0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
търсене на мнения и съвети
« -: Март 04, 2006, 20:36:37 pm »
Здравейте, като се регистрирах във форума, четох с часове различни мнения, теми и споделени истории, после се включих в съществуващи дискусии и така се отнесох, че като че ли изключих да попитам за това, което ме интересува.
Тъй като повечето от регистрираните момичета явно са големи специалисти в областта на опитите за забременяване, а и са се сблъсквали с не малко трудности в тази област, затова се обръщам към Вас с молба за препоръка и съвет. През м.юли тази година ще станат 2 години откакто правим опити за бебе със съпруга ми. Правила съм следните изследвания:  спермограми - няколко, в различни клиники по стерилитет, хормонални изследвания (ЛХ, ФСХ, естрадиол, пролактин, тестостерон, прогестерон), други хормони не съм изследвала, посткоитален тест, изследвания за хламидии, бактерии и други инфекции, цветна снимка. Резултатите, според няколко специалисти, с които съм се консултирала водят най-общо до диагноза:  първичен стерилитет (тъй като нямам бременност, нито пък аборти) с неустановена причина.  Вече незнам към какво да се насоча. Мислите ли, че е време да направя ин витро или някаква друга процедура по асистирана репродукция и каква, ако смятате, че е ок. На 26 години съм, съпругът ми-на 29г. Обмисям също и варианта за лапароскопия за пълна диагностика, да не би да има нещо, което остава незабелязано? Моля Ви, посъветвайте ме
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 23:51:37 pm »
според мене преди това си пусни хормони на щитовидната жлеза и тсх на 3-ти ден от цикъла. а и не разбрах дали ти е проследявана овулация.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #2 -: Март 05, 2006, 00:36:34 am »
Благодаря ти Лили за отзоваването,
овулацията ми е доказана - посредством УЗИ и изследване на прогестерон, а през последните два месеца я следя с тестове за овулация и имам положителен резултат на същия ден, на който ми казаха и лекарите - 15 ден - положит. резутат на теста, следователно овулация на 16-17 ден.  А хормоните на щитовидната жлеза мога ли да ги изследвам в клиника по стерилитет или в лаборатория по-добре и кои по-точно.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
« Отговор #3 -: Март 05, 2006, 00:43:42 am »
Рали, според мен е най-добре да отидеш пак при специалист. Няма какво ти да обмисляш сама- лапароскопия или инвитро. Насочи се към един лекар и се придържай към съветите му. Така грубо както ги представяш нещата -лапарото, считам че е по-логичния вариант, вместо да скачаш на инвитро. Какво казаха на цветната снимка? За ендометриоза изследвали ли са те?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #4 -: Март 05, 2006, 00:59:15 am »
Цветната снимка - проходими тръби, дясната - леко нагъната към яйчника, това е всичко. За ендометриоза - не са ме изследвали, а това как се установява, не е ли само посредством лапароскопия. Проблемът е, че се лутам от клиника на клиника, първо ходих при Тодоров, после една приятелка, която си прави инвитро при Щерев ме убеди да ходя там, после се върнах при Тодоров, а сега като чета какви неща казват повечето момичета от форума за него - направо не ми се ходи пак там, въпреки, че към мен винаги е бил много внимателен, мил и отзивчив. Може би да пробвам д-р Стаменов. Забравих - била съм и при Мазнейкова, която ми препоръча да направя директно лапароскопия - както тя се изрази, хем ще прескоча цветната снимка, хем ще видят има ли нещо.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #5 -: Март 05, 2006, 01:02:42 am »
Цветната ми снимка е от 7.10.2005. на нея пише следното:  "Кухината на матката е с нормални размери и има правилна форма. Двете тръби пропускат к.м. в абдомена, като дясната тръба е леко нагъната".
« Отговор #6 -: Март 05, 2006, 01:11:27 am »
супер е значи. :)
« Отговор #7 -: Март 05, 2006, 01:15:13 am »
Личното ми мнение е, че не е важно д-ра да е внимателен, а да си разбира от работата, да има лично отношение към проблема ти и да се стреми към разрешаването му. Дали се усмихва или прави комплименти, мен лично малко ме вълнува. Аз не мога да ти препоръчам никой софийски лекар, но отзиви можеш да прочетеш във форума. Успех.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #8 -: Март 05, 2006, 01:17:01 am »
Благодаря ти, но оттук накъде?!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #9 -: Март 05, 2006, 01:21:20 am »
Да, разбира се, че си права. Нямах предвид, че ми прави комплименти, бил е винаги отзивчив и внимателен, опитвайки се да открие в какво е проблема, в този смисъл  го казах по-скоро, но според него трябва да задържа нещата така засега, но мен като че ли не ме "свърта", ако ме разбираш. А от друга страна, вече ми дотегна да сменям лекарите, вероятно това също има отношение към успеваемостта на поставените цели. Както и да е, много ти благодаря за съвета
« Отговор #10 -: Март 05, 2006, 01:31:26 am »
Рали, не съм специалист и не смея да раздавам много съвети, но така както го описваш си в категорията неизяснен стерилитет. Опитай с инсеминация под ултразвуков контрол (където ти гледат точно кога овулираш) и ако не стане няколко пъти, в зависимост с колко време разполагаш и средства разбира се, тогава премини към инвитро.
То няма хубав стерилитет, но неизяснения е най-тежък психологически, защото уж всичко ти е наред, а не става. И така има хора (аз имам познати с подобна диагноза) опитват , надяват се по 10на години и като станат на 40 хукват към АРТ, така че си прецени. Бъди реалист и ти пожелавам да попаднеш на добър лекар. А, от прочетеното за Тодоров не само не съм възхитена, ами направо възмутена. (Това за комплиментите беше хипербола:).
« Отговор #11 -: Март 05, 2006, 16:36:33 pm »
Рали, а правили ли сте и изследвания за антитела - спермо, овариални, фосфолипидни?

