0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

възстановяване след аборт
« -: Януари 13, 2009, 14:31:20 pm »
ИЗВИНЯВАМ СЕ,ЧЕ ПОВТАРЯМ СТАРА ТЕМА, НО НЕ МОЖАХ ДА ОТКРИЯ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА СИ. МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА 6-ТИ МИ ПРАВИХА КЮРТАЖ, СЛЕД КАТО АГ УСТАНОВИ, ЧЕ НЯМА БЕБЕ, ГОЛЕМИНАТА НА МАТКАТА НЕ ОТГОВАРЯ НА Г.С., А И ПРОКЪРВИХ. ОТ ТОВА, КОЕТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ДО МОМЕНТА ПРИ МЕН ВСИЧКО БЕ НОРМАЛНО-НЯМАХ КЪРВЕНЕ САМО ЛЕКО ЗАЦАПВАНЕ. НО ДНЕС СЛЕД ОСТРА БОЛКА ПРОКЪРВИХ. НОРМАЛНО ЛИ Е? НЕ Е МНОГО СИЛНО-КАТО ПРИ МЕНЗИС.
*
Re: възстановяване след аборт
« Отговор #1 -: Януари 13, 2009, 15:05:32 pm »
ние няма как да ти дадем отговор. може да са много неща. обади се и отди да те види лекаря ти.
*
« Отговор #2 -: Януари 13, 2009, 15:43:23 pm »
мисля, че е нормално да има кървене до 10 дни, при някои дори повече. аз имах много силни болки след кюртажа и веднага излязох от упойка. после един д-р ми обясни, че така матката се свивала и това показва, че няма да кървя дълго след това., и беше прав. идеята ми беше, че може би болките са от това. надявам се, че не са забравили да ти изпишат антибиотик ..

и  ocean е права, че най-добре д-р да прецени.

бързо възстановяване ти желая!
« Отговор #3 -: Януари 13, 2009, 16:11:12 pm »
ИЗПИСАХА МИ АНТИБИОТИК ЗА 4 ДНИ, МЕТЕРГИН ЗА 4 ДНИ И ФЛУКОРИК 1 ТАБЛЕТКА. ДО МОМЕНТА НЯМАХ ПРОБЛЕМИ. ЗВЪНЯХ НА АГ КАЗА МИ, АКО ИМАМ БОЛКИ ДА МУ СЕ ОБАДЯ, БИЛО НОРМАЛНО. АМА АЗ НЕЩО СЕ ШАШКАМ, ЗАЩОТО МИ ИЗЛЕЗЕ ХЕРПЕС И ОЧИТЕ МИ БЯХА ЕДНИ КЪРВЯСАЛИ СПОРЕД ДЖИ-ПИ-ТО СЪМ БИЛА ПОНАСТИНАЛА, ПРЕПОРЪЧА МИ ДА ПИЯ УПСАРИН. АЗ ОБАЧЕ НЕ ПОСМЯХ, НАЛИ АСПИРИНА РАЗРЕЖДА КРЪВТА И В МОМЕНТА ПИЯ ЦИТРОСЕПТ И КОМБИНИРАНИ ВИТАМИНИ - ВИТАРАЛ.
*
« Отговор #4 -: Януари 13, 2009, 22:00:54 pm »
нормално е след кюртаж да имаш кървене
Аз не можах много добре да разбера какво те притеснява?Кървенето ли или болката?
И двете са нормални все пак си е кюртаж  :?
скрошно оздравяване
« Отговор #5 -: Януари 13, 2009, 22:29:11 pm »
ПРИТЕСНИ МЕ ТОВА, ЧЕ ЦЯЛА СЕДМИЦА ИМАХ СЪВСЕМ ОСКЪДНО ТЕЧЕНИЕ ПРИ ВСЕ ЧЕ ПИЕХ МЕТЕРГИН, ВЧЕРА ДОРИ НЯМАШЕ СЪВСЕМ, А ДНЕС ИЗВЕДНЪЖ БОЛКА И КЪРВЕНЕ. МИСЛЯ СИ ДА НЕ ПРАВЯ НЯКАКВО ВЪЗПАЛЕНИЕ В СЛЕДСТВИЕ НА НАСТИНКАТА /ВСЕ ТОВА МИ НАБИВАТ В ГЛАВАТА БЛИЗКИТЕ МИ-ДА СЕ ПАЗЯ ДА НЕ НАСТИНА, ЧЕ МОГА ДА СИ ДОКАРАМ ВЪЗПАЛЕНИЕ/, А НА 19-ТИ СЪМ НА РАБОТА. КАКТО КАЗА АГ АКО БОЛКИТЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА МУ СЕ ОБАДЯ. НАДЯВАМ СЕ НЕЩАТА ДА СЕ НОРМАЛИЗИРАТ.
*
« Отговор #6 -: Януари 14, 2009, 07:51:09 am »
Обади се най добре на твоя доктор, ако е наложително да те прегледа.Той ще прецени все пак.
На мен пък никой не ми даде болнични  :? на 2.01 късно вечерта ми беше кюртажа и на 4.01 вече бях на работа  :(
« Отговор #7 -: Януари 14, 2009, 10:22:15 am »
НА МЕН АКУШЕРКАТА, КОЯТО МЕ ПРИЕМАШЕ В БОЛНИЦАТА МИ ОБЯСНИ, ЧЕ ИМАМ ПРАВО НА 5 ДНИ БОЛНИЧЕН.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #8 -: Януари 14, 2009, 11:31:59 am »
На мен ми обясниха че е нормално да кърви 10-14 дни-на мен днес ми е 10-тия и още кърви. Пих Ципрофлораксин 5 дни и веднага от първия ден противозачатъчни за 3 месеца. Веднага след абразиото ми биха венозно Метергин и край повече не съм го пила. А според мен за болката не е нормално мен ме болеше малко само първия и втория ден-сега ме боли само сърцето! Иди да те види доктор, ако искаш даже втори за по-сигурно-аз вече не смея да се доверявам само на един доктор!!! Пожелавам ти скорошно оздравяване и успехи слдващия път!
« Отговор #9 -: Януари 15, 2009, 09:35:44 am »
Благодяря на всички. Днес бях на преглед - АГ каза, че всичко е наред.
*
« Отговор #10 -: Януари 16, 2009, 19:45:56 pm »
На мен ми дадоха 15 дни болнични (казаха че това е максимума, който могат да дадат). Предписаха ми антибиотик и Низорал за 5 дни. До момента не сьм имала болки, само кървене, което ми казаха, че може да продължи до 10 дни... Следващия цикъл да чакам след 40-45 дни...Дано всичко приключи успешно.
« Отговор #11 -: Януари 18, 2009, 18:50:32 pm »
На последния преглед ми изписаха оргаметрил и немизил. Обясни ми, че оргаметрила трябва да спре кървенето, а немизила е противовъзпалително. Оргаметрила трябва да го пия 10 дни по 2 таблетки и след това трябвало да ми дойде. Действително както пишеше в листовката му до 3 дни кръвотечението спря, пише и, че от 3 до 5 дни след спирането на приема трябва да има менструация. Тук всички казвате 40-45 дни след абразиото, а при мен това означава около 21 дни.
*
« Отговор #12 -: Януари 18, 2009, 19:55:28 pm »
Тук всички казвате 40-45 дни след абразиото, а при мен това означава около 21 дни.

