0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как влияят килограмите на бебеправенето
« Отговор #20 -: Март 06, 2006, 00:49:00 am »
rally_g, досега винаги съм си "поддържала" 70кг. с ядене 3 пъти на ден, но без ядене преди 10.30 сутрин и след 5 вечер. Никога не съм пробвала твоя начин, сега обаче мисля да пробвам и ако не кача от този начин на хранене определено ще ми е по-лесно отколкото досега.

Starlet, качих ги 5-те килограма, защото почнах да ям и вечер от страх да не увредя бъдещото бебче, основно ме е страх за тези 2-3 седмици, в които не мога да знам дали има бебе или не. Иначе съм си 70кг. от 15 години и наистина се чувствам много добре, като изключим отношението на околните, здрава съм, за последно имах лек грип преди 4 години, имам нормално кръвно и до преди да почнем опити за бебче и нормален цикъл.
Благодарение на всички момичета вече ми е по-спокойно, че намаленото хранене няма да навреди, така че от утре почвам! :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #21 -: Март 06, 2006, 00:54:51 am »
Цитат на: Lan
Благодарение на всички момичета вече ми е по-спокойно, че намаленото хранене няма да навреди, така че от утре почвам! :)

И все пак не прекалявай с намаляването на храненето  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Март 06, 2006, 07:44:18 am »
Благодаря на всички за бързото отзовавене и за разбирането, сега по-спокойно ще спра да ям вечер както се храних и преди! Повечето хора (и лекари!) казват с презрение : "ми яж по-малко виж колко си дебела" и за това не посмях да питам др. Власова точно за храненето. А за хормоналните хапчета, още се чудя, отидох при тази лекарка, защото точно в този сайт пише, че е много добър диагностицик.

Това ти решение- да не се храниш вечер е най-разумно.Така ще поотслабнеш малко и то без да се травмира тялото.
Ако приложиш някаква по строга диета,след като забременееш , освен че ще си върниш килограмите,но ще качиш и много излишни.По време на бременността излишните килограми освен че ти "пречат Ужасно много",но могат и да ти навредят( да започнеш да вдигаш вис.кръвно, напр,)
Ако намалиш малко храната,няма да навредиш на бебето (ако си заченала през това време),Бебето си набавя всичко,което му трябва от теб-лишава теб ,но то си го взема,напр.калций.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #23 -: Март 06, 2006, 08:23:20 am »
Здравей,Lan!
От драстични диети няма нужда.Така само ще стресираш организма,а и психиката си и полза няма.Сега най-важно е просто постепенно да понамалиш храната и да минеш към по-здравословен начин на хранене.Започни като ядеш всичко,каквото и до сега , но в порции наполовина например.После постепенно отстрани сладките и тестени храни , ако можеш спортувай / нещо по -  леко и ненатоварващо / и ще видиш,че всичко ще е ОК и то без риск за теб и бъдещето бебче.Аз лично също се опитвам да понамаля храната.Тежа 67-68 кг,на ръст 172 см.Не изглеждам дебела / особено подходящо облечена  :oops:  :P / от от скоро се чуствам такава.Просто усещам ,че кг ми идват малко в повече.Така,че споко!!!Ще се оправим!
А да не говорим пък колко много дебели жени никога не са имали проблеми с забременяване и износване на плода.Така,че нито слаби,нито дебелички жени са застраховани от проблеми със зачеването.
« Отговор #24 -: Март 06, 2006, 09:59:55 am »
White_Raven,
Висока съм 160 и тежа 75кг. Обикновено тежа 70 кг. но откакто бебеправим се уплаших да не му навредя, ако стане и почнах да си ям вечер. Резултатът беше нови 5 кг. Когато прочетох, че килограмите може да се причина да не става, направо ми стана лошо :(

Лан, мила, не се притеснявай - аз съм със същите килца като теб, при това гадно натрупани от застоялия начин на живот... Наистина постъпи както те съветва Jam - пусни си едни изследвания, и ако нямаш проблеми с хормоните не се притеснявай....

Специално при мен няма никакво отклонение на цикъла - като пушка е - на 28 дена (по-редовно от това и аз незнам), Ову-то си ми е на 18-я ден...

