0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 35
« Отговор #20 -: Януари 15, 2009, 13:09:42 pm »
моята по принцип е по къса, в началото на бременността (първата) беше 3.5 см., а на феталната в 28-29 вече беше 2.8 см. Не съм имала никакви грижи, Деси се роди 7 дни преди термин с планово секцио, като нямаше намерение да излиза сама изобщо :wink: Така че не се шашкай. При мен беше провокирано сдкъсяването от това, че нося много ниско, и сега е така, бебетата не се вдигат изобщо и натиска е доста по-голям.
*

Aubergine

« Отговор #21 -: Януари 15, 2009, 13:22:41 pm »
Благодаря ви, Луничка, Стефи. Няма да се шашкам :)
*
« Отговор #22 -: Януари 15, 2009, 13:48:56 pm »
И аз се обърках за дължината на шийката.Д-р Сигридов каза да я наблюдаваме през 10 дни и ако се скъсява още ще направим серклаж.А от ЖК ми казаха,че 3 см е нормална дължина.
Патладжанче,явно д-р Сигридов си има други изисквания.Доверявам му се и ще видим какво ще стане.

Този път сама отидох да си взема резултатите от ПКК,мин.път от лабораторията направо ги изпратиха лекарката и не ги бях видяла.Ми то аз нямам почти нищо в норма.Това нормално ли е?

Добре дошли на новите бременелки  :P!
« Отговор #23 -: Януари 15, 2009, 14:07:08 pm »
Ами на мен д-р Сигридов ми каза в началото на бременността, че не трябва да пада под 3 см. А с напредването на бременността тя си се скъсява, защото тежестта се увеличава прогресивно. Моята от 12 г.с. досега се е скъсила с 6-7 мм, затова ми се стори, че 3,18 е малко. Съжалявам ако съм те стреснала без причина.  :oops:

Елия, кои показатели не са ти в норма?
  09.11.2007
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #24 -: Януари 15, 2009, 14:12:26 pm »
Добре дошли на новите бременелки и да ние честита новата тема. Дано е изпълнена само с хубави новини.
Аз днес ходих да си пусна изследванията на кръв и урина, които ми назначиха от ЖК и утре си чакам резултатите. Не ми искаха никакви пари. Искам, обаче, да ви питам за едни симптоми, които имам от няколко седмици. Първо дясното ухо ми е почти непрестанно заглъхнало. Аз си мисля, че това е може би от ниското ми кръвно (обикновено 90/60), но знам ли.. Второто го забравих..  :oops: Ще пиша после пак като се сетя. :lol:

*
« Отговор #25 -: Януари 15, 2009, 14:34:03 pm »
Хемоглобин    111g/l    М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити    3.74T/l    М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити    11.3G/l    4.0 - 10.0
Хематокрит    0.327l/l    М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити    270G/l    150 - 450
MCV    87.5fl    М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH    29.7pg    26 - 31
MCHC    339g/l    М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW    14.6%    
PCT    2.39%    
MPV    8.83fl    
PDW    16.8fl    
СУЕ    15mm/h    М (0 - 10); Ж (0 - 12)

Жабче,направо копирах всичките резултати

Златулка,мойто кръвно беше същото,но май не са ми заглъхвали ушите.

*
« Отговор #26 -: Януари 15, 2009, 14:53:34 pm »
Елия освен хемоглобина и ертроцитите другото ти е ок, споко, но те първите две са свързани, а хемоглобина ти пада, нормално.
левкоцитете са леко завишени, но нали казват че при бременни до 14 е нормално, а СУЕ-то ти е екстра, аз от мели знам, че при бременни може и трицифрено да е и пак е ок, моето под 40 не пада :wink:
*
« Отговор #27 -: Януари 15, 2009, 15:33:53 pm »
Хайде и аз да се запиша в новата тема. Признавам, че не съм писала отдавна - само чета. Не знам защо - може би нямаше много за писане. При нас засега всичко е наред.
Миналия петък ходих на ранен биохимичен скрининг и утре ще си взема резултатите. Тогава бяхме 6.9см!!! Сега вече сме по-големи със сигурност. Най-накрая започна леко да ми личи коремчето.Да ви кажа май имам гъбички и в събота мисля да отида до клиниката за микробиологично изследване. Но като чета из нета не е толкова страшно.
Пожелавам много хубави емоции на всички бъдещи мами и добре дошли на всички нови кандидат мами!
« Отговор #28 -: Януари 15, 2009, 15:35:15 pm »
Здравейте, момичета:)
Искам и аз да се запиша в темата на бременните.
В момента съм в 16 г.с. Очакваме близначета, след като правихме инвитро при доктор Стаменов.
Желая успешна и лека бременност на всички ни:)
*
« Отговор #29 -: Януари 15, 2009, 15:45:58 pm »
Хайде и аз да се запиша в новата тема,че имам и новини.Днес ходих на преглед бебчо е добре вече тежи почти 100гр.Маха с ръчички и крачета не се спря.Док. кажа че отговаря на 15 г.с а аз съм в 13с и 3д.А да не забравя бебчо ще е момче.
*

