ch,a da qdech zdravoslovno....Sega kakto ti kazaha momi4etata se opitai da otslabnech i izbqgvai vsi4ko,koeto sadarja golemi koli4estva lipidi ili pak ako ti e trudno i neznae6 kak si kupi edna kniga za zdravoslovno hranene,tam 6te ima i recepti ....Pojelavam ti uspeh[/size][/color]

На какво да попречич ти още не си бременна ,а и като се бебеправи не е казани че трябва да ядеш много незнам кой ти е казал подобни глупости ,дори и да си бременна не трябва да се тъпчч,а да ядеч здравословно....Сега както ти казаха момичетата се опитай да отслабнеч и избягвай всичко,което съдържа големи количества липиди или пък ако ти е трудно и незнаеш как си купи една книга за здравословно хранене,там ще има и рецепти ....Пожелавам ти успех
*
« Отговор #59 -: Март 18, 2006, 16:29:30 pm »
Joulie9,
благодаря за загрижеността, старая се! :)