0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ВЕЧЕ ЗНАМ ЗАЩО
« Отговор #40 -: Април 20, 2006, 12:01:21 pm »
[color=olive]След като си направих изследванията, след като се осъмних в предписаното лечение и се махнах на време от един специалист по стерилитет, след като висях пред кабинет по стерилитет и се запознах с момичета и научих за предписаните им   "лечения", реших да споделя впечатленията си от ЛЕКАРИТЕ ПО СТЕРИЛИТЕТ във Варна.
Тези лекари се занимават с ин витро, а това е "тежката артилерия". И като такива по мое скромно мнение доста често, НЕНУЖНО препоръчват ин витро процедура като най-резултатната и единствената за случая. Смятам, че понаучих нещичко от  този сайт и вече имам представа за нещата.  Бях шашната какви процедури им правят, водещи до ин витрото. А  за някои случаи може да се приложи лечение....
Искам да кажа на новите в сайта: НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ като отидете при специалист по стерилитет и ви кажат "АМИ НАЙ-ДОБРЕ Е ИН ВИТРО, ЗАЩОТО ..." Ами защото струва много пари, не е като да се проведе лечение, лапароскопия и др.
Четете, информирайте се, правете консултации за диагнозата си с други лекари, но имайте едно наум, че докторите по стерилитет доста често препоръчват ин витрото, без да е нужно!!!!!!!!!

Поздрави
Дани
[/color]
Вашето мнение за доктора
« Отговор #41 -: Април 20, 2006, 13:29:53 pm »
Дани, от това, което си написала в началния ти пост, смятам, че всички  :?:  и  :!:  са поставени съвсем уместно :D  Наистина, едно възможно обяснение е, че ако той е разсъждавал от идеята, че правите ин-витро, граничната сп-ма примерно не го притеснява, но все пак всеки от нас трябва да е психически подготвен, когато реши да прави ин-витро и да знае, че е направил всичко необходимо. Вие ще си решите дали да дадете шанс на инсеминациите преди това. А и преди ин-витро е добре да се направят някои изследвания, особено ако не се знае досега защо не се е получило (освен наличието на една тръба, което все пак не е тотална пречка за забременяване!).

Относно по-общия спор. Изцяло съм съгласна с мнението на Shygirl!

И отдавна си мисля, че някои момичета, които са много доволни от своя лекар, още повече са му много благодарни, изпитват сякаш морална необходимост да кажат някоя добра дума за него (дотук няма лошо :D ) но ми прави лошо впечатление, че не дават на околните да имат отрицателни впечатления и непременно държат да ги убедят, че са се объркали :?  Според мен това не е редно, а има още доста примери в "свежи" теми, например във форума за мъжкия стерилитет.

Аз си я харесвам примерно моята лекарка, но не изключвам възможността някой друг пък да не е доволен от нея. Така или иначе, няма лекар 100% от времето във форма и 100% безпогрешен, а и определено има си някаква специфика в общуването лекар-пациент, понякога се получава по-добре, понякога - не чак толкова.

Така че призовавам да уважаваме и тези мнения, нищо, че може да не съвпадат по никакъв начин с нашите и да касаят нашите "любими" лекари, ОК? Няма лошо да стане дискусия, както и Дани толерантно отговаря на бележките към нея, но да уважаваме чуждото мнение все пак!
Благодаря ти, Бени!

*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #42 -: Април 21, 2006, 09:44:43 am »
Здравей Дани! Аз няма да обсъждам лекарите, мисля че мненията по този въпрос са предостатъчни.
Искам да ти кажа, че след всички изследвания, няма да ги изброявам, резултата при нас е запушена дясна тръба.
Аз съм на 34 год. и док отсече също инвитро, защото това е сериозен проблем и няма време.
Иначе и ние се изплашихме от тази крайна мярка и решихме инсеминация. Да но първата е неуспешна. Сега ще правим 2-ра, но ако не стане отиваме на инвитро още това лято.
Мисълта ми е, че за инвитрото Александров е прав според мен.
Но все пак вие решавате последно. Успех! :balk_602:
Вашето мнение за доктора
« Отговор #43 -: Април 21, 2006, 10:37:00 am »
Ами не мога да не се включа и аз, защото искам да кажа само едно, не виждам смисъл от това да се напада така Дани, да се казват такива тежки думи, на жена, която има проблем (както всички тук) и не разбирам защо трябва по този груб начин да се отвръща на думите й. Просто не го разбирам това. Всички сме се събрали с една цел тук, а какво се оказва всъщност..................