0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Как да постъпя?
« Отговор #80 -: Януари 16, 2009, 18:43:00 pm »
Жени, според мен, мъжът ти те позава най-добре и неговото решение ще е най-трезво.
Според мен не е правилно да се разделяш с него заради Никол.
Съвети всякакви и всеки ще ти даде, ама един ден ти ще си носиш последствията, а тези които дават съвети ще си седят вкъщи с мъжете и децата. Затова е важно да си убедена в това, което правиш, да вземеш решение мислейки единствено за себе си...
Имам позната, която е отгледана от леля си, без да е осиновена и отношенията там са си съвсем нормални. Вече порасналото дете приема леля си като много по-близка от майка си. Имам и позната, която е осиновена от леля си, знае коя е майка й и познава сестрите си. Пак всичко си е наред в семейството.
Предполагам, че ако мъжът ти не иска осиновеното дете да е Никол, то няма да е защото е дете на брат ти, а защото картинката в онова семейство е просто покъртителна и тези емоции ще ви дойдат вповече.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #81 -: Януари 16, 2009, 21:07:17 pm »
Благодаря ви много, момичета!!!
Обичам ви!
Радвам се, че сте до мен в този момент.
Извинявам се, че ви занимавам с този проблем.

Жени,  :bighug:
дано мъжа ти се съгласи на осиновяване и задействате възможно най- скоро процедурата. дано,

На това се надявам и аз.
Препрочетох си мненията.
Никъде не съм казала, че искам да осиновя Никол.
И не бих причинила това на брат си, никога.
Предлагат ми да я взема да я гледам, само това.

Според мен не е правилно да се разделяш с него заради Никол.

Днес и аз стигнах до този извод. :(

Хубаво, че си започнала темата - най-трудното си свършила!
Сега можеш да го оставиш ден-два да поосмисли и после пак започни да го подсещаш...

Казах да си помисли - месец, два, три. :D
Не посмях да кажа седмица, две, три. :(
« Последна редакция: Януари 16, 2009, 21:15:25 pm от eganeva »
« Отговор #82 -: Януари 16, 2009, 21:21:43 pm »
Скъпа Жени,
Не мога и да си представя как се чувстваш в момента!Малката е толкова невероятно хубава,прилича на порцеланова кукла,но не е такава :( Дори и съпругът ти да се съгласи да живеете заедно с нежното създание,представи си след време,когато сте болезнено привързани към нея,в брат ти или снаха ти да се събудят заспалите родителски чувства и да си я поискат обратно.Готова ли си на такъв риск?
От друга страна това дете трябва да расте щастливо,а съм сигурна,че това ще го има само във Вашето семейство. :wink:
Аз не искам да давам съвет, а само да пожелая на теб и съпругът ти да сте много силни,много да се обичате и да споделяте топлината и за напред.Имате ли това-ще постигнете всичко останало!Късмет и безкрайно щастие!  :balk_81:

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #83 -: Януари 16, 2009, 23:15:04 pm »
Мила Жени, ще си позволя да ти кажа мнението си.
Ако обичаш Никол и имаш съгласието на майка й и баща й, не виждам никаква причина да не се грижиш за нея.
Риск да я загубиш един ден винаги  има, но докато е жива и здрава, не би трябвало да ти причинява болка, ако не е при тебе.Говоря в случай, че жената на брат ти реши да си я вземе обратно.
Или брат ти.

По този въпрос мисля всичко е ясно вече.

По отношение на главния въпрос за осиновяването по принцип, стискам палци съпругът ти да е съгласен.

:)

А какво по хубаво да отглеждаш Никол и да си имате и друго детенце.