.. до 40-45 дни! при мен беше на 20-ия ден..  :wink:
*
« Отговор #13 -: Януари 25, 2009, 19:57:19 pm »
Момичета случвало ли ви се е след кюртаж да иамте бяло течение?Нормално ли е  :(
*
« Отговор #14 -: Януари 25, 2009, 20:24:49 pm »
Момичета случвало ли ви се е след кюртаж да иамте бяло течение?Нормално ли е  :(

Привет! Бялото течение по принцип не е нормално .., аз имах след кюртажа и малко преди него. След  микробиология се оказа, че имам E.coli. Колкото по-рано се установи причината и се лекува - толкова по-добре. Успех!
*
« Отговор #15 -: Януари 25, 2009, 20:37:32 pm »

Привет! Бялото течение по принцип не е нормално .., аз имах след кюртажа и малко преди него. След  микробиология се оказа, че имам E.coli. Колкото по-рано се установи причината и се лекува - толкова по-добре. Успех!
Благодаря ти за бързия отговор  :P
Аз мислех че може да се дължи на настинка  :(, че наскоро бях болна
*
« Отговор #16 -: Януари 25, 2009, 21:15:32 pm »
Може би е възможно и от настинка да се провокира. Не знам. Аз лично винаги когато съм имала, причината е била друга - един път гъбички и сега тази ешерихия.

Виж тук има доста информация по въпроса.

Моят съвет е по-добре една микробиология повече, отколкото да се усложни някаква инфекция. Защото ако не се започне навреме лечение - са много упорити тези заболявания!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #17 -: Януари 27, 2009, 10:32:37 am »
Момичета на 20.01 ми направиха кюретаж а днес ми дойде цикъла 8O дали е нормално толкова скоро да ми дойде?Дали трябва да отида на лекар или е нормално ако някой има идея моля да пише.Благодаря ви.
*
« Отговор #18 -: Януари 27, 2009, 13:19:29 pm »
Аз мисля, че е нормално. Това горе долу е датата, на която е трябвало да ти дойде М и без бременност / доколкото мога да се ориентирам по графиката ти, де  :ask: /

А може и да имаш още кървене от кюретажа..

На мен силно впечатление ми направи, това че моя спонтанен аборт се случи точно в деня когато трябваше да ми идва цикъла.., т.е направо може да се приеме като закъснял с 1 месец цикъл.  :D
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 13:25:06 pm от g2l2 »
« Отговор #19 -: Януари 30, 2009, 00:38:11 am »
Момичета на 20.01 ми направиха кюретаж а днес ми дойде цикъла 8O дали е нормално толкова скоро да ми дойде?Дали трябва да отида на лекар или е нормално ако някой има идея моля да пише.Благодаря ви.

Според мен отиди на лекар, дори да не е нищо обезпокоително, ще се чувстваш по-спокойна ако АГ ти го каже.