0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #60 -: Януари 16, 2009, 20:28:34 pm »
Аз от Пловдив си взех панталон и дънки на Рени :D.Също съм много доволна.
*
« Отговор #61 -: Януари 16, 2009, 20:36:21 pm »
Привет момичета!  :welcome_1:на новобремелинките! Пожелавам ви лека и спокойна бременност. Ами вие доста ме ошашкахте с тая токсоплазмоза :oops: На мен никой не се сети да ми пусне такова изследване и сега умирам от страх да не съм я лепнала отнякъде тая пущина. Аз котка нямам, но много обичам и като видя нечия котка веднага се спускам да я галя и да я мачкам. А и както казвате няма гаранция дали няма да я лепна от недобре измити плодове или заразено месо. Та, някой правил ли си е скоро такова изследване и каква е долу-горе цената? Че то явно на ЖК едва ли мога да разчитам да ми я пуснат! Нали бременността ми не е рискова :x А относно витамините - също не пия нищо в момента освен желязо, заради хемоглобина и зимафлуор, че по принцип със зъбите не съм много добре. Иначе по едно време си взимах сокчетата на Хип - Натал, не са лоши, но много ми натежаха на джоба и затова реших каквото мога да си набавям с храната - много плодове /страшен фен съм на мандарините/ и чат пат зеленчуци.
*
« Отговор #62 -: Януари 16, 2009, 21:32:17 pm »
За токсоплазмоза се изследвах преди първото икси,но от ЖК настояха пак да я изследвам.Струва м/у 12 и 15 лв.
*

Aubergine

« Отговор #63 -: Януари 16, 2009, 21:37:48 pm »
Около 40 лв общо са IgG и IgM в Кандиларов. Има смисъл да пуснеш и двете.
IgM са антителата, които се образуват, ако в момента си болна от токсоплазмоза, а IgG са тези, които остават след прекарване на болестта и всъщност ти пречат пак да я хванеш.
*
« Отговор #64 -: Януари 16, 2009, 22:34:54 pm »
На мен сега ми изследваха само IgM,но както казах бях изследвала преди това трите и IgA и IgG.
*
« Отговор #65 -: Януари 17, 2009, 00:58:00 am »
Мами от Варна от къде си купувате дрехи за бременни?Без Рени защото нещо не ми допадат.

пробвай в mango и terranova, имат панталони и поли, които са подходящи за бременни. и аз не съм фен на рени, но намерих там доста добър ленен панталон, който ми свърши чудесна работа. 
*
« Отговор #66 -: Януари 17, 2009, 10:58:58 am »
Здравеите мацки бременелки :) ! искам да ви попитам с какво се мажете може ли да ми препорь4ате някакав продукт от които сте доволни!
:)
*
« Отговор #67 -: Януари 17, 2009, 11:00:24 am »
Здравеите мацки бременелки :) ! искам да ви попитам с какво се мажете може ли да ми препорь4ате някакав продукт от които сте доволни!
Аз се мажа от 4-ия месец с бадемовото масло на Икаров и съм много доволна пък то ще си покаже :)

*
« Отговор #68 -: Януари 17, 2009, 11:55:59 am »
Значи изследването за токсиплазмоза е абсолютно задължително по време на бременност независимо дали имаш котки, независимо дали имаш предишни аборти и т.н. Изследването се поема от ЗК. Аз лично по време на бремеността се изследвах 2 пъти. А от село Варна съм  :wink:. Само да кажа, че имам котка но вероятността да пипнеш тая гадина от заразена храна е много по-голяма отколкото от животно така че спокойно коткогледачки  :) и бегом към лабораторията. Лек ден  :P
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #69 -: Януари 17, 2009, 11:59:20 am »
Здравейте, бъдещи мамчета!
nefertiti777, аз се мажа с Matern с-у стрии, харесва ми защото хидратира, а не е много мазно, много бързо попива.
Пък дали работи не е ясно  :D то си е до кожа, май, не до мазила.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #70 -: Януари 17, 2009, 17:36:17 pm »
Аз съм го писала, но и сега да ви кажа.
Ако кожата ви е предразположена към образуване на стрии,
няма сила на света която да предотврати появяването им :D
За протокола, мазах се с крема на Дева. Имам стрии.
*
« Отговор #71 -: Януари 17, 2009, 20:10:38 pm »
От тук ми харесват доста неща, но мамите софиянки са с предимство http://www.mia-bg.net/catalog.php