Иначе и аз предприех мерки, отказах хляба, не ям почти никакво месо (от време на време тон в натурален сос), ама да ти кажа - ефект никакъв, по-добре започни да се движиш повече (което смятам да направя в най-кратки срокове), но без да се пренатоварваш....

От личен опит знам, че отида ли на море, само от плуването (и без промяна в начина на хранене) отслабвам за 2 седмици между 5 и 7 килца....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #25 -: Март 06, 2006, 11:21:36 am »
:) Ми движението ми е единственият плюс. Обикновено ходя пеша не по-малко от час на ден, карам велоаргометър 14 километра 3 пъти седмично и преди бебеправенето правех по 100 коремни преси на ден, но сега съм ги спряла, защото прочетох, че не се препоръчват и въртенето на обръч също съм го спряла, защото не прочетох никъде дали пък не е вредно.
От днес съм решила да следвам съвета на rally_g и да ям на 4 малки порции през 3 часа, пък ще докладвам какво ще стане, ако има ефект да се възползват и другите пълнички бъдещи мами!
« Отговор #26 -: Март 06, 2006, 11:29:51 am »

Висока съм 160 и тежа 75кг. Обикновено тежа 70 кг. но откакто бебеправим се уплаших да не му навредя, ако стане и почнах да си ям вечер. (

Лан, не мисля, че може да се говори за "затлъстяване". Още повече щом поддържаш добър двигателен режим. Не мисля, че имаш поводи за притеснение. Иначе, точно вечерята мисля можеш да я пропускаш - последно хранене в 17ч ми звучи много разумно. Можеш също да помислиш и за някои аспекти на хранителния си режим - да избягваш захар, сладко, тлъсто, пържено.

Желая ти успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #27 -: Март 06, 2006, 11:33:53 am »
Лан, аз лично закусвам, обядвам, имам следобедна закуска, вечеря, а ако си лягам по-късно (т.е. ако са изминали повече от 3 часа и 1/2 или 4 от вечерята) имам и късна вечеря, с твоя ръст съм и съм 50 кг., а по-рано теглото ми доста варираше, ту напълнявах, ту отсабвах. Важното е да ядеш по мъничко през 3 и 1/5, 4 часа.  Задължително изпивай две чаши вода преди всяко ядене, защото това няма да ти позволи да хапваш много, ще се чувстваш по-сита. А това за коремните преси, че влияят негативно на фертилността не го знаех, сигурно ли е?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #28 -: Март 06, 2006, 11:39:26 am »
rally_g
от няколко места прочетох, че коремните преси влияят негативно на закрепването на оплодената яйцеклетка, така че най-вероятно е вярно.
*
« Отговор #29 -: Март 06, 2006, 11:44:06 am »
FreshBreeze,
какво да кажа, пържено и тлъсто почти не ям, но сладкото ми е голяма слабост, мания просто. Предполагам че точно яденето на сладки и наследственатото предразположение са главните виновници за килограмите ми. Все пак се старая да не ям сладко повече от 2 пъти седмично, но ми е много трудно!
Е сега предполагам, че ще ги откажа от раз, особено като разбрах, че затлъстяването вреди на бебеправенето.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #30 -: Март 06, 2006, 12:04:08 pm »
rally_g
от няколко места прочетох, че коремните преси влияят негативно на закрепването на оплодената яйцеклетка, така че най-вероятно е вярно.

