Отдавна се каня да пиша в тази тема, но първо: Gallardo, дозата е ниска за да се правят генерални заключения.
Cambozzola, страхотен материал, поздравления за труда!
Аз започнах с инвитро на ЕЦ и цетротид от 6-ти ден /не съм абсолютно сигурна за деня/. При нормални хормонални нива в началото. Но се получи преждевременен ЛХ пик и не стигнах до пункция заради настъпила вече овулация.
Започнахме стандартно инвитро по дълъг протокол. Противозачатъчни, декапептил депо 3,75 на 21 ден от предходния цикъл. Всички странични ефекти от декапептила налице - депресия, раздразнителност, студени и топли вълни и т.н., но аз щастлива, щото видиш ли "явно действа и този път няма да изпуснем фоликулите".Брой антрални фоликули 8-9. Ден 4 от началото на стимулацията с по 300 единици пурегон -НИЩО!Добавяме и меногон 375 и постепенно нещата тръгват та до 13-дневна стимулация, която последния ден беше с 300 гонал и 600 мерионал. Очакван брой фоликули - 9. Резултат - 13 хубави яйцеклетки.
Обяснението на док беше, че става дума за вероятно преподтискане на хипофизата след недействието пък на цетротида. Но все пак успяхме.
Почти три години след това: ФСХ- 10.38,Е2-28, АМХ -0.2, Инхибин- 7.08
С тези резултати започнах микродози декапептил на 21ия ден от предходня цикъл. Антрални фоликули в десния яйчник няма, в левия - не знам. Почти постоянна 13-дневна стимулация с гонал 300 и мерионал 300 единици. Очкван брой фоликули - 9, извадени яйцеклетки- 7.
И док и аз бяхме приятно изненадани от постигнатото. Явно и
възрастта е един от определящите фактори. А аз скоро навърших 30.