Иначе за стрии си купих крема на Дева, като Мустела и Адерма също били хубави.
« Отговор #72 -: Януари 17, 2009, 20:16:24 pm »
Аз се мажа с Авент, засега нямам стрии, но има време още...

Пуснах второ изследване на левкоцитите, пак са завишени, кажете какво мислите?
Преди 12 дни бяха със стойност 16, не съм била болна, не съм имала контакт с болни като цяло. Пет дни след въпросното изследване ми излезе херпес на устата, бях умряла от студ с тая газова криза. Днес пуснах ново изследване - левкоцити 15,3.  :(
  09.11.2007
« Отговор #73 -: Януари 17, 2009, 20:40:49 pm »
Момичета да не ви шашкам ама по време на бременноста в последния месец ми се появиха много малко стрии по корема,след раждането корема ми се нацепи страшно.Това си е до кожа,с каквото и да го мажеш предразположен ли си спасение няма.
*

Aubergine

« Отговор #74 -: Януари 17, 2009, 20:54:12 pm »
Жабче, възможно е херпесът да дава тия високи левкоцити. С диференциално броене ли пускаш ПКК? И утайката как ти е? И всъщност какво казва нашето светило :) по въпроса, защото аз и да те питам не мога да дам обяснение.

По въпроса за стриите няма да взема отношение, защото изобщо не ми пука ще ли се нацепя или не.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #75 -: Януари 17, 2009, 21:15:23 pm »
Жачбе, мойте левкоцити винаги бяха между 14 и 15.
Не мисля, че е проблем, знаеш, че се завишават стойностите
по време на бременност. Имала съм и херпес, не помня обаче дали
съм се изследвала точно в тоя момент :D
По-скоро няма връзка с левкоцитите.
« Отговор #76 -: Януари 18, 2009, 00:43:11 am »
Аз се мажа с Авент, засега нямам стрии, но има време още...

Пуснах второ изследване на левкоцитите, пак са завишени, кажете какво мислите?
Преди 12 дни бяха със стойност 16, не съм била болна, не съм имала контакт с болни като цяло. Пет дни след въпросното изследване ми излезе херпес на устата, бях умряла от студ с тая газова криза. Днес пуснах ново изследване - левкоцити 15,3.  :(