поздрави от мен

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
« Отговор #84 -: Януари 16, 2009, 23:23:41 pm »
Радвам се,че сте направили първата стъпка.Успех занапред!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #85 -: Януари 18, 2009, 14:46:42 pm »
Моето мнение е, че ще е най-добре да вземеш детенцето и да се грижите за него (ти и съпругът ти), но без да го осиновявате, без да криете че вие не сте неговите родители и всичко да е ясно от самото начало. Никой никога няма да може да ти открадне това да й бъдеш леля, както и да я накара да спре да те обича. Мисля, че е хубаво да знаете че просто помагате на брат ти в труден за него момент да се грижи за малката си дъщеричка, докато стъпи на краката си работейки в чужбина. Познавам хора с подобен случай, в който майката имаше вече 4-5 деца и понеже винаги е имала цветна бременност, поредното дете даде на отглеждане на сестра си. Днес 20 години по-късно, няма наранени и всички са като едно голямо семейство. Силно стискам палци, да вземете най-правилното решение, но това малко слънчице заслужава добра грижа, каквато ти зная - можеш да й дадеш, без да отнемаш правото на майка й да й бъде такава ! Мисля обаче, че трябва освен със съпруга си, да си поговориш много искрено и с майката.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #86 -: Януари 18, 2009, 14:54:43 pm »
Мила Еганева, съжалявам за бъркотията при вас и ето и моето скромно мнение:
1. Живот без деца не струва;
2. Имаш два отделни проблема: как да станеш майка и как да помогнеш на малката Никол. Гледай да си ги решиш и двата, поотделно;
3. Учудвам се, че имаш притеснения да говориш с мъжа си на каквато и да е тема. Нали затова сме семейство и сме си най-близките хора, да си споделяме най-съкровените мисли.

В заключение да ти пожелая скоро у вас да стане весело и оживено - едно ваше детенце и малката Никол, ако тя има нужда от по-адекватна грижа от тази, която получава в момента.

Прегръщам те и кураж! :D
Благодаря ти, Бени!

*

eganeva

• 4584
« Отговор #87 -: Януари 18, 2009, 17:26:21 pm »

2. Имаш два отделни проблема: как да станеш майка и как да помогнеш на малката Никол. Гледай да си ги решиш и двата, поотделно;

О, да, определено са 2.
Единият няма нищо общо с другият.
Времето ще покаже какво ще стане.
*
« Отговор #88 -: Януари 19, 2009, 14:18:20 pm »
Здравей eganeva,късничко видях темата ,но накратко аз имам приятели в твоето положение.
И така по систематично,ще пробвам че е дълго:Приятелите ми са вече семейство 20-тина години,нямат деца,богати са.Жената има брат пройдоха,алкохолик беше и доста пъти в затвора вече.Женил се е два пъти от първата има две момичета а втората му обявява,че 3 деца са от него малко съмнително де а тя има и още.
Приятелите ми от бебе са гледали едното момиче от първият брак другата сестра е при майката на снахата.Снахата е в Кипър.Бащата няма пари и време дори за това дете дето остава при него и сестра му го взима да го гледа и така 14 години без законно попечителство.Докато един ден не се връща майката от Кипър бащата е излязъл от затвора едни ниви са продадени и той се вижда с някой лев,дето е яко в пубертета и мойте приятели чуват думите вие не сте ми майка и баща.
Малката покрай пубертете е станала много своенравна,баща и налива масло в огъня като почва да и купува подаръци и да и  разрешава срещи с момчета и ходене по дискотеки(в това време момичето живее все още в къщата на леля си и тези неща не са и позволени),майката се притуря от Кипър и казва детето ми ще прави каквото иска и така,моите приятели 14 години гледат това дете като свое а в един момент се оказва че не е така.Малката за един ден си събра нещата от къщата на леля си и се премести при бащат си, защото тате дава всичко а леля не дава.Бързо забрави тези хора какво са направили за нея толкова години.
И така дано не ви досадих но това е един от вариантите.
« Отговор #89 -: Януари 19, 2009, 17:10:59 pm »
Ганева,
не бих могла да те посъветвам дали да вземете племенницата ти или - не.
От опит знам, че понякога ни се налага да вземаме много трудни решения. Знай, че няма правилно решение. но каквото и да е то, нека бъдеш в хармония със себе си.
С теб съм, каквото и да решите.
Трябва заедно да го решите - ти и половинката ти, ти и човекът, с когото дълги години споделяш живота си.

УСПЕХ! горе главата! :)

П.П. Познавам момиченце Никол от Варна на същата възраст. Дали не е същото? Майка Виктория и баща Слави.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

eganeva

• 4584
« Отговор #90 -: Януари 19, 2009, 18:05:14 pm »

П.П. Познавам момиченце Никол от Варна на същата възраст. Дали не е същото? Майка Виктория и баща Слави.

Не е. :wink:
*
« Отговор #91 -: Януари 20, 2009, 11:20:16 am »
Жени, това дете ти е в подписа, на аватара на снимката ти ...