Aubergine

« Отговор #30 -: Януари 15, 2009, 15:48:26 pm »
Мириам, къде изчезна толкова време! Радвам се, че всичко е наред при теб! Не се притеснявай от гъбичките.

И аз се обърках за дължината на шийката.Д-р Сигридов каза да я наблюдаваме през 10 дни и ако се скъсява още ще направим серклаж.А от ЖК ми казаха,че 3 см е нормална дължина.
Точно същото ми каза д-р Сигридов и на мен!
За кръвните показатели - добре са ти и според мен! Това са т.нар. "разумни" отклонения, нямаш повод за притеснение.

Жабче, шило в торба не седи,  звънях на д-р Сигридов  не можах да се свържа и накрая се обадих на д-р Стаменов - той каза, че е добре тая пуста шийка и да спра да я мисля и аман от това мое вечно ровене :lol: А ти не си ме стреснала :hug2:

Златулка, и аз съм с много ниско кръвно, днес ме попитаха на ЖК винаги ли ми е такова, понякога ми писва някое и друго ухо, но заглъхване не ми се е случвало. Виж забравянето ми се случва непрекъснато :lol:

nia_nick  :welcome:

Браво Бранка, още една мъжка мама :D

« Последна редакция: Януари 15, 2009, 16:33:06 pm от Aubergine »
« Отговор #31 -: Януари 15, 2009, 16:08:18 pm »
Елия, виждам, че Стефи вече ти е отговорила, но да си кажа и аз.  :lol:
Хемоглобинът, еритроцитите и хематокритът са свързани - като е нисък хемоглобина, падат и другите две. Вероятно ще ти изпишат железосъдържащ препарат, аз пия Ферофолгама 2*1. От 17 г.с. съм с нисък хемоглобин, тогава беше 111, пих 20 дни ферофолгама и се задържа около 110. После прекъснах за около месец и пак падна до 103. Съответно отново пия ферофолагама за 30 дни и ще видим после как ще е.
СУЕ е завишена при бременни, досега само веднъж съм имала стойност 25 при горна норма 20 и д-р Сигридов даже каза, че е ненормално ниска за бременни. Иначе съм имала стойности до 75.
Левкоцитите е нормално да са леко завишени, нормата за бременни е +2 единици от дадената. Та дори и малко отгоре да са, не е проблем.
И аз като видях за първи път изследвания, където почти всичко беше извън референтните граници и се ококорих, реших че се разпадам, ама не е точно така.  :D

Добре дошли на новите попълнебия! Лека и спокойна бременност!

И моето кръвно е ниско, ползвам го за оправдание за да маам шоколад и сладко. :oops:
  09.11.2007
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #32 -: Януари 15, 2009, 16:40:46 pm »
И моите изследвания са готови. Всичко ми е в норма, с изключение на левкоцитите в урината, които са 10-15 при норма под 5 на поле. Чудя се дали това има някаква връзка с Утрогестана, който все още поставям и е замърсил пробата. 8O

