0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дайте да ви видя графиката-4
« Отговор #780 -: Май 12, 2009, 09:53:10 am »
Денисче, моля те погледи!
........
Трябва да се изчака още 1-2 дни.
Това зацапване може и да е М.
Нека да видим какво ще стане и ако има М. - искам пак да ти видя графиката
Много благодарско. Ще ти напомня след 2 дни. Приятен ден, Денис :balk_81:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #781 -: Май 12, 2009, 10:02:05 am »
Денис би ли погледнала последните ми 3-4 графики ( защото по-предните май не са точно в един час измервани ) и да ми кажеш - според теб имам ли овулация ???
05/02/2009  - може и да е имало О. на 13/14 ден от МЦ. По графика обаче не е много сигурно защото разликата в БТ е по-малко от 0,4 - в такива случаи е добре да се потвърди /О./ от лекар. ЛФ 13 дни
04/03/2009  - графиката ти образува връх и разликата пак е по-малко от 0,4
Ако е имало О. мисля че е била на 13/14 ден от МЦ. ЛФ 13 дни
31/03/2009  - според мен не е имало О.
Имаш стъпаловидно покачване с връх изместен към края на МЦ
Ако е имало О. мисля че е била 14/15 ден от МЦ. 
28/04/2009  - пак има проблем според мен . Добре е да те види лекар, не го отлагай.

Като цяло - според мен О. е под съмнение, дори честно да ти призная според мен има проблем.
Дори и да е имало О. някой МЦ може да има проблем със самата яйцеклетка или с ЖТ.
Не го отлагай, а потърси специализирана помощ. Ако чакаш нещата да се оправят сами, може да си чакаш с години.
Ще чакам с нетърпение да споделиш как е минало
Успех

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #782 -: Май 12, 2009, 10:10:36 am »
Мила Денис. И аз започвам да си мисля, че имам проблеми с овулацията. Но февруари месец гинеколожката ми каза, на 9 ден от Мц имах фоликул 16 мм и според нея 100 % си имам ову. Хормоните ми са ОК.
3 ден от МЦ (ноември месец)
Testosteron 0.74  nmol/l  /0,18 - 2,55/
Prolactin  181.38 mlU/l    /90 - 523/
LH       4.82  IU/l             /1,9 - 8,0/
FSH       4.08  IU/l          /2,4 - 9,3/
Estradiol  0.310  nmol/l  /0,08 - 0,79/
Прогестерон на 19 ден от МЦ (7 ден от предполагаема ОВУ февруари месец)
Progesteron    65.450 nmol/l  Ж(фол 0.85-8.2; лут 16.6-122.8)

Но март месец бях на друг лекар и според него на 14 ден от МЦ -нямах доминантен фоликул. Каза, че може и да е единичен слкучай, но трябва да се види пак. Сега чакам ЦС и след това естествено - пак на преглед.
Мерси и ще чакам мнението ти ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #783 -: Май 12, 2009, 10:19:20 am »
Мила Денис.........
Това, че е имало фоликул 16мм не означава, че се е пукнал.
Колкото до хормоните - те показват, че когато са правени не е имало проблем с МЦ.
При СПКЯ доста често се случва да се редуват МЦ с О. и с липса на О.
Тестостерона ти е добре, пролактина също - това е чудесно.

Според мен трябва да си направиш ФМ поне 1-2 подедни МЦ + изследвания
Потърси специалист

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #784 -: Май 12, 2009, 10:50:49 am »
Здравейте момичета.Знам че на този етап е рано за какъвто и да е коментар,но ме притеснява че БТ не ми се вдига,а ову би трябвало да е минало.В първите дни БТ е висока,но това го отдавам на приема на Clostolbegyt.Сега се притеснявам да не съм задържала фоликул.На 12 ден имах 2 доминантни в левия яйчник-18 и 15мм.В петък съм на лекар ама на...пусто  притеснение...Може ли да я погледнете и да коментирате?Благодаря предварително
« Последна редакция: Май 12, 2009, 10:55:35 am от iliana2311 »
*

crow

• 2670
« Отговор #785 -: Май 12, 2009, 15:57:07 pm »
 Денис, а аз съм чела че за овулация се говори, дори когато БТ се променя с 0.2'С след ову ? Аз разбира се ще си правя фоликулометрия и ще следя нещата, но някак не ми се връзват добрите граници на хормоните в различни месеци и случайността точно тогава МЦ да си е бил ОК ? А и дори в месеците с изследвания на хормноните - графиката е със същия "кофти" вид ... Знам ли ... Мерси за съветите !!! Ще те послушам.
 П.П: Според мен по-скоро ми е висока БТ във фоликулярната фаза. Това на какво би могло да се дължи? Защото мисля, че лутеалната фаза БТ си е О.К.
« Последна редакция: Май 12, 2009, 15:59:28 pm от garga »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #786 -: Май 12, 2009, 16:47:12 pm »
Здравейте .................
След като има 2 фоликула графиката ти не е достоверна и не е редно да и се вярва.
Така  :D - ако е имало О. според мен е била на 14/15 ден от МЦ
Дано да е станало
Ще чакам за новини от прегледа