Писах за това и преди, но пак ще споделя опит, за да ти е по-спокойно, Жабче. Максимумът на левкоцитни стойности, който ударих, беше 18 - левкоцитоза отвсякъде, без никакви симптоми и проявления, също като теб, после пусках кръвни картини през седмица - 13 - 15 и отгоре. До 15 е ок за бременни, но от позицията на опита ми си мисля, че си има организми които носят и на повече, като моя :lol:. Родих пак с левкоцитоза, тя си ме следваше като вярно кученце, слава на Бога - всичко беше наред. Ако не си пускала CRP /С-реактивен протеин = показател за наличие на инфекция/ - пусни за твое успокоение, за да си сигурна че всичко е ок. Пожелавам ти минимум грижи /за цвят :D/ и само наслада от бременността!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #77 -: Януари 18, 2009, 13:51:43 pm »
То и моят организъм явно е от тези с носенето на повече. :lol: Досега стойностите винаги са били между 12 и 13, според д-р Сигридов - на горна граница.
Стойност от 16 обаче му се видя висока и каза, че ако се задържи така ще ми даде широкоспектърен антибиотик. Аз съм скарана с антибиотиците от дете - просто или не ми действат, или едно оправят, друго развалят. Все си мисля, че имат пръст и в аборта ми миналия път след като пих 3 пъти антибиотик за 4 месеца бременност.
Урината ми е чиста, пуснах и стерилна. Микробиология не съм правила скоро, планирам при следващото посещение в ЖК след 10 дни да пусна нова, иначе нямам някакви оплаквания в тази област.
СУЕ при първото изследване беше 25 (горна граница 20), според д-р Сигридов даже е много ниска за бременни и не показва наличие на инфекция. Иначе и двете ПКК са с диференциално броене, но не му отбирам на него. Д-р Сигридов обаче не видя нищо обезпокоително и там, каза че стойностите отговарят на левкоцити около 12 при първото изследване. Та от цялата работа се оказа, че само левкоцитите показват нещо нередно... Второто изследване не го е виждал още. А аз не се чувствам болна, е, замаяно и изморено ми е, но съм с анемия и ниско кръвно, та не виждам нищо нередно.
CRP не съм пускала досега.
Многото ми притеснения идват от факта, че имам аборт след тежка вътрематочна инфекция, остатъци от която лекувах до последно преди ИКСИ-то през лятото. Последните ми изследвания тогава бяха добри и д-р Стаменов даде зелена светлина, но каза, че риск да се появи отново инфекцията, ще има през цялата бременност. Та затова съм си и на тръни...
  09.11.2007
« Отговор #78 -: Януари 18, 2009, 14:12:39 pm »
Жабче, само спокойствие, така ще е - на тръни - даже и след като родиш ще се стряскаш по тоя повод, карма някаква изкупваме и трябва да си го изживеем... да пофилософствам аз от позицията на опита :lol:
Аз попаднах в Шейново в 17г.с. с положителна проба за околоплодни води, което знаеш че е равносилно на край. Тогава и ЦРП-то беше високо и левкоцитите 18, всички ме гледаха със съжаление - след инвитро със спонтанен, горката...е оцеляхме и аз и бебето. После съм тичала на всеки половин час до 28 г.с. да проверявам дали не губя околоплодна течност, в Кандиларов бях като у дома си, всяка седмица кръвна+ЦРП. И след като бях родила все още имах чувството че ми изтичат водите като през бременността, въпреки че сега вече знам какво е да ти изтекат водите :wink:. Бях при нефролог, разминах се на косъм с хематолог, добре че вътрешното ми усещане беше положително и предпочетох да се доверя на него.
 12-13 левкоцити си е съвсем ок, не е на горна според мен дори, 16 е инцидентно, сигурна съм, бях чела че и стреса може да завиши левкоцитите, а такъв струва ми се не ти липсва.
Здрава си,това има значение, единствено е важно да се съхраниш. Прегръщам те!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #79 -: Януари 18, 2009, 17:37:24 pm »
Здравейте момичета.
Много се радвам, че отново съм сред Вас, че последните 2 месеца бях без нет и съм като откъсната от света.
От прочетеното днес виждам, че на всички мерят дължината на шийката на матка, а при мен нито в ЖК са я мерили нито при прегледа при доктор Владимиров.
В петък бях на преглед и тъй като док. го нямаше ме преглед доктор Димитрова. Попитах я за шийката и тя ми каза, че я мерят само в началото и че ако имало нещо обезпокоително щели да ми кажат. Сега тъй като ме гледа през корема нямало как да я види колко е?
Дали е така... хм
Иначе бебоците бяха пораснали за един месец почти двойно :) бедрата бяха по 15 мм а от главичката до дупето 85 мм. Татко им за пръв път присъстваше на прегледа и беше мног смешен. Имаше вид на човек, който всеки момент ще припадне. Даже сестрите се притесниха за него :)После каза, че не били бебета а били като теминатори :) Милия май тепърва осъзна какво го чака с тези 2 мишлета.
Много се надявах да видим пола на бебетата ама не би... е другия път на феталната .. живот и здраве :)
Стига съм писала че май се поулях :)