0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Предварително се извинявам, че не съм прочела всички теми и може би темата се повтаря. Прочетох, че излишните килограми влияят негативно и много се притесних! Чудя се какво да направя, от една страна влияят негативно, от друга ако започна по-драстична диета да не увредя бъдещото бебче :oops: . Аз съм с повечко килограми, но се чувствам много добре и досега не са ми пречили, даже мога да се похваля, че съм не особено податлива на болести. Надявам се да не ми се смеят хубавите, фини бъдещи мами, но за мен това наистина е голям проблем!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Как влияят килограмите на бебеправенето
« Отговор #1 -: Март 05, 2006, 18:26:20 pm »
Цитат на: Lan
Предварително се извинявам, че не съм прочела всички теми и може би темата се повтаря. Прочетох, че излишните килограми влияят негативно и много се притесних! Чудя се какво да направя, от една страна влияят негативно, от друга ако започна по-драстична диета да не увредя бъдещото бебче :oops: . Аз съм с повечко килограми, но се чувствам много добре и досега не са ми пречили, даже мога да се похваля, че съм не особено податлива на болести. Надявам се да не ми се смеят хубавите, фини бъдещи мами, но за мен това наистина е голям проблем!

Здравей!
Какво разбираш под повечко килограми? За всеки ръст си има една таблица със здравословно тегло,която доста варира.Според нея, аз трябва да съм 57-61 кг , но винаги съм искала да съм 50 и все съм на диети.
А твоето тегло-нездравословно ли е?, с наднормено тегло ли си?
Мисля че диетите, особено ако са драстични и нездравословни,могат да предизвикат проблеми,които трудно да се оправят, например един хормонален дисбаланс.
Ако искаш да поотслабнеш,просто намали количеството на храната на 2/3 или 1/2.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Как влияят килограмите на бебеправенето
« Отговор #2 -: Март 05, 2006, 19:13:12 pm »
Здравей Lan,провеждането на драстични диети през време на бременността е абсолютно противопоказно и опасно както за теб така и за бебчо.Храни се редовно и балансирано,избягвай тестените храни и тези с голямо съдържание на захар.Сега няма много пресни зеленчуци,но на пазара има разнообразни миксове от замразени които са много вкусни ако ги задушиш със зехтин.Така приготвени са чудесна гарнитура към печено нетлъсто месо.Когато ти се яде нещо сладко хапни плодове,може и сушени,но с тях внимателно.
Въобще не гледай тези таблици с идеално тегло докато под сърцето ти расте твоето малко съкровище,като се роди и му дойде време да прохожда ще отслабнеш и без диети.Важно е сега ти да се чувстваш добре в кожата си и да си здрава.Леко бременеене и горе главата. :balk_170:
« Отговор #3 -: Март 05, 2006, 20:13:25 pm »
Както са ти казали момчетата, сега не е време за диети. Избягвай кофеина, цигарите и алкохола. Това май е най-важното.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Март 05, 2006, 22:30:44 pm »
ако имаш нормален цикъл, редовна овулация и хормоните са ти в норма, значи килограмите не ти влияят. това е единственият критерий.
аз имам доста наднормени килограми, но не са ми попречили.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Март 05, 2006, 22:32:53 pm »
Благодаря на всички за мненията!
Е не, още няма бебче за съжаление :( . Не е до желание ,при мен наистина е проблем. Имам наднормено тегло и се притеснявам, че ако тръгна да ям по-малко (това е едниственият начин да сваля, макар и малко) ще увредя бебчо, ако дай боже стане. Някой ако има информация за влиянието на по-малкото хранене в първите седмици на бремеността, моля нека сподели!
*
« Отговор #6 -: Март 05, 2006, 22:38:51 pm »
Честно казано ,jam,
до преди да почнем бебеправенето хормоните си ми бяха съвсем наред, но сега, вече втори път ми закъснява с много и според лекарката имам нарушение в хормоните. Това наистина е странно, защото си имам повечко килограми от дете (горе долу откакто имам цикъл), но за първи път сега ми се нарушава, точно в най-неподходящия момент! :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Март 05, 2006, 23:04:53 pm »
от удължилия се цикъл лекарката може ДА СЕ НАВЕДЕ НА МИСЪЛТА, че вероятно има нарушение на хормоналния баланс, но за да го ДОКАЖЕ това твърдение, трябва да ти пусне изследвания на хормоните и да ти проследи 1-2 цикъла с ултразвук.
иначе просто си говори празни приказки.
лекарите не са врачки и не бива да диагностицират само по разкази на пациента...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #8 -: Март 05, 2006, 23:26:19 pm »
Jam,
ходих при доктор Власова, от сайта разбрах за нея. Гледа ме с влагинално УЗИ след 8 дневно закъснение, каза че след два-три дни менструацията ще ми дойде и че имам непукнат фуликул. Също така ми каза, че въпреки че не съм я отчела е имало овулация с около 9 дневно закъснение от датата, когато съм я очаквала. Каза ми, че имам отклонения в прогестерона и след 3 - месечно приемане на Утрогестан, ще ми пусне хормонални изследвания, защото точно в момента ще покажат много стряскащи резултати. Звучеше ми много компетентно, но аз още съм много нова в тази тема  :oops: и така да се каже каквото и да ми беше казала щях да и повярвам! Моля те кажи, смяташ ли че е реагирала адекватно и без изследвания е предписала Утрогестан?
« Отговор #9 -: Март 05, 2006, 23:40:02 pm »
Лан, помислих, че си бременна. Ако си с доста високо наднормено тегло трябва да отслабнеш. От това, което съм чела, както прекалената пълнота, така и прекалената слабота пречат на забременяването.
Колко си висока и колко кг тежиш?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Март 05, 2006, 23:43:16 pm »
Лан, аз лично съм на мнение че небива да се предписват хормонални препарати ей така за добро утро дето си има една дума. За да установи прогестеронов дефицит и за да ти предпише правилната доза докторката трябва първо да ти пусне хормонални изследвания и тогава да ги говори тези. Не съм чувала мнения досега за нея, ама след това което разказваш вече си имам мнение.

