0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #20 -: Март 03, 2006, 15:31:43 pm »
Здравей, Дани!
Аз съм съпругът на Панда. Искам да те питам нещо. Защо отвори тази тема? Наистина ли търсиш съвет? От начина, по който пишеш, ми се струва, че по някаква си твоя причина искаш да очерниш Д-р Александров. Не знам кое е вярното...
Ако наистина търсиш съвет, ето ти моето мнение, кратко и ясно. Да, можеш да му имаш пълно доверие. Да, приятелят ти трябва да си направи нова спермограма при него. Да, той е отличен професионалист и много добър човек! Казвам ти го като патил човек и като човек, който лично го познава!
Другата възможност е да си играеш някакви игрички и не, както смята Денис, да си изливаш душата, а да изливаш върху него помия, което е изключително некоректно и грозно! Дано не е така.
И още нещо - от това, което прочетох, смятам, че те е насочил правилно към инвитро. Знай, че нямаш много време! Не се лутай насам-натам!
Извинявай, ако съм бил рязък. Ама днес разбрах, че сме хвърлили 5-6 хиляди на вятъра, и то защото не сме попаднали навреме на хора като Д-р Александров, които не ти гледат джобовете, а те гледат в очите и ти казват истината!
Успех!!!
                                           Пламен
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вашето мнение за доктора
« Отговор #21 -: Март 03, 2006, 15:47:31 pm »
Честно казано тук в сайт-а върви една здрава реклама на тоя прословут доктор Александров. Не е правилно да нападате момичетата, които не го харесват или не са намерили в него своя собствен доктор. И аз не съм особено щастлива от запознанството си с него, нито от отношението му към мен и мъжа ми. За него бяхме някакви досадници дето едва ли не са се набедили един друг и поради тая причина няма нужда да се занимава с тях. Еми на мен такова отношение не ми харесва.
Хубаво е че е помогнал на момичетата, ама е помогнал като ЕМБРИОЛОГ. А не щото е разчел някоя спермограма правилно. В интерес на истината знам от персонала в МД, че не желае да си сменя кабинета дето преглежда, защото само там има микроскоп дето той го харесва. Еми мерци съм за такъв доктор!!!
Всеки има право да си избере лекаря и в случая ако Дани не е харесала този лекар, нямате право да я упреквате, че е споделила какво са и казали. И аз написах какво мисля по тоя въпрос в една друга тема. Отношението му към мен беше почти същото. И то при положение, че моята гинеколожка лично му обясни какво е правено при нас и че иска последна проверка и консултация от него. А както много от вас знаят - ние вече имаме дете. Но не благодарение на неговата подкрепа и помощ. Не и от човек, който мисли, че съм набедила мъжа си!!!  :evil:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #22 -: Март 03, 2006, 15:47:51 pm »
Мила Дани, не знам защо си останала с такива впечетления от д-р Александров, но наистина би било хубаво в България да има повече такива всеотдайни , честни и коректни лекари като него, които не гледат само как да ти изцедят и последния лев а се опитват да ти влязат в положението и да ти помогнат по всякакъв начин. И прочети добре това което ти е написал Пламен и го разбери.Хайде успех-решението си е твое.
Вашето мнение за доктора
« Отговор #23 -: Март 03, 2006, 15:51:50 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
Цитат
Благдаря ти Денис, че се застъпи за мен. Писах тук във форума наистина да получа мнение от повече хора за това което споделих.

:P  Така или иначе постовете и усилието да давам някакви обяснения за каквото и да е остават безмислена загуба на време и се оказва че НАПАДАМ и НАГРУБЯВАМ някой..... нямам какво повече да добавя по темата.:roll:  :wink:

Благодаря ти Вени за усилията които полагаш да обясняваш.   :)   Обещавам, че ще имам предвид това което си ми казала.
Успех и ти желая скорошна радост !
Вашето мнение за доктора
« Отговор #24 -: Март 03, 2006, 16:26:29 pm »
Цитат на: panda
От начина, по който пишеш, ми се струва, че по някаква си твоя причина искаш да очерниш Д-р Александров. Не знам кое е вярното...
Другата възможност е да си играеш някакви игрички и не, както смята Денис, да си изливаш душата, а да изливаш върху него помия, което е изключително некоректно и грозно! Дано не е така.

Писах във форума за да чуя мнения по темата и от повече хора, а  не само безконечни напатки от семейство Пандеви!
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #25 -: Март 03, 2006, 16:27:37 pm »
Цитат на: Ganka
В интерес на истината знам от персонала в МД, че не желае да си сменя кабинета дето преглежда, защото само там има микроскоп дето той го харесва. Еми мерци съм за такъв доктор!!!

