0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #260 -: Януари 30, 2009, 12:46:18 pm »
Здравейте и от мен! Аз днес съм си вкъщи, че нещо съм понастинала. Надявам се не е нещо сериозно, но реших да не ходя на работа, за да не се вкисна съвсем. И, да ви кажа честно, то не било лошо човек да си седи вкъщи :lol: Мисля да се отдам на заслужена почивка и приятно мързалуване пред тв. Иначе бебата е добре, научила се е сяка нощ да со прави разходки из на мама корема и да я буди, в същото време таткото хърка, което прави спането още по-трудно изпълнимо, но...ще търпим, какво да се прави!!! Желая ви успешен ден и хубав уикенд :bighug:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #261 -: Януари 30, 2009, 15:09:08 pm »
Мерси за споделените мнения, милички. :D Добре, че е този форум за взаимопомощ. Аз днес ходих да ме боцнат за ТСХ и сега си чакам резултата. Междувременно преди около 3 седмици ми излезе някаква екзема по краката от коляното надолу и си мислех, че ще си мине самичка, но освен влудяващия сърбеж, онази вечер ми се издуха и мехури. Та днес ходих и на дерматолог. Забъркаха ми някакъв крем с цинк, талк, глицерин и вода и сега ще се мажа. Ужасно е бял и оставя петна по краката, но няма как.  :D Сто пъти питах дали е безопасен за бебетата и докторката каза, че няма проблем.
Да се включа и аз за контракциите. Аз втвърдяване на коерма усещам много рядко, но чат пат имам болки ниско долу. Понякога ми се  струва, че са в някой яйчник, но знам ли.. Иначе ако не се свия на кълбо, когато кихам, болката е нечовешка. Освен това имам доста болезнени газове и това усещане е точно преди да се освободя от гадовете  :oops: При вас така ли е?

*
« Отговор #262 -: Януари 30, 2009, 15:13:05 pm »
И аз чувствам болка ниско долу, но все ми се струваше, че са яйчниците.
Помолих д-р Сигридов да ги види и хоп, имам си киста, явно още от стимулацията. Така че като ходиш на преглед, виж яйчниците.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #263 -: Януари 30, 2009, 17:08:07 pm »
Ами той миналия път погледна десния яйчник и каза, че все още е уголемен от стимулацията, но нищо повече.
Аз малко се притесних от резултата ми за ТСХ днес 0,015 при реф. ст-сти 0,4 до 5,0 :? Нали уж по време на бременност се повишава, а при мен излиза, че е тъкмо обратното 8O Аз съм с Хашимото, но отдавна не пия лекарства. ТСХ винаги ми е бил към долна граница, но никога (след лечението) не е бил с по-ниски стойности. Чудя се дали да не ида на ендокринолог или да си пусна изследване в друга лаборатория. Тази не знам колко е надеждна- Рамус. :?

*
« Отговор #264 -: Януари 30, 2009, 17:15:52 pm »
Злате, аз само в Рамус си пускам щитовидните хормони - за мен са напълно надеждни.
Според мен, нямаш основания за притеснения. Аз знам, че по време на бременността е важно ТСХ да не е висок, защото това е индикация за хипофункция на жлезата, което пък води до недостиг за бебето /нали до 3 м то няма собствена жлеза/. А при ниски стойности на ТСХ не е опасно, това е лека форма на хиперфункция, която трябва само да се следи. За твое успокоение, все пак, иди на ендокринолог.
А ФТ4 изследва ли, то също е важно?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #265 -: Януари 30, 2009, 17:23:41 pm »
Ами все следя ТСХ, че нали то се променя през сезоните. fT4 не съм изследвала може би от 1,5 години, когато ходих при Тодорова. Май ще изчакам до следващия петък, когато съм на ЖК и ще питам док да видим той какво ще каже и ако трябва ще ида и на ендокринолог. Мерси за бързия отговор, Грейс. :D

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #266 -: Януари 30, 2009, 18:14:40 pm »
Ели, какво имаш предвид с това дишане? Би ли обяснила малко по-подробно? Просто издишаш силно или нещо друго? :?
...

Дишането наподобява надуване на балон - но го правиш бързо и ритмично. Това ми помагаше при контракциите първите няколко часа след секциото (първите две банки с окситоцин). При контракциите трябва да се диша учестено, било добре за притока на кислорот.

Моите контракции (подготвителните) започнаха ~ 19 седмица и продължиха до деня на раждането, от леко болезнени - до по силни, но винаги бяха болезнени. Чуствах ги като стягане и втвърдяване на целия корем.
Високите нива прогестерон предотвратяват контракциите.

Злате, не си спомням точно в коя седмица и жлезата на бебето заработваше (от това също може да има някаква промяна в динамиката). Мисля че Фреша имаше питанка тук, по време на нейната бременност и ТСХ.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #267 -: Януари 31, 2009, 08:08:28 am »
  Злате, и моето ТСН е много ниско. Първо беше 0.2, след 2 седмици- 0.04. Д-р Владимиров ме прати на консултация при д-р Начев. Правихме ехография на жлезата - о.к. Периферните хормони - и те в норма. Препоръката на д-р Начев е всеки месец да следим TCH и FT4, не се налага лечение. Според него не бива да е под 0.1, но при условие че другите хормони са в норма, най-вероятно е от бременността.

*

Aubergine

« Отговор #268 -: Януари 31, 2009, 09:24:43 am »
Защо тогава тия, дето сме все с контракции не сме докрая на Утрогестан или изобщо някаква прогестеронова терапия?

Късно снощи пак ме сви корем и кръст и така повече от 3 часа. Въпреки лекарствата, въпреки утрогестана, въпреки лежането.А точно бях решила да се успокоя малко.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #269 -: Януари 31, 2009, 16:26:28 pm »
Защо тогава тия, дето сме все с контракции не сме докрая на Утрогестан или изобщо някаква прогестеронова терапия?

Късно снощи пак ме сви корем и кръст и така повече от 3 часа. Въпреки лекарствата, въпреки утрогестана, въпреки лежането.А точно бях решила да се успокоя малко.

Щото плацентата си синтезира прогестерон, добавянето предполагам е превантивно.
Прогестеронът потиска двигателната активност на матката.
Пък и моите контракции бяха от подготвилените, предполагам и вашите са такива, а те не са опасни, не са родови.
http://www.fema-bg.com/index.php?m=1233

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #270 -: Януари 31, 2009, 16:45:35 pm »
Благодаря evro.Статията наистина ми подейства доста успокоително.

*

Aubergine

« Отговор #271 -: Януари 31, 2009, 17:32:17 pm »
Да, да, благодаря ти Ели,  четох го това за Бракстън-Хикс, но там пише "при родилните контракции се усещат в цялата коремна област, дори гърба" - т.е. цялостна болка - това е, което ме притеснява, защото така се чувствам от нощес, с малки отпускания след прием на лекарствата.
Обадих се в крайна сметка на док, каза да почивам, какво друго да каже и ако не ми мине до утре или ако ми стане по-зле да звъня пак.

*
« Отговор #272 -: Януари 31, 2009, 17:37:24 pm »
Бери, просто лягаш и не мърдаш и тва е. Намираш си удобна поза пред телевизора и се завиваш.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #273 -: Януари 31, 2009, 18:12:53 pm »
Ели, благодаря ти много за разясненията за дишането и за статията за контракциите.
На всички ви благодаря за споделеното за щитовидните хормони. Солей, на теб също. От написаното в поста ти излиза, че и аз ще трябва да ида на ендокринолог, че 0,015 си е почти 10 пъти по-ниско от 0,1 :(

*
« Отговор #274 -: Февруари 01, 2009, 10:31:11 am »
Здравейте момичета.Да ви задам един тъп въпрос :oops:.По принцип си пия по едно слабо кафенце сутрин.От 3 дни обаче съм с контракции и доки ми изписа Магнерич.Та въпроса ми е щом го приемам да спра ли да пия кафе?
Благодаря ви!

*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #275 -: Февруари 01, 2009, 17:57:22 pm »
Парси,мила виж на опаковката какво пише дали може да пиеш кафе!Аз например без кафе(1) не мога,защото ми е прекалено ниско кръвното!
« Отговор #276 -: Февруари 01, 2009, 18:08:53 pm »
Парси, мисля че не пречи кафето, особено пък слабо.
  09.11.2007
« Отговор #277 -: Февруари 01, 2009, 18:42:10 pm »
Парси
аз също пия магнерич и си пийвам кафенце сутрин мисля че не пречи  :wink:
*
« Отговор #278 -: Февруари 01, 2009, 18:48:40 pm »
Благодаря ви много :).И на мен ми е нисичко но все пак рекох да попитам,че не ми се звъни на док за такова нещо :bighug:

*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #279 -: Февруари 01, 2009, 19:37:15 pm »
А на мен пък док ми каза, че не е добре да пия всеки ден кафе. Иначе и аз съм с ниско кръвно и би ми било добре от кафенцето.. :?