Мислех си и за детето. Какво ли му е в душичката (моля ви спестете си думите, че е малка и не разбира)- майка му не го иска, това кой ще се грижи за него, в дом ли иска да го остави. Такива периоди остават страхотни травми в душите на децата - що литература изчетох по тоя въпрос... гледам и сина ми сега, а той е живял 7 месеца непрегърнат. Ти ще можеш ли да живееш с мисълта за това дете в институция?

Мислех си и за реакцията на съпругът ти - той вероятно иска да ви съхрани, да ви предпази от бъдещи тежки травми, но ако все се пазехме....ако можехме да имаме застраховка "сълзи"...Представих си, че мъжът ми не иска детето на брат ми... всяка история е различна и братята са различни,  но си представих моя брат и моя съпруг и да ти кажа ли чии куфари до вратата също си представих  :wink: (понеже съм го правила по друг по-невинен повод, та се познавам)...

Жени, говори с всички и с мъжа ти и със снаха ти. Застраховка никой за нищо няма Имаш вариант за непълно осиновяване, което напрактика ти дава ПЪЛНИ права над детето.
В очакване ....
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #92 -: Януари 20, 2009, 19:28:26 pm »
 Не мога да те посъветвам нищо, зависи от хората, зависи от теб самата колко си силна, зависи от съпруга ти колко би понесъл, от хиляди неща, който аз изобщо не познавам. Затова само ти можеш да прецениш как да постъпиш. Аз само мога да те прегърна и да ти пожелая скоро да бъдеш щастлива. :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

eganeva

• 4584
« Отговор #93 -: Януари 20, 2009, 22:01:48 pm »
Жени, това дете ти е в подписа, на аватара на снимката ти ...

Да.
И в душата ми.
Сутрин като стана, първата ми мисъл е за нея.
На снимката е на 10 месеца.
Но така хубаво ми се усмихваше тогава.

Ти ще можеш ли да живееш с мисълта за това дете в институция?

Не бих могла.
Надявам се да не се стига до там.

:(

но си представих моя брат и моя съпруг и да ти кажа ли чии куфари до вратата също си представих  :wink: (понеже съм го правила по друг по-невинен повод, та се познавам)...

Кажи ми. :wink:
Друг мъж мога да имам, но друг брат не.
« Последна редакция: Януари 20, 2009, 22:19:26 pm от eganeva »
*
« Отговор #94 -: Януари 20, 2009, 22:55:38 pm »
Ох, Жени тежко ти е сигурно :(
Дано намериш решението, което ще бъде в хармония с твоята душа.
Пожелавам ти го от все сърце :D
« Отговор #95 -: Януари 20, 2009, 23:17:07 pm »
Жени,
много е сложна дилемата ти.
Аз не можах да изчета всички отговори, съжалявам, но за мен ЕДИНСТВЕНОТО ТИ РЕШЕНИЕ Е ДА ГОВОРИШ СЪС СЪПРУГА СИ. ТОВА Е. Извинявай за големите букви.
Не мисля, че нещо можеш да предприемеш преди това, а да размищляваш предварително, е напълно безмислено.
Простичко е ката за начална стъпка. За каквато ти искаш съвет. Говори с него. По всички въпроси, които те измъчват, които си описала и тук.
Мисля, че резултата от разговора ви, ще ти помогне да разрешиш дилемата и да вземеш някакво решение.
Поздрави

*
« Отговор #96 -: Януари 21, 2009, 11:09:08 am »
Абе аз всеки ден повече се възпалявам :wink: по тази тема, затова, за да не ми се подсмихва Мишанта  :P после ще си замълча.

Ама толкова ми е мъчно за това детенце.... ей, големи изроди сме това възрастните.

Жени давай!!!
В очакване ....
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #97 -: Януари 21, 2009, 18:27:38 pm »
Жени, не знаех, че до там са стигнали вече нещата :( Съжалявам много. Не мога да ти дам съвет, мога само да ти стискам палци, че ще се справиш с този проблем. Много  деликатна темата и трудна за решаване :( Прегръщам те силно, каквото и да решиш  :bighug:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #98 -: Януари 21, 2009, 23:01:54 pm »
Моля те не разбивай семейството си с лека ръка. Като един ден брат ти ти каже мерси, ми много важно. Говорете, времето само ще покаже. Не избързвай. Те куфарите ясно, това е най-лесно. :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #99 -: Януари 22, 2009, 10:10:04 am »
Те куфарите ясно, това е най-лесно. :(
освен че е най-лесно, не е маловажно чии ще са куфарите ...