Искам да ти кажа, че информацията ти е много невярна и грешна, защото доктора от много отдавна не работи в МД, на това как ли пък ще ми отговориш :roll: И да мераци сме за такъв доктор, който по никакъв начин не ти гледа в джоба и прави максималното за да се разреши проблема.
А относно твоят случай да не го започваме отначало, защото май наистина ти си набедила съпругат си още повече, че това ти е втора и слава богу успешна бременност. Нали не си мислиш, че еленските рога са ти помогнлаи да забременееш за втори път

Хубаво е да имаш право на избор и никой не може да те насили да вземеш обратно мнение, но да плюеш по човек, който не заслужава - ами извинявай.

danydany щом, като мислиш, че доктора не може да прави спермограми или да ги разчита намери си друг -в крайна сметка всеки преценява сам за себе си и носи глава на раменете си, а ние знаем къде да ходим  :)
Моето мнение е, че доктора СТАВА
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #26 -: Март 03, 2006, 16:35:21 pm »
Цитат на: danydany
От начина, по който пишеш, ми се струва, че по някаква си твоя причина искаш да очерниш Д-р Александров. Не знам кое е вярното...

Писах във форума за да чуя мнения по темата и от повече хора, а  не само безконечни напатки от семейство Пандеви!

Поздравления от семейство Пандеви!
Както става обикновено, човек се учи от своите грешки, не и от чуждите. Ако искаш приеми съвета, ако искаш недей. Твоя си работа. Ще ти припомним само притчата за глупака и парите му. Днес ние бяхме глупаците. Виждаме, че няма да сме последните... Дерзай!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вашето мнение за доктора
« Отговор #27 -: Март 03, 2006, 17:06:15 pm »
Цитат на: missy
Цитат на: Ganka
В интерес на истината знам от персонала в МД, че не желае да си сменя кабинета дето преглежда, защото само там има микроскоп дето той го харесва. Еми мерци съм за такъв доктор!!!

Искам да ти кажа, че информацията ти е много невярна и грешна, защото доктора от много отдавна не работи в МД, на това как ли пък ще ми отговориш :roll: И да мераци сме за такъв доктор, който по никакъв начин не ти гледа в джоба и прави максималното за да се разреши проблема.
А относно твоят случай да не го започваме отначало, защото май наистина ти си набедила съпругат си още повече, че това ти е втора и слава богу успешна бременност. Нали не си мислиш, че еленските рога са ти помогнлаи да забременееш за втори път

Хубаво е да имаш право на избор и никой не може да те насили да вземеш обратно мнение, но да плюеш по човек, който не заслужава - ами извинявай.

danydany щом, като мислиш, че доктора не може да прави спермограми или да ги разчита намери си друг -в крайна сметка всеки преценява сам за себе си и носи глава на раменете си, а ние знаем къде да ходим  :)
Моето мнение е, че доктора СТАВА

По въпроса за това къде работи доктора - няма да коментирам, защото както всички тук знаят от 10 месеца живея в Германия и ми е малко трудно да следя дислокацията на лекарите в БГ.
По въпроса за бременността ми - не съм набедила никoй, а това ми е втора бременност, като първата за мое нещастие е завършила неуспешно. Колкото до това каква е моята история - само аз си знам каква е и какво ми е коствало да имам дете, не си ти човека, който може да даде мнение. Въпреки, че те харесвам и уважавам доста.  
Не съм плюла по никoй и това ужасно много вече ме дразни. :evil:  Мислех, че живеем в свободна държава и че всеки има право на мение. Колкото до това дали си заслужава или не един доктор - ами всеки има право на мнение по тоя въпрос, а не е задължително да се води по нечие друго. На мен категорично ми отказа помощ, а за мен това означава директно да го преместя в категория - доктори, които не уважавам.
Всеки сам си избира доктора и решава какво да прави. Не мисля, че  трябва да бъде съден за това,че не се съгласява с вас или да бъде обиждан за това. Най-малкото не е коректно.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Вашето мнение за доктора
« Отговор #28 -: Март 03, 2006, 17:23:03 pm »
И аз като peta бих искала да има повече лекари с качествата на д-р Александров. Много го уважавам и го препоръчвам горещо. Успех с избора на лекар и скоро да се похвалиш тук с добри новини :)
Вашето мнение за доктора
« Отговор #29 -: Март 03, 2006, 18:15:07 pm »
Благодаря на всички, които изказаха мнение. Така определено ще ми е по-лесно в избора. :)
И успех ! Да има повече добри новини!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
направо не вярвам на очите си
« Отговор #30 -: Март 03, 2006, 20:38:14 pm »
това, което прочетох, ме учуди безкрайно.
Първо да уточня, че не познавам доктор Александров изобщо.
Виждам, че много хора са останали доволни от услугите му.
Но, това значи ли , че той не е способен на грешки?
Или, че винаги на 100%се отзовава на нуждите на пациентите си?
Нима  на него не може да му се изплъзне диагноза или да постъпи не дотам отговорно към някой случай.
Нека не обожествяваме докторите, защото и те са хора и не са безгрешни.
Ако с Ганка и съпругът й е бил неточен, не виждам защо се нахвърляте срещу Ганка, обвинявайки я в престъпление, или пък Дани..момичето идва и споделя съмненията си, вие я обвинихте в държавна измяна :):):)
Недейте така.
Ами мога ли да ви кажа, че така много харесвания Стаменов, понякога назначава цветна снимка без МБ?Може би смята, че не е опасна за тръбите....знам ли.Това го давам само като малък пример.Иначе и за него отзивите са много добри.
Абсолютизиране на качествата на един доктор - не бих могла да се съглася с това.Всеки намира този доктор, които отговаря на неговите представи за добър лекар, за отговорен, всеотдаен или какъвто и там друг.
Дори аз, за моята докторка  с впечатляваща биография, не бих могла да кажа кой знае какви суперлативи.Да, добра е, но по Моята представа за добър.Ако някой друг отиде при нея, вероятно ще я намери разсеяна, забързана, прекалено ангажирана, знам ли.

