0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вашето мнение за доктора
« -: Март 03, 2006, 11:18:39 am »
Здравейте момичета!
Иска ми се да споделя и да получа мнение за доктор, при когото ходих. Тук има момичета вече наясно с нещата и знаят кое как трябва да бъде, кое е добро и кое не. За краткото време прекарано в четене тук и аз добих някаква предствава, но ми се иска да чуя мнение. Знаете как е.
Та избрах да отида при доктор, когото много хвалят (или поне е хвален от определен човек тук до колкото забелязах). Положението ми - с една тръба, от 1,5г опити за забременяване, наближавам 36г.
И доктора ми препоръча направо ин витро предвид тези ми годините и това, че съм с една тръба. Не че и по естествен път не било възможно да стане, но нямало за кога да чакам. Може и да е прав, за това питам какво мислите вие. Каза и какви изследвания да правя, НО хормонални - ама те не били толкова важни :?: , но да съм направила все пак. Цветна снимка - бил много зает :?: , да отида при друг. Показах спермограмата на приятеля си, тя беше стара и не е разширена. Обема е малък - 0,5мл и всички показатели са на границата. Според него ако имало проблем, не можело да се помогне. Медикаменти не помагали.  :?:  :!: Според доктора - обема няма значение :?: ,  бил сигурен че всичко е наред със спермограмата, ама за най сигурно трябва да се направи при него нова, защото само той (във Варна) има подходящ апарат :!:   Не че знам изобщо къде правят надежни спермограми и къде има добра апаратура. И нямало абсолютно никаква нужда да се правят разширени спермограми :?:  :!:  
Извинявайте, ама имам чувството, че този доктор нито може да прави разширена спермограма, нито може да я разчете. Същото се отнася и за хоромналните изследвания. Съмнявам се дали може да разчете правилно хормонални изследвания и да приложи адекватно лечение ако има проблем. Или за него "няма с хормоните, всичко си е наред".
И изобщо нищо не спомена за инсеминация. Питах го - а защо не първо инсеминация?  отговор - да, може, ама ин витро, та инвитро. Мисля си, че  първо трябва да се пробва исеминация, а не директно - ин витро.
Ще се радвам, ако ми напишете мнението си за доктора - дали става според вас, или да търся друг. Благодаря Ви!
Вашето мнение за доктора
« Отговор #1 -: Март 03, 2006, 12:16:40 pm »
Според мен си направи хормонални изследвания,  някакъв тест за проходимост на тръбите и нова спермограма. Ако нямаш доверие за спермограмата на лекар във Варна, може да се направи в София или Пловдив. И тогава, като се види какви са резултатите, може да се прецени дали е необходимо директно ин-витро или може да се пробва с  инсеминации.
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #2 -: Март 03, 2006, 12:25:43 pm »
Ако искаш мнение за лекар от Варна, кажи кого точно визираш.
Вашето мнение за доктора
« Отговор #3 -: Март 03, 2006, 12:56:08 pm »
Кажи поне кой визираш Дани, че така как да дадем съвети? :P  Според мен обаче трябва да направите нова спермограма така или иначе....дори и да не е при лекаря за който говориш след като не желаеш.
Доколкото си спомням Дани, беше пуснала тема относно показателите от спермограмата за която говориш че имате. Предполагам че са тези: :arrow:

Цитат
Можете ли да ми кажете нещо повече за резултатите  
сперматозоидна концентрация - 18,2 млн/мл
бр.нормокинетични сперматозоиди - 10,7 млн/мл
общ брой нормокинетични сперматозоиди - 5,4млн
сперматозоиди с нормокинеза - 59%
сперматозоиди с хипокинеза - 18%
сперматозоиди с акинеза - 23%
обем - 0.5мл
рН- 8,4
бр.левкоцити /само тире, нямам идея проверени ли са или няма/
вискозитет - втечнява 20 /или 201, не мога да разчета/

Диагноза: Олигоспермия І степен

Ето ти повече относно референтни стойности и поне основните необходими показатели.Така или иначе трябва да се направи нова поради факта че няма показател МОРФОЛОГИЯ(а този показател си влиза в спермограмите по принцип-не само в разширените-и нашата която сме правили не е разширена,но имаме показател морфология).[/b][/i][/color]

http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=202

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=84

Предвид концентрацията, общия брой, подвижността, морфологията различаваме:

нормоспермия – нормална концентрация , подвижност и морфология на сперматозоидите
аспермия - пълна липса на сперматозоиди и клетки на сперматогенеза
азооспермия - отсъствие на живи сперматозоиди , но наличие на клетки на сперматогенеза
некроспермия, акиноспермия - наличие само на неподвижни сперматозоиди
астенозооспермия - намален брой на подвижните сперматозоиди

олигоспермия - намалено количество сперматозоиди

Извадката съм я направила от тази статия :arrow:  http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=51

При мъжете нещата се променят с времето и от една спермограма особено когато липсват и показатели няма как да се извлече точната информация.добре ще е да направите поне още една за да имате база за сравнение и да знаете каква ще е следващата ви стъпка.

