nincho, не би трябвало да се тревожиш за котето, както сама казваш не излиза навън, обезпаразитяваш го редовно,пази се само от одраскване, ама то и от чуждо коте може да дойде. ако те успокоява, повечето котешки стопанки имат прекарана токсоплазмоза м/у другото, без дори да я усетят, така че имат/ имаме
изграден имунитет. аз живея с котка откак се помня, даже първия ни котарак не го помня
, била съм на 3 годинки. както са ти казали момичетата, трябва повечко чистене заради космите, но и с това се свиква. аз например съм махнала всички килими, ограничила съм "меките" повърхности, които могат да задържат косми и чистенето става далеч по- лесно - една стирка по паркета или плочките и готово. щом мъжа ми, който има алергия към котки, оцеля
, значи и вие ще се справите с космите. късмет с бременеенето
а относно изследването за токсоплазмоза, тук (в наше село варна) го правят само при предишна неуспешна бременност, не е в задължителните по каса. странно, ама сума ти мои близки и не чак толкова близки познати, чуха от мен за това изследване и съответно затормозиха на жк да им го пуснат, обаче им казали, че го правят само при предишен аборт.