не знам какъв трябва да бъде точно един доктор, наистина.Професионалист преди всичко, каквото и да означава това за всеки.

Всеки е с правото си на глас, аз се опитвам да разбера всяко мнение, независимо дали съм съгласна с него или не.

Поздрави
 :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Вашето мнение за доктора
« Отговор #31 -: Март 04, 2006, 09:39:39 am »
Цитат на: danydany
Сега като се замисля, явно д-р Александров  е разглеждал резултатите от позицията на резултати за извършване на ин витро. А не по принцип за забременяване.

от това, което прочетох в първия ти постинг, оставам точно със същите впечатления.

не ми е известно по какви причини този, иначе уважаван варненски специалист, е постъпил така небрежно с теб. казвам "небрежно", защото при наличие на 1 тръба, 35 годишна възраст, без проверка на състоянието, да те засили направо към инвитро, при положение, че касата в България не поема стойността на инвитро процедурата и пациентът плаща от джоба си немалки суми - това е меко казано небрежно и не се постъпва така! това е моето убеждение, основаващо се на наблюденията ми от работата на други специалисти по стерилитет при подобни случаи!

разбирам, че момичетата, които ходят при него и са много доволни от лекаря (вероятно с пълно право!), имат желание да го защитят и се чудят как да оправдаят думите му. забележете, че подобни случки, когато се прави семантичен анализ и психологичен профил на думите на някоя пациентка, единствено с цел да се оправдае поведението на д-р Александров, не са редки - аз поне помня 3 такива. сам по себе си, този факт е леко притеснителен. очевидно, докторът, макар и добър специалист, вероятно поради прекомерното си натоварване и желанието си да носи много дини от една мишница, е започнал да "канализира" пациентите си в посока към определени рутинни процедури. това е моето обяснение. и момичета от Варна, не прекалявайте с агресивността си към новодошлите, в опит да защитите лекаря си! така не се прави! усещах, как с напора си постепенно смачквате съмнението на питащата и я притискате да приеме мнение против вътрешния й усет. помислете - ами ако вие не сте прави? не може да сте толкова агресивни, та чак и да се засягате ЛИЧНО от това, че някой е поставил любимия ви доктор под съмнение...

към питащата - според мен, лекарят е постъпил небрежно към твоя случай. редно е да си минеш по стандартната пътека - проследяване на твоята овулация чрез ултразвук в течение на 1-2 цикъла, цветна снимка за да се види състоянието на тръбата, изследване на репродуктивни хормони, нова спермограма за мъжа ти. ако всички тези изследвания се окажат наред - опитайте няколко стимулирани инсеминации (поне 3-4) и ако тогава не стане - отивайте смело на инвитро. моя приятелка с една тръба, която прави 4 инсеминации и 1 инвитро, забременя спонтанно докато се подготвяше за второ инвитро.
годините ти не са толкова много, а въпросните изследвания, които цитирам, се правят точно за 2 месеца - време, което напълно можеш да отделиш.
д-р Александров има добра репутация и бих те посъветвала да проведете нов разговор с него, в който да настоявате за такава схема на поведение, каквато ти описах. ако той откаже да се занимава с вас по дългия път - потърсете друг лекар или приемете неговото предложение да скочите направо в процедурата за инвитро. нещо, което аз на твое място не бих приела веднага.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Вашето мнение за доктора
« Отговор #32 -: Март 04, 2006, 09:45:42 am »

И още нещо - от това, което прочетох, смятам, че те е насочил правилно към инвитро. Знай, че нямаш много време! Не се лутай насам-натам!

