Здравейте момичета!
Иска ми се да споделя и да получа мнение за доктор, при когото ходих. Тук има момичета вече наясно с нещата и знаят кое как трябва да бъде, кое е добро и кое не. За краткото време прекарано в четене тук и аз добих някаква предствава, но ми се иска да чуя мнение. Знаете как е.
Та избрах да отида при доктор, когото много хвалят (или поне е хвален от определен човек тук до колкото забелязах). Положението ми - с една тръба, от 1,5г опити за забременяване, наближавам 36г.
И доктора ми препоръча направо ин витро предвид тези ми годините и това, че съм с една тръба. Не че и по естествен път не било възможно да стане, но нямало за кога да чакам. Може и да е прав, за това питам какво мислите вие. Каза и какви изследвания да правя, НО хормонални - ама те не били толкова важни
, но да съм направила все пак. Цветна снимка - бил много зает
, да отида при друг. Показах спермограмата на приятеля си, тя беше стара и не е разширена. Обема е малък - 0,5мл и всички показатели са на границата. Според него ако имало проблем, не можело да се помогне. Медикаменти не помагали.
Според доктора - обема няма значение
, бил сигурен че всичко е наред със спермограмата, ама за най сигурно трябва да се направи при него нова, защото само той (във Варна) има подходящ апарат
Не че знам изобщо къде правят надежни спермограми и къде има добра апаратура. И нямало абсолютно никаква нужда да се правят разширени спермограми
Извинявайте, ама имам чувството, че този доктор нито може да прави разширена спермограма, нито може да я разчете. Същото се отнася и за хоромналните изследвания. Съмнявам се дали може да разчете правилно хормонални изследвания и да приложи адекватно лечение ако има проблем. Или за него "няма с хормоните, всичко си е наред".
И изобщо нищо не спомена за инсеминация. Питах го - а защо не първо инсеминация? отговор - да, може, ама ин витро, та инвитро. Мисля си, че първо трябва да се пробва исеминация, а не директно - ин витро.
Ще се радвам, ако ми напишете мнението си за доктора - дали става според вас, или да търся друг. Благодаря Ви!