0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

подут стомах след трансфер
« -: Март 04, 2006, 19:10:18 pm »
Здравейте на всички!Имам един въпрос към всички момичета които са минали инвитро процедурата,ако могат да ми помогнат. На 12 ден от трансфера съм обаче не мога да издържа вече до вторник(до теста) и за това реших да ви пиша.Още след пункцията корема ми е страшно надут и не спада до момента.Вкараха ми 2 ембриона и казаха,че е възможно да се получи хиперстимулация ако има бременност.Не знам какво точно означава това и се притеснявам да не съм я направила.Знам,че това означава да събираш вода в корема и си мисля че точно това правя.Ходя постоянно по малка нужда и старшно ме боли кръста,но други болко в корема или в яйчниците нямам. Какво става с мен,ако някой е наясно с това състояние нека ми пише.Остават ми 2 дена,а вече много взех да се спичам:((
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 19:38:03 pm »
възможно е да се касае за хиперстимулационен синдром след трансфер. смятам, че е редно да се консултираш с лекарите от клиниката, където са ти правили инвитрото.
по принцип, ОХСС след трансфер е много положителен признак, но това състояние може да бъде и опасно за теб, така че не го подценявай, а се свържи с лекаря си.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Март 04, 2006, 19:41:47 pm »
Непременно се обади на доктора ти (ако си от Варна да знаеш, че утре са там!) !!!
Подуването на корема след трансфер е проява на  късен хиперстимулационен синдром и обикновено се получава, когато настъпи бременност. Но задължително трябва да потърсиш екипът, който ти прави ин витрото, още утре. В сайта ни има координатите (включително и на  моблините телефони) ако не успееш да ги намериш пиши ми да ти го дам.
Късмет ! И утре рано отивай в клиниката!
« Отговор #3 -: Март 04, 2006, 19:53:20 pm »
Благодаря ви момичета,отдавна си мисля,че това трябваше да направя ,и не знам защо още не съм го сторила,може би защото си мислех,че трябва да имам болки или по нещо да си личи че не се чувствам добре. От Варна съм и още утре ще отида да видя защо се пудувам така.Сигнус при теб е имало хиперстимулация кога започна подуването?Аз още от самата пункция съм леко подута,но като се нахраня ставам направо с корем на 6 месечна бременност.

Дано да сте прави и да има бременност каквото и да ми коства това.
  Успех на всички!!!
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: подут стомах след трансфер
« Отговор #4 -: Март 04, 2006, 19:58:27 pm »
Здравей Рокана, сигурно помниш, че си писахме малко преди да почнеш опита. Най-добре утре 8.30 да си на 7-я етаж преди да влязат в пункция! Ако искаш още тази вечер звънни на сестрата за да си по-спокойна - 0888/240015,  или още по-добре на ембриолога 0888/325749. Пожелавам ти късмет!!!
*
« Отговор #5 -: Март 04, 2006, 19:58:58 pm »
Здрасти, от 8-я ден след трансфера (ЕТ на 2 ембриона на 5-ти ден) при мен започна подуването, а вечерта преди да отида в клиниката не можех да се обърна на една страна да спя от подуване. Точно така изглеждаше и при мен, така че недей да се чудиш ами отивай :) И чакаме да потвърдиш това, което предполагаме всички :) Целувки и късмет!  :D
« Отговор #6 -: Март 04, 2006, 20:08:55 pm »
Толкова сте мили всички,благодаря ви още веднъж за бързите отговри.Боровинка естествено,че не съм забравила,че си писахме.Току що свъннах на сестрата,но тя ми отказа разговор-може би заради късния час или незнам защо,тъй че утре в 8 направо отивам да ги изненадвам.

Стискайте палци!!!
« Отговор #7 -: Март 04, 2006, 22:07:32 pm »
Сигнусче, това на 5 ден- бластоцист ли означава?
*
« Отговор #8 -: Март 04, 2006, 22:19:46 pm »
Да,  това означава  :wink:
« Отговор #9 -: Март 04, 2006, 22:49:00 pm »
Миси, а това често срещано ли е като реакция на медикаментите.

Рокана, стискаме палци.
*
« Отговор #10 -: Март 04, 2006, 23:46:19 pm »
Нали се сещаш, че всичко е въпрос на организъм и вид протокол за  стимулация. По принцип целта на една такава процедура е именно контролирана овариална хиперстимулация на яйчниците.
Джам по горе е обяснила, защо се получава след пункция, а при мен знаеш, че със високи дози не се получи хипер. Това е - въпрос на организъм :) и правилна преценка на лекаря за стимулационият протокол
« Отговор #11 -: Март 05, 2006, 11:40:42 am »
Момичета,благодаря на всички за съвета снощи. Теста е положителен-има бременност ,дано всичко е нормално.За сега ми казаха лек режим,корема ми е подут,но в рамките на нормалното,най-вероятно има хиперстимулация,но за сега нищо няма да правим.Ако започне чувствително увеличаване тогава да им се обадя. Екипът на доц.Маркова наистина е един екип от специалисти,много съм доволна от всичко.Не можах да повярвам като ми казаха,че е положителен резултата,от вълнение така се разплаках,че Маркова реши че има някакъв друг проблем,от хълцане не мога да им обясня че е от радост.
Забравих да ви споделя вчера че ми е първи опит и много съм радостна,дано да го задъжа и да родя едно здраво инвитро бебче,а може и 2.На 21.03.съм на преглед,ще ви пиша отново.Много съм Ви благодарна още веднъж за съвета да отида тази сутрин,сама нямаше да се реша и така щях да се притеснявам до вторник.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ ЗАПОЧНАЛИ ИНВИТРО ОПЛОЖДАНЕ!!!
  ЦЕЛУВКИ И ПОЗДРАВИ ПРЕГРЪЩАМ ВИ !!!
« Отговор #12 -: Март 05, 2006, 11:45:50 am »
Браво! Честито!Дай боже всичко да е наред!
*
« Отговор #13 -: Март 05, 2006, 11:48:44 am »
Браво rokana, това е чудесна новина.Сега много се пази. :D
*
« Отговор #14 -: Март 05, 2006, 11:49:41 am »
Честито! Всичко ще бъде наред, сега се пази. Стискам палци да видиш 2е пулсиращи точици на 21.03  :goodluck:
*
« Отговор #15 -: Март 05, 2006, 11:53:16 am »
Браво, лека бременност :D
*
« Отговор #16 -: Март 05, 2006, 13:40:47 pm »
Честито  :D  Лека бременност :) Целувки!
« Отговор #17 -: Март 05, 2006, 13:47:46 pm »
Лека бременност и много усмивки :P
« Отговор #18 -: Март 05, 2006, 15:10:49 pm »
Благодаря ви още веднъж,ще пиша пак.
  Успех на всички!!!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!