Пламене, на база на тия данни, които е изнесла жената, абсолютно не може да се направи извод, че е насочена правилно към инвитро - точно в това е проблемът с лекарската консултация в случая!

разбирам вашия афинитет към лекаря, но като модератор на сайта ще ви замоля да проявявате малко сдържаност в желанието си да го защитите, като особено внимавате тази защита да не се превръща в агресия към останалите посетители.

надявам се да ме разберете правилно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #33 -: Март 04, 2006, 09:50:08 am »
Jam, тя поиска нашето мнение и ние и го дадохме.Може сама да прецени и като не и харесва лекаря да го смени, но аз ще продължавам да давам добри мнения за него който и да попита във форума, защото съм доволна от това което е направил за мен.Успех на всички. :D
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #34 -: Март 04, 2006, 10:27:11 am »
Здравей, Jam!
Извинявам се, ако вчера съм се поразгорещил. Но продължавам да мисля, че не е точно това начинът да се иска мнение за някой лекар. Ако Дани търсеше наистина мнение, щеше да започне примерно така: "Момичета, моля посъветвайте ме при кого приятелят ми да си направи спермограма", или "Момичета, дайте моля ви мнение за Д-р Александров". Както и да е, може и да не съм прав. Просто мисля си, че не е коректно хора, които са виждали един човек за 15 минути или въобще не са го виждали, да дават такива категорични отрицателни мнения за него и да подлагат на съмнение професионалната му квалификация. Това, което тя е написала почива на нейните чувства. Това, което аз написах почива на факти. Може би все пак главното трябва да са фактите.
Относно съвета който и дадох - продължавам да мисля така. Това е личен опит. Тя просто ще тръгне по нашите стъпки, ще се лута по изследвания, докато стане късно. Така става в България, за съжаление. Не подлагам на съмнение мнението ти. Просто си помисли - като даваш съвет, ти носиш и голяма отговорност! Аз моя съвет съм си го изстрадал!
Поздрави : Пламен
PS. И не се притеснявай. Това беше първият и последен път, когато пиша.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Вашето мнение за доктора
« Отговор #35 -: Март 04, 2006, 10:37:15 am »
когато някой ти е помогнал си доволен от него, когато не е- не си.  :lol:
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #36 -: Март 04, 2006, 10:39:47 am »
Цитат на: mini
когато някой ти е помогнал си доволен от него, когато не е- не си.  :lol:

:balk_602:
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #37 -: Март 04, 2006, 12:25:04 pm »
Според мен правилното мнение тук е, 4е просто Д-р Александров явно не е твоя лекар. Аз мисля, че по принцип или ще си допаднеш или не с лекаря. Щом не му вярваш - ОК потърси  си друг. Това е като всеки друг човек в живота ти. Забелязала ли си /поне аз да, работейки с много хора- клиенти/, 4е с едни колкото се мъча да се държа добре и да съм внимателна, а бе не се получава. Просто флуиди.....Колкото до моето мнение за доктора, аз също го посещавам, макар да няма резултат за момента, но съм млада и никога не ме е тласкал за ин витро, а и да те успокоя, той и на мен каза, че е зает да ми направи цветна снимка. В този случай, аз го помолих да ми препоръча друг специалист и той го направи.

Peace  :lol:
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #38 -: Март 04, 2006, 20:06:50 pm »
аз сашто сам ходила  при александров  и отношението му  кам мен и мажами  беше  невероятно   много го  харесвам като  лекар и  разбирасе   специалист . Мога само да кажа ,4е изобшто не гледа в джоба  3 пати ходиме  при него  и изобшто не ми взема пари  и спермограма прави на мажами и пак не взема никакви пари не4е нямам да му дам  аз ги оставих  оба4е тои миги  напаха обратно в джоба. Е какво можеш да кажеш за такав 4овек.  Разбирасе  ако  пове4ето бяха такива специалисти кто него но уви.Пожелавам на вси4ки през пролета  много  сладки беб4ета :comm:
Вашето мнение за доктора
« Отговор #39 -: Март 05, 2006, 00:43:44 am »
С две думи:
1. Когато човек си запази час при лекар и си плаща, очаква да получи на среща най-доброто.
2.Каквото и да си говорим трябва да си търся друг лекар за да ми направи изследванията, включително и тези за които не ми беше казал д-ра (микробиология и проследяване на ову.с ултразвук).