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
*
« Отговор #12 -: Март 05, 2006, 19:26:56 pm »
Рали, аз съм на 30 год., след 1 година и половина опити и все още неустановен проблем. Но не ми е  минавало и през ум АРТ поне за следващите 2 години. Поради възрастта ми, мисля това лято да направя лапароскопия. И ако няма проблем, планувам да си дам почивка 1 година. Това е моят план засега!
И аз все си мисля, че пропускам нещо. И колкото повече мисля, е че пропускам ежедневните, малките радости, в стремежа си да реша друг, много по-сложен проблем.

Относно антитела- спермо, овариални, фосфолипидни,  както и генетичните изледвания, все се каня да попитам - КОГА трябва да се изследват!?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #13 -: Март 05, 2006, 23:43:26 pm »
Аломита, не съм изследвала антитела, къде мога да ги излседвам и как -кръв ли се дава и бих искала да попитам след като се прави посткоитален тест, това не означава ли, че не се образуват антитела, ако сперматозоидите са живи според анализа на теста?

До, що се отнася до усещането ти, че фиксирайки се на тази тема пропускаме др.радости в живота - аз също имам подобно усещане понякога, но от друга страна ме е страх да не би да ми има нещо, което не е открито и си тлее и с времето нещата да се влошат.

Благодаря ви за съветите мили момичета, ще ги имам предвид. Стискам палци за всички в скоро време да имаме повод за радост по отношение бебоците:)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #14 -: Март 06, 2006, 00:05:30 am »
Цитат на: rally_g
Аломита, не съм изследвала антитела, къде мога да ги излседвам и как -кръв ли се дава и бих искала да попитам след като се прави посткоитален тест, това не означава ли, че не се образуват антитела, ако сперматозоидите са живи според анализа на теста?

Рали, Аломита а и почти всички момичета от форума които са изследвали антитела го направиха в Плевен при д-р Конова. Координатите и ги има на сайта, ако искаш и пиши на имейл и й обясни проблема си и изследванията които си направила. Тя ще ти отговори може и не веднага, но със сигурност ще ти отговори. А на въпроса за посткоиталният тест не неозначава че не се образуват антитела. Защото има много и различни причини за образуването на антитела. Но все пак аз също ти препоръчвам като Лили да обърнеш внимание и на щитовидната жлеза. Имунологичният фактор е доста по-рядко срещан отколкото проблемите с щитовидната жлеза макар на пръв поглед нещата да са наред.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #15 -: Март 06, 2006, 00:11:11 am »
Много ти благодаря Старлет, задължително ще и пиша. За хормоните на щитовидната жлеза - кои по-точно трябва да изследвам и ако има проблем с тази жлеза не е ли свързано с други симптоми? Както и да е, ще ги изследвам в най-скоро време, има ли значение по кое време на цикъла се изследват или не?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #16 -: Март 06, 2006, 00:18:05 am »
Цитат на: rally_g
Много ти благодаря Старлет, задължително ще и пиша. За хормоните на щитовидната жлеза - кои по-точно трябва да изследвам и ако има проблем с тази жлеза не е ли свързано с други симптоми? Както и да е, ще ги изследвам в най-скоро време, има ли значение по кое време на цикъла се изследват или не?

Няма значение по кое време ще се изследват. Но започни първо с една ехография при ендокринолог на щитовидната и си направи ТАТ и МАТ антитела за щитовидната жлеза, а след това по преценка на лекаря и евентуално хормони. Добър ендокринолого обаче в София аз лично немога да ти препоръчам, но има доста теми по въпроса. Момичетата с такъв проблем дискутираха лекарите преди време. Пусни в търсачката на форума и ще ти излезнат темите просто в момента немога да се сетя къде точно бяха пуснати.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Март 06, 2006, 06:23:16 am »
Започни с инсеминация с лека стимулация. Аз бих ти препоръчала д-р Владимиров. При него обработват материала като за ИКСИ, което увеличава шансовете.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #18 -: Март 06, 2006, 11:22:27 am »
Благодаря Лали, а къде мога да го намеря този доктор?
« Отговор #19 -: Март 06, 2006, 11:39:19 am »
Рали, кажи нещо повече за спермограмите? Изследвали ли сте морфология по Крюгер?

Аз на твое място, при тази възраст, бих се насочила към диагностична лапарокопия + диагностична хистероскопия. Изследвай естрадиол предовулаторно, по нивото му се съди за качеството на яйцеклетката.
Хормони на щитовидната и аз не съм правила, но ще направя следавщия месец. Мислех, че трябва нещо от другите хормони да те насочи, че може да има проблем с щитовидните?
Благодаря ти, Бени!