0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Секреция от гърдите -Молба за помощ
« -: Януари 18, 2009, 12:18:23 pm »
Здравейте!

Съжелявам ,че по този начин трябва да търся отговор ,но съм много озадъчена .
На 28 години съм ,за мое голямо щастие имам две деца на  8  и на 4 години ,проблема ми наистина е от друго естество ,но вече не зная към кого да се обърна затова пиша тук ,за да ми дадете съвет .
Скоро завебязах ,че имам секреция и от двете гърди(в малки количества,)което мога да нарека кърма ,защото е във същия цвят ,както и при самото кърмене  ,въпреки че кърмих дъщеря си само един месец след раждането й .Посетих ендокринолог и направихме изледвания на пролактина ,който бе в норма 5,89 ng/ml,направихме и ехография на гърдите и там нищо ,резултата  бе :двустранно фиброкистозна мастопатия тип Шимелбуш.Никой не ми даде конкретна причина за това ,лечението ми бе вписано като наблюдение .
И все пак аз мисля ,че не е нормално гърдите ми да секретират,може ли да ми дадете съвет?!

Ще ви бъда много благодарна !
 И въпреки всичко ,Ви благодаря предварително!
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 12:45:20 pm от zhenia »
*
Re: Секреция от гърдите -Молба за помощ
« Отговор #1 -: Януари 18, 2009, 20:01:53 pm »
Ако само един път си правила иследването на пролактин, най добре го повтори пак. Не съм лекар а пациент като тебе, но имам странни проблеми с пролактина. И каквото съм чела е именно че високия пролактин е причина за секретиране от гърдите. Със сигурност сигурно и  други причини може да има, но тази е уж най-честата.
сега прочетох пак въпроса ти....доколкото разбирам относително скоро си родила...може и затова да е така.
« Последна редакция: Януари 18, 2009, 20:04:01 pm от dalil »
« Отговор #2 -: Януари 19, 2009, 07:15:58 am »
Ще потърся второ мнение със сигурност .Родих преди 4 години ,дъщеря си ,не се дължи на скорошно раждане.Благодаря ти ,за вниманието!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Януари 19, 2009, 10:06:01 am »
Обърни се към мамолог, а междувременно не проверявай постоянно дали излиза секрет защото така само масажираш и стимулираш гърдите да отделят още повече секрет.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Януари 22, 2009, 11:40:18 am »
При мен след първото раждане имаше слаба секреция, но не приличаше на кърма. пролактинът ми беше в норма, при мамолога всичко беше на 6 и ми казаха, че тогава нямам повод за притеснения. Понякога ставало така. При мен хормоните са пълна каша.
При теб щом пролактинът е нисък явно проблемът не е хормонален, а си си директно за мамолог. Аз не зная какво означава
двустранно фиброкистозна мастопатия тип Шимелбуш
но съм чувала, че кисти и други образувания могат да предизвикат отделяне на секрет.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #5 -: Януари 22, 2009, 12:15:24 pm »
Аз също имах секрет от гърдите, в близкото минало. Направих изследване имах завишен пролактин, изписаха ми парлодел. След лечението пролактина се възстанови но секрета не изчезна.

След няколко години забременях с Ин витро процедура в 21 гест.седмица направих аборт. Поради тази причина ликуващия лекар ми назначи Достинекс, за спиране на кърма след достинекса и секрета спря. Това беше преди 2 години и до днес нямам секрет.

Смятам, че  раждането няма отношение аз съм пример за това. По-скоро генетичен фактор би могло да се търси. Моята майка и до ден днешен има такъв секрет.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън