0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как да постъпя?
« Отговор #60 -: Януари 15, 2009, 22:42:58 pm »
Жени, това е страхотно!
Това трябва да е голямата крачка към вашето щастие.
Може да не разбирам какво ти е, защото не съм го изпитала, но искрено ти желая нещата да се развият по най-добрия начин за вас ДВАМАТА.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #61 -: Януари 15, 2009, 23:12:14 pm »
eganeva, поздравявам те. Дано оптимизмът и капчицата станат твоя сбъдната мечта!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #62 -: Януари 15, 2009, 23:19:49 pm »
:)Стъпка по стъпка:):)
Радвам се Жени.Не е малка крачка:)
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #63 -: Януари 15, 2009, 23:24:01 pm »
Вир вода станах докато си кажа. :wink:
*
« Отговор #64 -: Януари 15, 2009, 23:26:14 pm »
Вир вода станах докато си кажа. :wink:
И таванът падна ли, като си каза?
Прегръщам те, мила приятелко!
Всичко ще е наред!

« Последна редакция: Януари 15, 2009, 23:28:33 pm от Елфи »
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #65 -: Януари 15, 2009, 23:51:58 pm »
Браво, Жени!  :) И аз ти стискам палци!

Чета темичката, но досега не посмях да пиша, защото подобно решение е доста деликатно... Първоначално бях сигурна, че трябва да вземеш Никол (все едно осиновена, или не)... Но както и други вече са писали, постепенно и аз започнах да се лушкам между За и Против...

Никол е тооолкова сладка!  :) Имам чувството, че снимчицата и понякога ни пречи, да даваме обективни съвети  :wink:  :wink:

Моите въпроси:
Какво мисли брат ти за идеята, да осиновиш детенцето? Писала си, че той иска да я вземе при себе си, но ми се струва, че не сте говорили сериозно за тези неща (ти да се грижиш за Никол...или пък за това, той да я вземе (кога, как ще я гледа?!?...конкретно...))

Звучи леко ужасно, но си мислех... след като снаха ти има проблеми с чашката, и се отказва от детенцето, може би могат да и се отнемат родителските права...

Въпреки, че според мене няма нищо по-хубаво от това, дечицата да са отгледани от родните си майки...