Ще го имам предвид, благодаря ти
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #31 -: Март 08, 2006, 12:28:54 pm »
Много съмсе интересувала от тази тема, тъй като аз също смятам че съм с наднормено тегло. Висока съм 162 см. и нормално тежа 55кг., но сега след ИКСИ-то съм си твърдо 58 и ми е много гадно.
Твърдо съм убедена, че наднорменото тегло не е здравословно, т.е. добре е да се свали някое и друго кило.
От друга страна съм ходила на диетолог (д-р Байкова) и тя казва, че всяко тяло обича едни килограми и за него не е добре да го мъчиш с драстични диети и кучешки глад. Това ми го каза, когато аз се бях заинатила да стана 50 кг. и ходех гладна, дебела и нещастна.
Тогава говорих с нея точно по темата тегло и опити за забременяване. Тя ми препоръча тогава един прекрасен режим, който от 1 седмица пак започнах да спазвам и се чувствам много добре.
По принцип КАТЕГОРИЧНО не съм привърженик надрастичните методи стил д-р Емилова, просто мисля че трябва да се промени начина на хранене за постоянно.
В очакване ....
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #32 -: Март 08, 2006, 12:56:28 pm »
Лан, да и кажа моя опит какъв е. Аз от хормоналните препарати от 65 кг, при ръст 165, станах 85 кг и ми беше ужасно гадно. Имах си коремче като някоя бременна в 5 месец. Като се опитвах да ги сваля нищо не ставаше и се бях отказала. Забременях на 85 кг и по време на първите 5 месеца свалих 10 кг без да пазя диета, а само с ходене и нормален хранителен режим - ядене по няколко пъти на ден. Така с нарастването на бебето се покачваха и килограмите ми. Като накрая влязох за раждане 87.5 кг, а сега съм 73. Така че движи се повече, опитай да ядеш повече плодове и ще се получи :wink:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #33 -: Март 08, 2006, 13:06:52 pm »
Благодаря ти ,Ganka!
Твоята история ме обнадежди. Да ти е живо и здраво детенцето!
Можеш ли да кажеш точно с какви препарати си се лекувала (които са ти повлияли на теглото) моля те!
*
« Отговор #34 -: Март 08, 2006, 13:35:07 pm »
Fussii благодаря за споделеното мнение,
За сега мисля да спазвам хранителният режим, предложен от rally_g, не очаквам чудеса, нито пък мигновенни резултати, така че ще пиша какъв е резултата след 2-3 седмици най-рано! Надявам се да махана тези 5 новопридобити килца.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #35 -: Март 08, 2006, 14:03:51 pm »
Ами като започнеш с дуфастон, клостилбегит в големи количества и доста дълго време, в добавка също с геритамин, като последния беше предозиран - 50 000 единици, от които получих доста силни кръвоизливи. Въпреки, че твърдят че няма никаква вероятност да е от тях. И още доста витамини на мастна основа. в последствие ги смених с ядки и различни неща за хранене. Единственото безобидно беше фолиевата киселина.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #36 -: Март 08, 2006, 14:12:14 pm »
Благодаря ти ,Ganka,
много странно ти е повлиял Геритамина, аз от 6 години го пия (и Оксириш) в много виски дози , 4 месеца почивам, 2 пия (по 3 хапчета на ден), поради вродена слаба способност на организма да синтезира витамин А. (сега като няма Геритамин  и Оксириш пия витамин А, Е и цинк). Никога не съм имала никакви проблеми!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #37 -: Март 08, 2006, 14:21:43 pm »
Lan и компания,

викам да спрете да се фиксирате вече върху килограмите, още повече, явно всеки разбира наднорменото тегло по МНОГО различен начин.

да ви споделя какво се случи с мен.
които ме познават, знаят, че имам доста излишни килограми (натрупках си ги лека-полека в последните 6-7 години). опитвах да свалям лекичко, но едно сваля, две кача - особено като се боцках с Гонал.
забременях и се ужасих - викам, леле сега какво ли ме чака, та аз няма да мога да ходя от тежест...
а то какво се оказа - вече навлизам в 6-ти месец, качила съм само 2 килограма, ям без никакви ограничения и НЕ КАЧВАМ! даже реално отслабвам, защото бебето расте...
даже се оказва, че на практика се недохранвам, такова чудо не бях сънувала, че ще ми се случи - аз, дето като погледна храна и ми се залепва...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #38 -: Март 08, 2006, 14:29:46 pm »
Цитат на: jam

даже се оказва, че на практика се недохранвам, такова чудо не бях сънувала, че ще ми се случи - аз, дето като погледна храна и ми се залепва...

Джам - дет се казва - Дано от твоята уста в божиите уши....  Наистина много ме обнадеждаваш с този си пост, защото и аз сериозно съм се притеснила на тема излишни килца  :cry:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

kamii

« Отговор #39 -: Март 08, 2006, 15:14:27 pm »
Питала съм няколко лекари дали може да навредят коремните преси при опити за забременяване и всички са ми отговаряли отрицателно. Даже мисля да ги започвам от днес пак, че бая се окръглих в талията :x