Не бих го осиновила обаче.Защото то ще знае , че аз съм му леля, а не майка - ако не друг, аз ще му го кажа в случай , че живее с нас докато порасне.
Всеки родител рано или късно осъзнава, че родителството в голяма степен означава да осъзнаеш, независимостта и правото на детето да бъде свободна от теб личност, да избира само и често този избор да не ти харесва. Адски е трудно и болезнено. На теоритично първосигнално ниво - всички майки ще кажат - ами аз така съм го приела от самото начало... ама не е съвсем така...
Много съм мислела върху отношенията между мен - сина ми и биологичната му майка.
Първо АДСКИ трудно ми беше да я наричам майка. Нали майката съм аз... нали искам да съм единствена. Първата половин година я наричах "жената, която го е родила", като с това отричах правото и на връзка с Никола...после осъзнах, че ако аз отрека връзката на детето ми с биологичната му майка, вредя много, ама много на самия него. Раждането не е нищо (реплика чувана често от осиновените деца), то е важен, съкровен миг и ние не можем да го пренебрегнем.
Девет месеца биологичните майки са носили децата под сърцето си - това нищо ли е...
Биологичните майки са важни за децата ни, нека това не ни плаши, да боли, от собствен опит го казвам, но не можем да си го изкарваме на децата ни и да изискваме благодарност и вярност до гроб.
В този смисъл всяко осиновено дете, знае, че жената, която го прегръща за лека нощ е втората му майка и че някъде другаде живее биологичната му майка. Това е един от проблемите при осиновените деца - две реалности, два свята... Как ще ни наричат децата ни - това е техен избор... тежко е за преглъщане, но ако искаш.... Никола от време на време ми вика Фани, поне 5 души досега са ме питали - ама ти не се ли засягаш.... Ами, не, честно казано.... един ден може всичко да чуя и да ме боли, но предпочитам така, отколкото сама и нищо никога да не ме е боляло.
А ако искам непременно да чувам думата мамо, мога да си купя папагал...
Аз съветвам Жени да осинови непълно защото така ще си осигури пълни права над детето, а това е важно за негово добро.