Прегръщам те и мисленно съм с тебе! :bighug: :bighug: :bighug:
Спокойна нощ!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
« Отговор #66 -: Януари 16, 2009, 02:21:39 am »
Жени,  :bighug:
адски трудна ситуация... за съжаление, отговорът го знаете само ти и мъжа ти. дано вземете правилното решение, дано мъжа ти се съгласи на осиновяване и задействате възможно най- скоро процедурата. дано, макар понякога близките ни да са страшно и объркващо непредсказуеми... много години сте заедно, струва ли си да сложиш край на този брак заради моментното изкушение - предлагат ти дете, но само така, като че ли назаем, да го погледаш, докато родителите решат какво да правят. детето не е коте, за което да се грижиш, докато стопаните са на ваканция нейде по света. Никол сега ти вика кака, но ако се грижиш за нея като майка тя ще те има за майка. и когато един прекрасен ден биологичната й майка се появи, носена от нов вятър, и си поиска детето, какво ще се случи? ще страдате и двете с Никол.
надявам се думите на мъжа ти да са истински казани и той наистина ще помисли над осиновяване, а не да го е казал просто така, за да сложи край на мъчителен за него разговор, а в себе си да има друго решение. не го оставяй да мисли дълго, говорете, не спирай да се бориш за мечтата си.
прегръщам те
*
« Отговор #67 -: Януари 16, 2009, 08:35:53 am »
хайде сега, вир вода, щом не е паднал блока, няма страшно :wink:
Знаеш ли, при мъжете, при повечето де, е хайде, поне върху тези дето имам наблюдение действа начина да си твърда. Започваш смело, непоколебимо и уверено да говориш, казваш точно и ясно мнението си с тон, който почти не търпи възражение... :wink:
прегръдки и от мен :D
« Отговор #68 -: Януари 16, 2009, 09:28:33 am »
Жени, дано да успееш да го убедиш!
« Отговор #69 -: Януари 16, 2009, 09:35:09 am »
Браво, Жени !
Радвам се, че поговорихте.....вир не вир, важното е че
си каза каквото искаше.
Чудех се и аз като други момичета, какво да те посъветвам...
Ситуацията е доста деликатна и решението не е лесно.
Както и да се развият нещата се надявам да е по
най-добрият възможен начин за Вас !
Знам, че ти е трудно да ставаш свидетел на това,
което става с Никол, но и аз мисля, че има вероятност
да си наранена в последствие, ако я вземете...
Прегръщам те и чакам следващите "мокри" новини.
Стъпка по стъпка и постепенно мисля че ще се разберете
със съпруга ти. Това не е лесно решение и трябва време
да се обмисли.....
*
« Отговор #70 -: Януари 16, 2009, 09:35:52 am »
Хубаво, че си започнала темата - най-трудното си свършила!
Сега можеш да го оставиш ден-два да поосмисли и после пак започни да го подсещаш...
А, за Никол - обичай я, грижи се за нея, давай и всичко, от което има нужда и ти можеш да и предложиш, но засега не бързай с тея идеи за осиновяване.
 :bighug:
*
« Отговор #71 -: Януари 16, 2009, 09:44:37 am »
Жени, миличка, чак сега виждам темата ти!
Толкова много съжалявам, че и тази ситуация ти се стовари на главата, като те знам каво си преживяла досега, но живота понякога си прави с нас странни шеги.
1. Моето мнение е, че не трябва да осиновяваш Никол, миличка, колкото и да я обичаш, тя ти е племеница и това трябва да си остане така.
2. Много се радвам, че си поговорила с мъжа си, аз съм сигурна, че той ще се сгласи на осиновяване, мъжете, знаеш са трудни във взимането на такъв тип решебня, просто му дай време!
 :bighug: :bighug: :balk_21:
*
« Отговор #72 -: Януари 16, 2009, 13:00:30 pm »
Дано краят е успешен и се чувстваш щастлива от решението
стискам палци
не се предавай  :)
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #73 -: Януари 16, 2009, 13:41:11 pm »
Да се включа и аз :)
Успех с разговорите с мъжа ти, и аз съм на мнение да не го оставяш дълго да мисли, ако е съгласен да казва своевременно и да действате по-нататък, ако не е пак да си каже, за да знаеш къде сте. Сложна ти е ситуацията пред такива проблеми често се чустваме малко безсилни и също така под влиянието на емоциите доста чест прибързваме с решенията. Вие се обичате, може той наистина да не е бил подготвен, макар че си мисля също, че щом толкова дълго се борите няма как да не е мислил по въпроса дори и да не го е коментирал с теб, така че все трябва да има някакво мнение. Продължавайте да говорите, само така се решават проблемите. Стискам палци.
А относно сладката душичка Никол за съжаление и моето мнение е да осиновяваш друго дете, а на нея си и бъди леля. Щом толкова я обичаш дай и всичко което можеш, за да бъдете щастливи, до колкото това е възможно с такива родители :(
Немога да се начудя на такива хора. Коментирай нещата и с брат си, това все пак е и негово дете, трябва да си запозната с мнението му по въпроса. Ако иска и може да се грижи за нея най-добре за нея ще е да е при него. А що се отнася до снаха ти, изглежда ми адски несериозна и безотговорна на такива хора никакво доверие, един Господ знае кога ще и скимне че си иска детето обратно, това не е играчка или коте, това е живо същество и ако тя наистина иска да ти го даде, то трябва да оправите нещата по такъв начи, че тя НИКОГА да няма право да се бърка в живота ви, което незнам как ще стане. България е твърде малка, за да успеете да се загубите тотално. И все пак винаги ще живееш с мисълта и страха ако тя се появи.
Желая ти успех и дано нещата се подредят най-добре за теб :)
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
« Отговор #74 -: Януари 16, 2009, 13:55:43 pm »
сега виждам темата мнението ми е, че след като мъжът ти вземе положителни за теб решение, а то ще стане, просто по някога мъжете повече време им трябва да мислят (все пак той е мъжът, който те обича и е човекът който е извървял този труден път вече толкова години, а и това е много важно режение), е по-добре да си осиновите друго детенце, именно от тая гледна точка, че на майката може да й дойде друго на акъла след време.
всичко, което мисля по-този въпрос, момичетата преди мен са го написали и няма смисъл да се повтарям.
все пак си направила 1-та крачка и това е добре и за теб и за развитието на семейстото ви.
с теб съм  :bighug:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #75 -: Януари 16, 2009, 14:06:22 pm »
Жени, браво  :D Сега не го оставяй дълго време да мисли. Колкото по-често говорите за това, толкова и по-нормални и безболезнени ще стават разговорите  :D И един ден ще постигнете съгласие  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #76 -: Януари 16, 2009, 15:57:06 pm »
Жени, приветствам това, че си намерила сили и си говорила със съпруга си по въпроса за осиновяването. След като те е подкрепял години наред, не го изключвай лесно от плановeте си.
Въпроса по който обаче вчера е вървяла дискусията е изключително деликатен и за теб ще е трудно всяко едно решение което касае детето на брат ти.
Моето мнение е, че снаха ти иска по най лесния начин да се отърве от грижите за детето като тя самата не е наясно как да го направи, но  знае, че ти обичаш детето и е решила да ти обърка главата. От това което прочетох останах с впечатление, че не става въпрос за осиновяване, защото не виждам становището на брат ти да е в тази насока. Осиновяването е сложна процедура, но като начало е необходимо съгласието и на двамата родители на осиновявания. Не съм сигурна дали, ако има съгласие за осиновяване от двамата родители, роднините имат някакво  предимство при осиновяването. Лично аз ако съм превързана към детето и знам че може да го осиновят други хора бих го осиновила, защото  мисълта, че ще го осиновят други ще ме съсипе. Но бих работила упорито това мое становище да се споделя и от съпруга ми.