УСПЕХ :P
Вашето мнение за доктора
« Отговор #4 -: Март 03, 2006, 13:00:01 pm »
Става въпрос за д-р Александров. До сега не съм чела лоши отзиви за него, но това което ми каза ме озадачи.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Вашето мнение за доктора
« Отговор #5 -: Март 03, 2006, 13:02:13 pm »
през годините съм сменила повече лекари отколкото ми се ще да съм познавала. сменям ги съвсем малко след като почна да се съмнявам в способността им да ми помогнат. или като имам чувството че само се въртят в кръг и не знаят какво повече да направят за мене.
ти като гледам вече си на фаза "съмнявам се". на твое място аз лично бих сменила лекаря. каквото и да решиш - успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Вашето мнение за доктора
« Отговор #6 -: Март 03, 2006, 13:23:50 pm »
Там е работата де! Точно защото  от четенето в сайта видях че има проблем с показателите на сремограмата, а и получих мнение от вас, че е необходима разширена спермограма с морфология, за това се озадачих и от мнението на д-р Александров и реших да пиша и да питам. Пак ви казвам, че според него обема нямал значение :?:  :!:  Както и това, че нямало нужда от разширена спермограма, не повдигна никакъв въпрос за морфология :?:  :!:
Че ще си правя всички изследвания е ясно- хормони, цветна снимка, но може би трябва да изчакам резултатите и да реша какво да правя, както каза Алиа. Но ми се иска да съм убедено ориентирана вече към някой лекар :cry:
Благодаря Рози, че си си направила труда да ми издириш предната тема която пуснах. За същата спермограма става въпрос. Но понеже сега приятелят ми е в процес на лечение, за това не бързам да го пращам за нова спермограма. (Между другото, мисля че лечението има ефект. :) ) Но скоро и това ще стане.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Вашето мнение за доктора
« Отговор #7 -: Март 03, 2006, 13:31:35 pm »
Цитат на: danydany
Става въпрос за д-р Александров. До сега не съм чела лоши отзиви за него, но това което ми каза ме озадачи.

Просто го смени. Да няма доверие между лекар и пациент ,това е много лошо. Понякога , дори и не толкова известен лекар,ти помага повече отколкото някои "светила" на медицината.Според мен е много важно отношението на лекаря към теб.
Един лекар, дори и когато няма надежда за нещо,може така да те окуражи и да ти вдъхне сила, че дори чудо да стане.
При всички нас ,тук, има много фактори, които оказват влияние , и не на последно стреса от ежемесечното очакване и поредно разочарование.
И ако лекаря, не те подкрепя и не ти вдъхва сила, то тогава кой, нали на него  разчитаме(той разбира,той знае какво и как да се направи).
Аз нямам представа що за лекар е д-р Александров, но не е достатъчно само да е лекар.
Това е моето мнение.
Аз съм на 38 год.Сякаш вчера беше когато реших да имам второ дете.Нещата нестават така, както си ги представяме.Така,че не губи време.Ако инвитро е най-добрият вариант -направи го.
Пожелавам ти успех и много скоро да си имаш едно здраво и хубаво бебе.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #8 -: Март 03, 2006, 13:46:09 pm »

Д-р Александров е изключително компетентен лекар и невероятно добър и съпричастен към нашите проблеми човек. Нормално е да не си чела лоши отзиви за него. Поради натовареността на варненския инвитро център, в момента му се налага да работи по 12 часа на ден, което е жестоко натоварване, както сама разбираш. Той е ембриологът на центъра и работата му е свръхотговорна.
Доколкото схващам, точно това ти е казал. Надали  има време за цветни снимки. От хормони естествено разбира, много повече от някои от колегите си.  :D . Ако искаш да правиш инвитро ( а аз мисля, че това е правилният избор за теб) във Варна, естествено е да направите нова спермограма при него.
И накрая: Ужасно ми е неприятно, когато чета свободни интерпретации на думите на лекари, казани при преглед, в конкретна ситуация и обстоятелства, за които мога само да гадая.
Вашето мнение за доктора
« Отговор #9 -: Март 03, 2006, 14:10:18 pm »
Много съжалавам Пандичке, че съм те разстроила. Но тук всеки интерпретира думите на лекар казани при преглед при конкретни обстоятелства. Но фактите са си такива! За да ги напиша тук, значи съм била впечатлена и съм писала от какво и защо!
Благодаря ти Денис за хубавите пожелания :D  Надявам се и при теб скоро да има повод за радост!
Вашето мнение за доктора
« Отговор #10 -: Март 03, 2006, 14:21:12 pm »
Така - да караме подред, че поста ти е доста обширен  :roll:  :P  
Цитат
Та избрах да отида при доктор, когото много хвалят (или поне е хвален от определен човек тук до колкото забелязах).  