П.С. Немога да разбера. Тия лекари в тази нашата България експерименти с народа ли си правят. Отивам на лекар и хоп хормони. Отивам при друг лекар и хоп кортикостероиди. На всичкото отгоре и никой не те предупреждава какво ти изписва, какви са последиците и как трябва да се прекрати лечението и всичкото това гарнирано с нещо прочетено в някоя брошурка на някоя фирма за новите лекарства внасяни в България и без необходимите изследвания, а за дозите просто нямам думи. Е вече взех да се ядосвам.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #11 -: Март 05, 2006, 23:46:43 pm »
White_Raven,
Висока съм 160 и тежа 75кг. Обикновено тежа 70 кг. но откакто бебеправим се уплаших да не му навредя, ако стане и почнах да си ям вечер. Резултатът беше нови 5 кг. Когато прочетох, че килограмите може да се причина да не става, направо ми стана лошо :(
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #12 -: Март 05, 2006, 23:51:12 pm »
Лан, съгласна съм с White_Raven, че ако действително си с наднормено тегло трябва да се подложиш на диета, нещо повече това само би ти помогнало в опитите за бебче, става въпрос, само ако наистина си с по-високи килограми от нормалното:). Що се отнася до т.нар. хормонален дисбаланс, който тази лекарка е открила, не бих те посъветвала да приемаш каквито и да било лекарства преди съответни хормонални изследвания да го потвръдят. Успех!!!
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Starlet

• 1937
« Отговор #13 -: Март 05, 2006, 23:51:21 pm »
White_Raven,
Висока съм 160 и тежа 75кг. Обикновено тежа 70 кг. но откакто бебеправим се уплаших да не му навредя, ако стане и почнах да си ям вечер. Резултатът беше нови 5 кг. Когато прочетох, че килограмите може да се причина да не става, направо ми стана лошо :(

Лан, Джам вече ти отговори че за да се разбере проблема дали е в килограмите трябват хормонални изследвания. Ако хормоните са наред нямаш причина за безпокойство. Успокой се и си пусни изследванията за да се види как стоят нещата. Просто за един организъм нормалните килограми са едни (макар и повече отколкото ни се иска понякога), а за друг други.
*
« Отговор #14 -: Март 05, 2006, 23:58:33 pm »
Благодаря на всички за бързото отзовавене и за разбирането, сега по-спокойно ще спра да ям вечер както се храних и преди! Повечето хора (и лекари!) казват с презрение : "ми яж по-малко виж колко си дебела" и за това не посмях да питам др. Власова точно за храненето. А за хормоналните хапчета, още се чудя, отидох при тази лекарка, защото точно в този сайт пише, че е много добър диагностицик.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #15 -: Март 06, 2006, 00:13:49 am »
А за хормоналните хапчета, още се чудя, отидох при тази лекарка, защото точно в този сайт пише, че е много добър диагностицик.