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #787 -: Май 12, 2009, 17:04:58 pm »
Денис, а аз съм чела че за овулация се говори, .................
Не е редно, ако не си сигурна, че овулираш всеки МЦ, да мериш БТ и ако разликата е под 0,4 да си спокойна.
Какво пишат незнам, но аз попадам и на случаи в които всичко е наред, има 0,4 разлика и когато се направят по-обстойни изследвания се открива проблем. Избягвам да пиша за това, защото всеки си прави някакви свои изводи и започват да се притесняват. Абсурдно е да има разлика 0,2 и да има О. Това изобщо него коментирам.
Моят съвет е, ако се доверявате само на БТ и ако нямате разлика  в диапазона 0,4-0,6 да се посъветвате с лекар. Вярно е, че има О. и при 0,3, но често се установява и нисък прогестерон.
Дано ме разбираш правилно.
Най-лесно ми е да ти кажа, че графиката ти е супер.

БТ през ФФ  ти е база. Ако имаш проблем още тогава /образуват се повече фоликули и т.н. тя може да е и по-висока , но това е индивидуално. Ти не може да определяш колко трябва да ти е норм. БТ през ФФ и в резултат на тово колко да е Бт през ЛФ. Или ако за теб е норм. БТ  36,7 за ФФ - то за ЛФ трябва да е 37,1-37,3 за да си сигурна, че е имало О.
Това разсъждение, че БТ през ЛФ си е ОК , а проблема е във ФФ е погрешно
Не съм лекар и не си длъжна да ме слушаш. Просто изказвам мнение

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

crow

• 2670
« Отговор #788 -: Май 12, 2009, 17:20:06 pm »
Дени, мерси !!! Много ми помагаш - наистина :)
« Отговор #789 -: Май 12, 2009, 18:17:01 pm »
Денис мерси за бързия отговор.а защо не може да се вярва на графиката когато имам 2 фоликула?Прости ми за невежеството,но наистина не знам... :oops:
« Отговор #790 -: Май 12, 2009, 21:33:36 pm »
Денис би ли погледнала отново? Притесних си , че овулационните тестове дават само " - " резултат и не виждам овулация на хоризонта, но днес отново бях на преглед - имаме си фоликул в левия яйчник- 22 мм. и продължавам с тестовете до " + " резултат.Би ли коментирала?

« Отговор #791 -: Май 13, 2009, 01:14:35 am »
Здравей,Денис!Моля те,коментирай графиката ми и този месец.Мисля,че вече има достатъчно стойности.Благодаря ти! :youwoman:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #792 -: Май 13, 2009, 10:06:34 am »
Денис мерси за бързия отговор.а защо не може да се вярва на графиката когато имам 2 фоликула?.............
Графиката която се получава при измерване на БТ е резултат от нивата на хормоните.
При нормален МЦ / с 1 фоликул и О./ - хормоните имат едни нива , но при повече от 1 фоликул нивата се променят и това дава отражение и на графиката.
 Така напр. може да има О./при 2 фоликула/ а Бт да е ниска или да скача нагоре надолу - причината е в естрогените, като при 1 фоликул  колич-вото е едно, при 2 фоликула друго и т.н. Същото се отнася и за ЛХ-то /при 2 фоликула то вече е по-високо/.
Всяко отклонение от типичната двуфазна графика - показва проблем с хормоните /като следствие, не причина за проблема/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #793 -: Май 13, 2009, 10:11:27 am »
Денис би ли погледнала отново?................
Супер ти е графиката до тук. Продължавай с тестовете и кекс поне 2 дни след (+) тест.
Дано да стане

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #794 -: Май 13, 2009, 10:17:02 am »
Здравей,Денис!Моля те,коментирай графиката ми ............
Графиката ти е супер.
И никакви диети - винаги към края на МЦ се качват по 1-2 кг.
Пий повече течности, намали до минимум тестеното и сладкото и не вечеряй след 18:00
Яж 5 пъти на ден по малко храна

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #795 -: Май 13, 2009, 11:16:03 am »
Денис безкрайно много ти благодаря за полезната информация.
« Отговор #796 -: Май 13, 2009, 11:47:29 am »
Много ти благодаря,Денис!Нямаш представа колко много ме радват твоите думи! :balk_81:Колкото до диетат тя е точно това,което си описала/режим на хранене,много течности,без тестяно и сладко/. :bighug:
« Отговор #797 -: Май 13, 2009, 11:53:29 am »
Денис,здравей мила!Бях решила да не меря този месец,но на средата на месеца,започнах и аз незнам защо.На 15 ден от мц имах болки и водниста церкв.слуз,възможно ли е да била на 15 ден?Защото след това започна едно леко напрежение на гърдите,съответно са се повишили прогестероновите нива.
Благодаря ти!
*
« Отговор #798 -: Май 13, 2009, 13:55:28 pm »
Здравейте!
Денис , моля те коментирай графиката ми. Много ти благодаря преджарително. Целувки

Темперетурата е мерена ректално сутрин. И не мога да разбера за да има бременност темперетурата трябва ли да се покачи над 37

« Последна редакция: Май 13, 2009, 14:07:38 pm от anbb »
*
« Отговор #799 -: Май 13, 2009, 16:12:20 pm »
Денис ,графиката ми стана ли вече за коментар? :oops:Извинявай...но не мога да разбера тези стойности. :?
Май пак нищо не се е получило. :(