0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Дайте да ви видя графиката-4
« -: Януари 05, 2009, 23:15:26 pm »
:blowingdust:
Здравейте момичета,
За много години и от мен с пожелания за голяма кошница със сбъднати желания през новата година .
Въпреки празничната еуфория успях да следя БТ, но тестовете за Ову май съм ги започнала късно :-( . По принцип ги започвам на 12-то число, а Ову ми варира от 13-ти до 17-ти ден, но този път на 13 ден ми даде отрицателен резултат на Ову теста, на 14 ден направих още един тест и той отрицателен. И сега по графиката гледам и се чудя ... изпуснала ли съм Ову или съм нямала ?!? Въпреки че и в двата случая няма значение, изпуснахме момента де, но се надявам през Новата година да не ги пропускаме  :lol:.

Денис, многооо ще съм ти благодарна, ако чуя и твоето мнение.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #1 -: Януари 06, 2009, 08:36:44 am »
Благодаря ...............
Ако си спазвала всички правила при измерването и графиката ти е достоверна - то тя показва проблем./напр. може да има повече фоликули, да няма О. и т.н./Когато има проблем с МЦ -графиките за различни от нормалния вид на графиката с нормален МЦ. Когато има проблем, нивата на хормоните са различни от нормалното, а точно те /хормоните/ са причина за вида на графиката.

Най-общо нормалната графика трябва да изглежда така.
Добре да се различават ФФ и ЛФ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Януари 06, 2009, 08:39:49 am »
Здравейте............
Според мен е имало О. на 12/13 ден от МЦ.
Да, най-вероятно си пропуснала да засечеш О. с тестове, но това не е проблем. Графиката ти доста точно показва, че е имало О.
Дано да е станало  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #3 -: Януари 06, 2009, 10:03:10 am »
Здравей Денис и честита нова година.
Аз само искам да се оплача, че моята започна много отчайващо, май до сега такова нещо не ми се беше случвало. На 27-ми ден графиката ми е почти еднаква, т.е. има само два пика, които са от много по късното мерене според мен защото бяха празници, дори се отказах да правя тестове вече. Смяташ ли, че има смисъл да чакам О още?
« Отговор #4 -: Януари 06, 2009, 10:18:43 am »
Скъпичка Almam,няма да се отчайваш така!Наистина графиката ти показва,че досега не е имало ову,но това не означава,че не можеш да направиш късна ову.Много зависи от това колко дълъг е цикълът.Дори и да няма този месец,не означава,че другия също няма да има :)Може пък той да се окаже твоя месец ;)Нека все пак и Денис да ти даде мнение,защото тя е човекът,който помага на всички нас.Обичаме те Денис!  :youwoman: :bighug:

*
« Отговор #5 -: Януари 06, 2009, 18:31:12 pm »
Скъпичка Almam,няма да се отчайваш така!......

Благодаря за милите думи Плами, то поводи за отчайване колкото щеш, този е само поредния, но както всеки месец и аз си казвам - дано следващият е моят. И на всички, които го очакват.

:bighug:
« Отговор #6 -: Януари 06, 2009, 18:49:00 pm »
Благодаря ти Денис! Страхотна си! :)
*
« Отговор #7 -: Януари 06, 2009, 22:23:17 pm »
Здравей Денис !
Е и този месец не беше моя !
Искам да те попитам и теб нещичко !
Имам час при ендокринолог ще пускаме пак пролактина та да попитам какви хормони да си пусна други- ще ми се да ги видим  , но не ги зная всичките !
Простете невежеството ми но и тия дни нямам мн време да се поровя да попрочета !Разбира се и док ще каже
Денис моля те помагай и ти със съвет

[/url]
« Отговор #8 -: Януари 06, 2009, 22:35:27 pm »
Виви,най-добре е да се консултираш първо с ендокринолога и после да си пуснеш хормоните,които той ти каже.Лекар най-точно може да прецени като вземе в предвид състоянието на организма ти.Най-малкото трябва да има някаква последователност :)
Нека все пак и друг да пусне мнение,но според мен най-добрият вариант е да попаднеш на  ендокринолог :)Успех!  :bighug:

*
« Отговор #9 -: Януари 06, 2009, 23:07:14 pm »
п.псега ще ходя на контролен
първия път ми пусна пролактин ФСХ и тестостерон
та си мислех дали да не поискам аз някои други да пуснем ама ще видим
[/url]
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #10 -: Януари 07, 2009, 07:45:41 am »
ЛХ,ФСХ,Пролактин,Тестостерон - пускат се на 3 ден от МЦ. А прогестерон на 7 ден след доказана овулация / т.е. около 21 ден от МЦ, при овулация на 14-я ден/ . Другото което знам е, че съотношението ЛХ/ФСХ трябва да е около единица. Viviq надявам се да съм ти била полезна.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #11 -: Януари 07, 2009, 09:28:17 am »
Денис,ще  погледниш ли  и моята графика?
*
« Отговор #12 -: Януари 07, 2009, 09:43:25 am »
Здравей,Денис!Честита Нова Година и от мен.
Би ли погледнала графиката ми този месец?Вижда се,че има някакъв проблем.Мислиш ли,че Дуфастонът,който вземам от 15-я ден на МЦ,задържа в момента О.ми или просто този минава към ановулаторните?Никога не съм имала толкова постоянна БТ.
Благодаря ти !
[/URL]
« Отговор #13 -: Януари 07, 2009, 19:44:03 pm »
Здравейте момичета.

Денис, преди няколко дни те питах дали според теб се виждат признаци на овулация в моите температурни графики, споменах и за неменструално кървене и казах, че ми предстои преглед.

Днес прегледа мина добре, док ме прегледа с ултразвук и видя че матката е с 11 мм лигавица и в левия яйчник има доминантен фуликул с размер 2.4 см, тоест би трябвало да предстои овулация.

За неменструалното кървене каза, че щом не се виждат проблеми при ултразвука, неменстр. кървене не е притеснително.

Днес ми е 19 ден на цикъла и ако има ов. тя ще е късна, обикновено цикъла ми е 28 или 30 дни. Температурната ми графика е доста объркана и явно не отразява точно какво става в тялото ми.

Дано информацията да е полезна за някой с подобни на моите показатели.

Много благодаря за подкрепата и дано всички да се заредим с много търпение за мечтаното чудо, което се оказва в най-голяма степен Божа работа :)  :crossfingers: yahoo_17
« Отговор #14 -: Януари 08, 2009, 09:48:51 am »
Денис, може ли да коментираш моята графика?
Благодаря!!!

http://www.babyplan.ru/drawchart.php?cclid=108304&t=1231400826

*
« Отговор #15 -: Януари 08, 2009, 19:38:24 pm »
Благодаря ви момичета за съветите !
Ще ги имам в предвид като отида на док
Но май ше е по нататък че изтървах този
[/url]
« Отговор #16 -: Януари 08, 2009, 20:59:04 pm »
Здравей Денис, имам едно въпросче към теб и се надявам да ми отговориш. Преди два дни бях на лекар и като ме гледаше на ехографа ми каза че на левия яйчник са ми по-удебелени стените и яйцеклетката щяла да излезе по-трудно. Понеже имах доминантен фоликул въможно ли е според теб яйцеклетката изобщо да не си "пробие" пътя? От хормоните ли зависи? Сигурно звучи глупаво така както съм го написала, но ми се върти тази мисъл в главата. В момента би трябвало да овулирам точно с този яйчник но според температурата овулация още не съм имала май? Ти как мислиш. На лекар съм чак на 12 и се надявам ако можеш да ми кажеш нещо по въпроса. То стана малко дълго но се извинявам.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Януари 09, 2009, 12:37:24 pm »
Здравей Денис..............
Графиката ти не показва да е имало О., но за всеки случай си провери терм-ра. Ако е живачен  се държи 10 мин., ако е дигитален 2-3-4 мин. след сигнала.
Един ановулаторен МЦ нищо не означава - ако всички други са с О. -приема се за инцидент.
Ако обаче пак има проблем с О. добре ще е да се консултираш с лекар.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #18 -: Януари 09, 2009, 12:44:04 pm »
Здравей Денис !
...................... 
Редно е лекарят да прецени какви хормони трябва да ти пусне, след като има съмнение за някаква диагноза.
Ако твоят проблем е само пролактина, то след като той се нормализира МЦ и О. би трябвало да се оправят.

По принцип хормоните са една система и промяната на един води до промяна и на другите- напр. ако имаш висок пролактин, няма  да има О. и съответно нивата на Е2, ЛХ и ФСХ може да са извън норма. Или високият тестостерон пречи на О. и от там ниски нива на Е2. и т.н.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Януари 09, 2009, 12:46:53 pm »
Виви,най-добре е да се консултираш първо с ендокринолога ....
Точно това казах и аз  :D и наистина най-важното е добър гинеколог-ендокринолог бих добавила, защото само ендокринолог може и да не помогне в случая, но да се надяваме, че има и добре запознати с нашите проблеми.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум