0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Aubergine

Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #100 -: Януари 19, 2009, 13:20:36 pm »
Мидж, на теб Сигридов ли ти каза да правиш БХС? Аз не съм правила.

Каси, много ценно инфо, благодаря!

Скарабей, аз още не съм си разбрала резултатите от изследванията по ЖК, надявам се следобяд да получа осветление. Няма да ги видя, докторът ще ми ги каже по телефона.

« Последна редакция: Януари 19, 2009, 13:23:08 pm от Aubergine »
*
« Отговор #101 -: Януари 19, 2009, 13:41:07 pm »
Здравейте момичета,
Аз правих на 09.01 БХС и днес мъжа ми взе резултатите - СЛАВА БОГУ всичко е наред, макар, че той не можа да ми обясни точно по телефона.
На мен ми взеха общо 40 лв. 38+2лв за вземането на кръв. Отделно за снимка на бебчо при доц. Русева дадохме още 20лв. Доколкото разбрах - това са нови цени, защото др. Димитрова ми каза, че изледването струва около 20лв. Но явно от новата година са вдигнали и цените.
*
« Отговор #102 -: Януари 19, 2009, 15:09:32 pm »
Няколко дни не съм влизала във форума и докато изчета всичко...
Днес и аз питах моя доктор за биохимичния скриниг и той ми каза, че напоследък от Майчин дом връщали бременните, на които им е направено ехографско изследване за седмицата и деня на друго място, а не при тях. Уж, на жълтите бланки, които си взех от Майчин дом пишеше, че не е задължително ехогр. изследване да е правено при тях, пък сега друго се оказва. Явно искат да си платиш при тях. Ще взема да се обадя все пак преди да ида, за да ми разяснят, че поне да не се разкарвам излишно до моя д-р.

А относно токсоплазмозата, не исках да стряскам никой :lol:. Прочетох, че можело да имам имунитет, ако съм я изкарала преди това. Да, ама аз котката от няма и една година я имам, дали е възможно? Както и да е, дадоха ми днес направление и за това изследване . Аз не знаех, че е задължително.

За витамините - днес специално попитах трябва ли да пия някакви, но при условие, че хапвам плодове и зеленчуци нямало нужда.

Питах и за превантивни мерки, относно страшния грип, който пътува към България. Оня ден се наплаших от новините. Та д-ра ми каза, че мога да пия Espertox или Gripheel.

И последно, че поста стана прекалено дълъг :oops:, от ехографа днес се видя, че плацентата ми била ниско прикрепена :?. Засега било рано за притеснения и не е показателно само от днешния преглед, ама пуста паника... Иначе бебо в такива танци се беше развихрил :lol: :lol: :lol:

*
« Отговор #103 -: Януари 19, 2009, 15:34:03 pm »
На мен за БХС ми приеха ехогравския протокол от д-р Владимиров без проблем :)
« Отговор #104 -: Януари 19, 2009, 15:50:02 pm »
След няколко дневно търсене се свързах с доц. Томова за ФМ. Обаче най- ранния час е за след 10 дни което в моя случай с 2 те мишки не ми върши работа ( тогава ще съм 16 седмица и 6 дни ),а следващата свободна дата беше за 11.03 ( тогава са 22 седмици 5 дни ). Та чуденката ми е - не е ли късно?
*
« Отговор #105 -: Януари 19, 2009, 15:52:55 pm »
При мен ФМ се пада в 21г.с.И аз се чудех не е ли късно но мойта доки каза че се прави от 20-22г.с.

*
« Отговор #106 -: Януари 19, 2009, 16:00:56 pm »
Здравейте и от мен!
Не съм писала от много, много време :oops:
След две ендометриози и отново поява на киста - БРЕМЕННА СЪМ! по естествен начин.
Още не мога да го осъзная. Вече съм 8 г.седмица и лекарката каза, че всичко е нормално :D
Единствено гаденето ме тормози - нон стор, поне не повръщам  :)
« Отговор #107 -: Януари 19, 2009, 16:03:07 pm »
И на мен така. На 13.01. бях в МД за БХС - ранния от 11-13 г.с. Струваше 40лв. + 2 лв. за вземането кръвта.
*
« Отговор #108 -: Януари 19, 2009, 16:31:45 pm »
Мидж, на теб Сигридов ли ти каза да правиш БХС? Аз не съм правила.

Не ми е казал д-р Сигридов, аз днес съм за пръв път на преглед при него. Миналия беше д-р Персенска и като я питах каза, че д-р Сигридов всичко ще ми обясни. След това прочетох, че е до 13та седмица и може да изпусна влака и затова ви питах, а днес ще питам и него и после ще докладвам. Малко ме е яд, че "много чета и много знам иначе", ама изпускам някакви неща дето и в поликлиниката като те следят ти казват... Абе, каквото такова...
« Отговор #109 -: Януари 19, 2009, 16:39:37 pm »
Аз правих втората ФМ в 22 г.с. и си беше съвсем навреме.  :wink:
Ако сте с близнаци обаче може да я направите малко по-раничко - 18-20 г.с., защото последната ФМ се прави в 26 г.с., а не както е с едно бебе в 28-32 г.с.

Свързах се с д-р Сигридов днес, каза че все пак падат левкоцитите, което е добре. След 10 дни пак нова ПКК с диференциално броене + CRP за да следим нещата.
« Последна редакция: Януари 19, 2009, 17:30:04 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #110 -: Януари 19, 2009, 17:06:16 pm »
Хм, ами каква може да е причината тогава? Папукчиев така ми обясни днеска. Може би има някакви по-специални изисквания за този протокол.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #111 -: Януари 19, 2009, 17:09:01 pm »
В лабораторията на МД връщат, ако ехографското изледване не е валидно, писах в предишния ми постинг.
Параметрите на бебето се променят и затова се правят двете неща координирано!
Преглед и вземане на кръв или в един и съши ден, или на следващия най-късно!
Когато аз бях, върнаха жена на 41г с егхографски преглед от преди седмица!
Сестрата и обясни че няма никакъв смисъл да и вземе кръв в този случай.
Предложи и, ако има възможност да се прегледа в платен кабинет на първия етаж и да се върне да и вземат кръв!
Жената отказа.Виновния в случая е лекаря който я следи, не беше и обяснил нещо така важно!И жената напразно бе дошла!

Честита ти лентичка,  :flower: Via!
Много се радвам за Вас!
Леки и безпроблемни  :cloud9: а после  :babyflips: като  :sunshine:
 :bighug:
« Последна редакция: Януари 19, 2009, 17:18:07 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #112 -: Януари 19, 2009, 17:14:32 pm »
БХС на мен ми струва 34лв + 6лв епруветки и взимане на кръв + 10лв транспорт = 50 лв, но аз не съм от София; наистина е много важно бланката да е попълнена и заверена от лекар, който е направил ехографското измерване в деня на вземане на кръв или максимум ден по-рано.
За ФМ и аз имам час за 21г.с. - съвсем не е късно :)

tat честито, радвай се и бъди спокойна!

*
« Отговор #113 -: Януари 19, 2009, 17:15:01 pm »
Това за спазването на деня го знам. При тази жена, която са върнали й е бил направен предния ден.
Имам жълтите листовки с инфо за биохимичния скрининг и там също е написано, че ехографското изследване не бива да е правено по-рано от 3 дни.
Както и да е, ще взема да си го направя при моя д-р, пък ако стане-стане, ако не ще си платя там и това е.

*
« Отговор #114 -: Януари 19, 2009, 17:19:05 pm »
Здравейте и от мен!
Не съм писала от много, много време :oops:
След две ендометриози и отново поява на киста - БРЕМЕННА СЪМ! по естествен начин.
Още не мога да го осъзная. Вече съм 8 г.седмица и лекарката каза, че всичко е нормално :D
Единствено гаденето ме тормози - нон стор, поне не повръщам  :)
Честито, миличка!
Дано всичко се развива добре :D!
И мене ме тормози много гаденето-вече пробвах няколко вида хомеопатия, но ефект няма.
Нека това да ни е проблема само :D. Все ще издържим-не е хич приятно, ама няма как.
Леки 9 месеца!

« Отговор #115 -: Януари 19, 2009, 17:22:35 pm »
Танче, ако беше 21 седмица нямаше да го мисля толкова много, но ФМ се пада 22 седмица + 5 дни. Това си е почти 23 седмица.
Каквото такова. То всичко да е наред, а 5 дена +/- ще ги преживея
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
« Отговор #116 -: Януари 19, 2009, 17:26:18 pm »
Танче, ако беше 21 седмица нямаше да го мисля толкова много, но ФМ се пада 22 седмица + 5 дни. Това си е почти 23 седмица.
Каквото такова. То всичко да е наред, а 5 дена +/- ще ги преживея
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=100&lang=bg тук е посочено 18 - 23 г.с. - така че няма проблем :)

*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #117 -: Януари 19, 2009, 17:32:22 pm »
... 22 седмица + 5 дни. Това си е почти 23 седмица.
тити, това не е почти 23-та седмица, а почти 24-та, мила. Седмиците се броят като вековете. От 1-ви до 6-ти ден си била в първа седмица и т.н.

*
« Отговор #118 -: Януари 19, 2009, 17:53:28 pm »
Тити, не се безпокой. Щом доц. Томова ти е дала тази дата значи може, а като й се обадиш за час тя задължително те пита в коя седмица си, така че щом е преценила, значи нямо проблем. Аз ходих като бях в 20-та седмица + 5 дни, докторката е страхотна, довери й се!
*
« Отговор #119 -: Януари 19, 2009, 21:55:32 pm »
Такаааа, завърнах се от прегледа. Ранния БХС се прави до 13 седмица + 6 дни (така пише в листовката) с макс 2 дни разлика от снимката от ехографа. Утре ще тичам до Майчин дом да го направя.
Всичко изглежда наред с изключение на факта, че имам контракции, които не усещам  8O видяха се на ехографа. За контракциите ще пия ношпа по 1 вечер + когато усетя и ще следим шийката, че тя точно от контракциите се скъсявала.

Приятна вечер!