Закона за закрила на детето предвижда когато и двамата родители не полагат грижи за детето, то  да бъде настанено  в семейството на роднини или близки или настанено за отглеждане в приемно семейство или специализирана институция. Може би снаха ти иска точно това – ти да отглеждаш детето. Имаш тази възможност, но естествено полагаш грижи и си като родител за детето, но в документите  пише друго. Вероятността един слънчев ден да дойдат неговите родители и да си го вземат съществува и трябва всеки ден да си наясно с това. Просто не ставаш родител на това дете, макар че то сигурно след години ще те чувства като такъв. Най често децата се настаняват в семействата на бабите и дядовците,а ако няма роднини които да искат да се грижат за тях се настаняват в институция.
Стана много дълго за което се извинявам. Пожелавам ти да вземеш правилното решение.
« Отговор #77 -: Януари 16, 2009, 17:09:27 pm »
Ганева,
надявам се цялата тази ситуация да се развие така,че само времето и бъдещето да покажат,че е правилно.В смисъл,каквото и да решите с мъжът ти ,решете го заедно и вървете по пътя си заедно,ако и двамата го искате.Това са взаимоотношения,по които не искам да давам съвети,защото не ви познавам.
Това което ми се върти в главата е съдбата на малката Никол.Тя ще расте,ще започне да разбира,ще мрази и ще обича,но още много дълги години животът и ще зависи от хората около нея.Ти познаваш всичките и близки,майката ,брат ти,бабата и дядото.Мислиш ли,че всеки един от тях би могъл самостоятелно и притиснат от обстоятелствата(с известна доза нежелание и направо насила)да се грижи за детето така,че то да е не само добре обгрижвано,но и щастливо?!?
Мислите ми са малко объркани,затова и пиша така неясно.Извинявам се,за което.
Но мисълта ми е,ча аз ако бях бих взела детето и бих се грижила за него.Колкото се наложи.Дали ще е 2 дни или 20 години-няма значение.Някой ден ще има болка и ще има огромна рана в сърцето ти,но нима то няма да кърви ,ако виждаш че детето расте заобиколено с пренебрежение,омраза и обвинявано за нечие нещастие.Нима тогава ще можеш да си простиш,че не си му дала по-добър живот и много любов?!?
Исках да насоча мислите ви върху съдбата на малката нежелана и беззащитна душичка,която в началото на своя живот заслужава най-доброто.

Ти познаваш всички главни и второстепенни герои в този сапун сериал,и само ти можеш да вземеш решението за себе си и семейството ви.Аз ти казах в каква насока се развиват мислите ми и как най-вероятно бих постъпила аз.Дано само да не съм те объркала още повече.
Желая ти ДОСТАТЪЧНО...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #78 -: Януари 16, 2009, 17:21:45 pm »
Жени мила, труден избор, труден момент.
Излишно е да казвам, че от два дни мисля за теб, за вас, за Никол!
Деликатена и болезнена е ситуацията.
Поставих себе си в тези обстоятелства и аз бих избрала приемна грижа,
със всичките условности която тя дава.
Виж, Никол има "Майка" и Баща, независимо от техните действия.
Снаха ти днес ти я предлага, уф как звучи, а утре идва и казва- много моля, но детето е мое и си я искам!
И твоето и сърцето на детето, и на човека до теб ще бъдат разбити!
Грижата прави една жена МАЙКА, раждането е физиологичен процес които просто се е случил на жената на брат ти!

Пожелавам ви да намерите златната среда в този труден момент!
Късмет!Прегърни тази слънчева Дама в профила си и и кажи, че усмивката и е заразителна!

:balk_21: за теб!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #79 -: Януари 16, 2009, 17:52:47 pm »
Браво,Жени!Радвам се че все пак сте стигнали до някъде.Дано нещата да се развият възможно най-добре за всички!
Силно те срегръщам :bighug:
Днес на работа цят ден мислих какво е станало снощи на масата за преговори.Първата ми работа като се прибрах беше да пусна компа и да вляза в темичката ти.