Може, но всеки лекар също е човек и може да сгреши, както и да се промени!!! Аз като започнах да чета тук д-р Табакова беше също прехвалена, но аз лично съм ужасно разочарована. Оказа се обаче, че не съм единсвената след време :) Та нали сме затова за да споделяме опита си дори и опита от лекарите.  :D Все пак неможе да се предписват хормонални препарати без хормонални изследвания, защото лекарят няма да може да изпише точната доза. Повечето лекари напоследък изписват първо хормоните за да видят дали ще има някакъв резултат а после правят изследванията, което е ГРЕШНО!!! Можеш да си спестиш и парите за лекарствата просот защото може да не са ти необходими. А по въпроса за храненето намали храната както си си наумила и яж колкото се може повече плодове, като изключиш бананите разбира се.  :D  Успех мила!!!
*
« Отговор #16 -: Март 06, 2006, 00:19:16 am »
Благодаря ,Starlet, и на теб и на всички момичета успех и скоро да се питаме за храненето при наличие на голям корем!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #17 -: Март 06, 2006, 00:20:47 am »
Мила Лан, въобще не обръщай внимание на коментарите на хората, има всякакви гадове, важното е ти да се чувстваш добре и да си здрава. Мисля, че в твоя случай се налага да се подложиш на диета, защото вярно е, че теглото е относително понятие, т.е. едни хора при един и същи ръст могат да изглеждат по един и същи начин - да са еднакво слаби, например, а кг. им да се различават. Това зависи от кости, мускулна маса и т.н. Но все пак, мисля, че в твоя случай е желателно да се свалят няколко килограма, аз съм с твоя ръст и горе долу имам представа. Съветват те обаче, в никакъв случай да не се подлагаш на глад или на много тежка диета, защото това ще стресира организма ти, което може да доведе до проблеми в много отношения, включително и опитите за бебе. Просто се опитай да се храниш 4-5 пъти на ден като приемаш много малки количества храна, при това здравословна, избягвай тестени изделия (особено от бяло брашно), както и сладкиши,всякакъв вид. Важно е организмът ти да ти се довери, че ще му даваш редовно храна и така ще спре да трупа запаси, знам го от личен опит. И запомни, не бързай, рязката загуба на тегло е излишен стрес, който не е желателен, нали знаеш, че хубавите неща, в повечето случаи изискват търпение и стават бавно:). Успех още веднъж
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

Starlet

• 1937
« Отговор #18 -: Март 06, 2006, 00:23:32 am »
Благодаря ,Starlet, и на теб и на всички момичета успех и скоро да се питаме за храненето при наличие на голям корем!

:balk_602:
*

Starlet

• 1937
« Отговор #19 -: Март 06, 2006, 00:33:27 am »
Цитат на: rally_g
...... защото вярно е, че теглото е относително понятие, т.е. едни хора при един и същи ръст могат да изглеждат по един и същи начин - да са еднакво слаби, например, а кг. им да се различават. Това зависи от кости, мускулна маса и т.н.

Рали аз нямах точно това в предвид но си права по принцип  :balk_600: . Имах в предвид че около мен имаше момичета доста пълни, мога да кажа дори дебели, а някои от тях и фрапиращо дебели, но те са от малки такива - пълнички. За техният организъм това е нормалното. И те колкото и да се мъчат немогат да станат 49 кг. Докато аз винаги съм била такива килограми, а напълнях рязко сега съм 63-64 кг. И то за кратко време. Тоест при мен може да се мисли за евентуален проблем защото това е голям скок и то за кратко само 4-5 месеца. Докато Лан е качила 5 кг. Това не е повод за сериозно безпокойство, без направени необходими изследвания. Но по принцип не е лошо от гледна точка на това да разтовариш организма да се ограничаваш малко, стига да не е за кратко  :balk_48:  :balk_602:  :balk_53: