0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: от днес мама ганка си има и принцеса радмила
« Отговор #120 -: Януари 21, 2009, 20:58:27 pm »
Гане, надявам се мъничка бързо да укрепне и да се гушкате...
пиши как е!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #121 -: Януари 21, 2009, 21:13:28 pm »
Благодаря още веднъж за поздравите и пожеланията!

Бори, благодаря! В момента е по-добре, пребори инфекцията, вече диша самостоятелно, жълтеницата е намаляла. Надявам се да се справи и с храненето и скоро да си я вземем у дома.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #122 -: Януари 21, 2009, 22:37:08 pm »
Eх Гане, бързо да се оправя малката Радмила, да навакса бързо на килца и много скоро да е при вас в къщи!
 :bighug:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #123 -: Януари 21, 2009, 22:42:15 pm »
Гане, пожелавам на малката Мила скоро да е вкъщи. Бъдете здрави и много щастливи всички!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #124 -: Януари 22, 2009, 10:24:29 am »
Милена, оказа се, че съм направила някаква инфекция и околоплодния мехур се пукна рано. Малката се роди в 33 седмица, имаше инфекция на дробовете и се наложи да е на антибиотици и да диша през тръба.
Ясно. :( И при мен беше същото - вътреутробна инфекция, като при едиия амнион беше по-силно изразена.
Тази инфекция на дробовете (хилемо-мембранна болест) е в следствие на твоята вътреутробна инфекция и това е наложило интубирането. Добре е, че вече са я стабилизирали и, че тръбата е махната. Дано по-скро да укрепне Мила и да си я приберете. :)
Предполагам, всеки ден ходиш при нея. Позволяват ли ти да носиш кърма, с която да я хранят? Тук, за жалост, не беше така - нямах право да си виждам детето от прекалени съображения за хигиена.
Заповядай в недоносената тема.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #125 -: Януари 22, 2009, 18:15:18 pm »
Милена, тук никой не ти отказва да носиш кърма. Смятат, че това е най-доброто за възстановяването на бебето и ако няма бактерии или нещо друго, дават от твоята кърма на детето ти. Млякото се носи в кухнята на болницата, проверява се и се дава в отделението. Всичко е направено така, че да ти стимулират кърменето и храненето на детето от теб самата. А иначе съображения за хигиена има - навсякъде има дезинфектанти и сапуни, на мен специално никога обаче не са ми отказвали да пипам малката докато е в кувьоз. Насърчават галенето, говоренето, смятат го за важен процес от оздравяването.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #126 -: Януари 22, 2009, 18:18:51 pm »
Гане,дано мъничето скоро да укрепне и да се гледате в къщи.
« Отговор #127 -: Януари 22, 2009, 18:34:39 pm »
...тук никой не ти отказва да носиш кърма. Смятат, че това е най-доброто за възстановяването на бебето и ако няма бактерии или нещо друго, дават от твоята кърма на детето ти. .... на мен специално никога обаче не са ми отказвали да пипам малката докато е в кувьоз. Насърчават галенето, говоренето, смятат го за важен процес от оздравяването.

Да, чувала съм и други подобни "немски" разкази. Това е похвално, също както пишеше в книгата "Пренаталното възпитание".
А тук ме пускаха два пъти седмично на свиждане, като нямаш право да пипаш не само бебето си, а дори и кувьоза нямаш право да докосваш! Ужас!!! :x Само си гледаш бебето, говориш си му и си плачеш тихо край него. Знам, че в софийските болници не е така, но в ши_ _ _ _та русенска болница е така! :x

Гане, а за изписване нещо? - Кога евентуално?
Стискам палци да е по-скоро! :) С теб съм! Пожелавм на теб и на Мила търпение и кураж! :)
А като изпишат Мила, я целуни от мен и Мишка, която мина през всичко това, обаче вече е една малка бандитка и прави много бели! :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #128 -: Януари 22, 2009, 19:00:25 pm »
Честито ,Гане! Да сте здрави и щасливи!
*
« Отговор #129 -: Януари 22, 2009, 20:48:20 pm »
Гане, с теб съм мила. Страшното вече мина. Знам,че това да видиш детето си безпомощно в кувьоз е едно от най-гадните неща за една майка, но важното е че трудното е назад. Сега ви очакват само хубави моменти.
Стискам силно палци, да си приберете хубавата Мила в най-скоро време.
Една голяма прегръдка за батко Алекс.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #130 -: Януари 22, 2009, 20:57:11 pm »
Милена, Мери - благодаря ви!
Много е хубаво, че новините от днес са добри, справила се е с преместването, вече е без кувьоза, диша сама, папка добре, та се надявам да върви все така бързо и наддаването и да си я вземем скоро.

« Отговор #131 -: Януари 23, 2009, 00:29:09 am »
Ей, Гане, успя да родиш без да ти давам зор  :wink: :lol:.

Много, много, ама наистина много да ви радва малката бонбонка. Да расте изключително здраво и умно дете.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #132 -: Януари 23, 2009, 12:48:05 pm »
Гане, страхотни новини! Дано все така бързо се възстановява малката Радмила и скоро да се гушкате вкъщи!
*
« Отговор #133 -: Януари 23, 2009, 13:03:00 pm »
Честита радост, Гане! Страшно се радвам за вас! Прегръдки и целувки на малката и скоро да си е в къщи!

*
« Отговор #134 -: Януари 23, 2009, 15:38:12 pm »
Гане ,дано скоро изпишат Мила и да си се гушкате 4-теримцата  ,но Щом веЧе не е в кувиоз  би трябвало до няколко дни да ви я връЧат ...
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #135 -: Януари 23, 2009, 17:44:06 pm »
Ганка, честита дъщеричка! Желая ви скоро да си вземете вкъщи и да сте много щастливи четиримата!  :)

« Отговор #136 -: Януари 25, 2009, 20:27:55 pm »
Страхотна новина! Гане, честита ти малка принцеса!
Всичко най-хубаво!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #137 -: Януари 27, 2009, 20:21:44 pm »
Честита принцеска мамо Гане.

Пожелавам й да е много здрава и да има едно щастливо, щастливо детство.

Поздрави и на малкия батко и на таткото.

*

balmi

« Отговор #138 -: Януари 28, 2009, 10:45:12 am »
Честито Гане, много здрава, щастлива и безгрижна да расте малката принцеса !!!
*
« Отговор #139 -: Януари 29, 2009, 14:40:29 pm »
Гане, честито! Да ви е жива, здрава и борбена Мила, много радост да ви носи и тя и батко Алекс! Целувки от нас!

Надявам се сега като пиша вече да е добре малката и да я изпишат скоро, ако вече не са! Силно стиснати палци и прегръдки!   :bighug:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!