Здравейте, като се регистрирах във форума, четох с часове различни мнения, теми и споделени истории, после се включих в съществуващи дискусии и така се отнесох, че като че ли изключих да попитам за това, което ме интересува.
Тъй като повечето от регистрираните момичета явно са големи специалисти в областта на опитите за забременяване, а и са се сблъсквали с не малко трудности в тази област, затова се обръщам към Вас с молба за препоръка и съвет. През м.юли тази година ще станат 2 години откакто правим опити за бебе със съпруга ми. Правила съм следните изследвания: спермограми - няколко, в различни клиники по стерилитет, хормонални изследвания (ЛХ, ФСХ, естрадиол, пролактин, тестостерон, прогестерон), други хормони не съм изследвала, посткоитален тест, изследвания за хламидии, бактерии и други инфекции, цветна снимка. Резултатите, според няколко специалисти, с които съм се консултирала водят най-общо до диагноза: първичен стерилитет (тъй като нямам бременност, нито пък аборти) с неустановена причина. Вече незнам към какво да се насоча. Мислите ли, че е време да направя ин витро или някаква друга процедура по асистирана репродукция и каква, ако смятате, че е ок. На 26 години съм, съпругът ми-на 29г. Обмисям също и варианта за лапароскопия за пълна диагностика, да не би да има нещо, което остава незабелязано? Моля Ви, посъветвайте ме