*
« Отговор #33 -: Януари 15, 2009, 16:44:59 pm »
може, но си пусни и една стерилна урина за всеки случай като спреш утрогестана.
*
« Отговор #34 -: Януари 15, 2009, 16:53:39 pm »
Здравейте, отново мили бъдещи мами! :D
Аз от доста време не съм писала. :oops:
Искам най-напред специално да благодаря на Стефи и Жабчето, че ме насочихте към д-р Папукчиев в 25та п/ка, при който се записах на ЖК. На 05.01. бях за първи път при него, а сега ще ходя на 19.01. Наистина човекът е много мил и внимателен. Всичко, отговаряше на описанието. След като сестрата записа всичко необходимо като данни в картона, докторът ме заведе при ехографа и преди да започне веднага предложи на мъжа ми да влезе и той, ако има желание. За първи път чухме сърчицето :D. Много вълнуващ момент наистина :D.
Сега на 19.01. ще ми пуснат изследванията, едното от които ще е за токсоплазмоза, защото имаме котка. Уф, така се притеснявам заради нея... А ми е жал да я подаря на някой. Дано всичко е наред пък ще го мислим.
На всички бъдещи мамчета  :bighug: :bighug: :bighug:

*

Aubergine

« Отговор #35 -: Януари 15, 2009, 17:51:59 pm »
Нинчо, браво за хубавите новини!
Включвам се за последен път днес, че вече си омръзвам сама на себе си, но да се изкажа за котката.
Аз имам три котки, едната от които се разхожда и навън. И трите са ваксинирани, обезпаразитени, ядат изключително и само храна, купувана от ветеринарен кабинет, ако видят врабче на балкона настръхват и бягат, дори тази, която ходи навън няма ловни инстинкти :?. Мисълта ми е, че не могат да изядат някоя външна твар, евентуален носител на този ми ти ооцист. А и да изядат - имам имунитет към токсоплазмоза, според изследванията, и кой знае защо съм убедена, че не съм я хванала някога от моите котки.
Котешката тоалетна винаги я е чистел мъжа ми.
По ме би било страх от недобре измити плодове и  зеленчуци, особено кореноплоди. Или недоварено месо. Отколкото от домашна котка. И през ум не ми е минало да си разкарам животните. Единственият проблем са космите, но и това се преодолява с чистене. С много чистене :twisted: Съветвам те да помислиш добре над това и да попрочетеш повечко за токсоплазмозата, за лично твое спокойствие. :)
*
« Отговор #36 -: Януари 15, 2009, 18:18:40 pm »
Момичета,благодаря ви за отговорите  :grouphug:.То и аз имах някакви предположения,че може да е нормално,но реших да попитам.

Ниа-Ник  :welcome: и лека бременност!
*
« Отговор #37 -: Януари 16, 2009, 09:16:17 am »
Честито на всички нови попълнения в темичката  :D
Ние снощи бяхме на преглед при д-р Стаменов - станали сме големи и вървим два дни преди термина, много се въртим, май ще си имаме акробат  :lol:
Другата седмица ще се записвам на ЖК.
Патладжанче, ти предварителна опознавателна среща ли си прави с д-р Ташков? Аз мисля да се регистрирам и направо да запиша час за него, съответно тогава да се запознаем? Първо мислих да ида на преглед в частния му кабинет, но там на телефона не отговаря никой, така че не мога да запиша час.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Aubergine

« Отговор #38 -: Януари 16, 2009, 09:37:15 am »
Грейс, всъщност първия път нямах направление, затова отидох втори път. Докторът е симпатичен и изглежда отговорен.
По-добре му се обади, ако искаш ще ти дам номера му на gsm.
И браво за акробатчето :)

Момичета, от сутринта си меря Т и по висока от 35,6 не видях :o Не ми е студено, даже напротив, премерих я, защото се чувствам настинала и мислех, че се е повишила.. Обвиних термометъра, но и другите два налични в къщи показват 35,5 - 35,6 :o
Какво ми става, това хипофункция на щитовидната ли означаваше?
« Отговор #39 -: Януари 16, 2009, 11:26:03 am »
Ако това ще те успокои, и аз меря от време на време подобни стойности. Нямам идея на какво се дължат, яудех се даже да не би да е развален термометъра.  8O Обикновено меря толкова ниска температура сутрин. Вечер пък редовно съм с 36,9-37,00. Но нали по принцип е нормално вечер да е малко по-висока температурата.
  09.11.2007