Няма идея какво влагаш в думата ХВАЛЕН.....мисля че повечето момичета когато изказват мнение говорят от личен опит (поне аз така изказвам мненията си) и по-скоро става въпрос за препоръки а не хвалене,но е въпрос на итерпретация. :P Като ще говорим с имена давай името и на този който го хвали  може рекламна дейност да се развива  :roll:  :wink:   Шегувам се.Момичетата казват мнение а тези които ги искат сами решават какво да правят и къде да отидат....нали така :P  
Цитат
Положението ми - с една тръба, от 1,5г опити за забременяване, наближавам 36г.
И доктора ми препоръча направо ин витро предвид тези ми годините и това, че съм с една тръба. Не че и по естествен път не било възможно да стане, но нямало за кога да чакам.

Тук също е въпрос на избор май-от твоя страна....сама решаваш дали искаш да чакаш да стане естествено или да направите инвитро, за да не губите време.......Специално този лекар няма никакъв интерес да те тласка към инвитро,ако си мислиш че от това печели,защото не е така, но всеки е свободен да си мисли каквото иска, нали  :P  Още повече, че ако наистина се налага инвитро и няма как да стане с инсе какво друго може да каже?
Цитат
Може и да е прав, за това питам какво мислите вие. Каза и какви изследвания да правя, НО хормонални - ама те не били толкова важни  , но да съм направила все пак.

Нали е казал да ги направиш - направи ги - има лаборатории....но определено може да тълкува резултати :D  
Цитат
Цветна снимка - бил много зает  , да отида при друг.

Предполагам че ти е казал така, защото сега е страшно зает около процедурите по инвитрото,нали е ембриолог....и колкото и да иска да помогне на всеки няма как да се разкъса, нали  затова те е пратил на друго място. Все пак не те бави да го чакаш когато се освободи  за да ти губи ценно време.
Цитат
Показах спермограмата на приятеля си, тя беше стара и не е разширена. Обема е малък - 0,5мл и всички показатели са на границата. Според него ако имало проблем, не можело да се помогне. Медикаменти не помагали.  

Само от тези две неща-че е стара и че показателите даже не са на границата а са под нея (или над в случая с РН-то ) трябва да те накарат да направите нова...без някой да те кара....ако си видяла поста ми по-горе....една спермограма не е база за никакво сравнение още повече че при мъжете нещата се променят и се влияят от много неща. Ако има проблем може да се помогне, но става бавно с медикаменти и трябва търпение.....съжалявам че ще дам себе си за пример но и аз имам избор между инсе (макар че сега още нямаме достатъчното ниво на показатели за инсе и мъжа ми пие хапчета) и икси......аз сама избирам дали да чакам илли да правя икси....реших да пробвам с хапчета и билки и някой сам той ми е препоръчал......но може да има промяна може и да няма.....няма гаранция за нищо. Освен това спермограмата не е задължително разширена,за да има основните показатели....а МОРФОЛОГИЯТА е такава.....нашата спермограма не е разширена но имам представа за този показател :P
Цитат
Според доктора - обема няма значение  , бил сигурен че всичко е наред със спермограмата, ама за най сигурно трябва да се направи при него нова, защото само той (във Варна) има подходящ апарат

Предполагам така е казал, защото при инвитрото наистина няма значение колко е обема,необходимо е да има нормални сперматозоиди за да се извърши процедурата....но няма как да знам какво е имал предвид-само ти,защото все пак вадиш неща от контекста на разговора ви и го преразказваш и понякога стават грешки  :roll:  :P  
Цитат
Извинявайте, ама имам чувството, че този доктор нито може да прави разширена спермограма, нито може да я разчете. Същото се отнася и за хоромналните изследвания. Съмнявам се дали може да разчете правилно хормонални изследвания и да приложи адекватно лечение ако има проблем. Или за него "няма с хормоните, всичко си е наред".
И изобщо нищо не спомена за инсеминация. Питах го - а защо не първо инсеминация? отговор - да, може, ама ин витро, та инвитро. Мисля си, че първо трябва да се пробва исеминация, а не директно - ин витро.

мисля че коментара или мнението ми за това е излишен....просто не виждам смисъл да казвам каквото и да е или да те посъветвам нещо...защото май ще е безмислено.Само ще кажа че едва ли може да се каже за човек които се нагърбва с доста неща и на плещите му пада най важния етап от инвитро процедурата....и е наясно с механизма не само на инвитрото като цялостен процес,но и от стъпките които трябва да се предприемат когато се търси някаква евентуална причина за проблем...........няма да може да разчете едни хормони.ДОРИ ДА Е ТАКА (в което силно се съмнявам) ЕДВА ЛИ ИМА ХОРА КОИТО ДА РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО И ДА ПРАВЯТ ВСИЧКО.....макар че той наистина е лекар който прави доста неща и е ДОБЪР в областта си.
Цитат
Ще се радвам, ако ми напишете мнението си за доктора - дали става според вас, или да търся друг. Благодаря Ви!

Малко се обезмисля това от самия ти пост като цяло,защото ние все пак не сме лекари....и как можем да даваме оценка за лекар.
Може да дадем мнение от опит и препоръка...и ти сама си решаваш...
Никой неможе да те накара да направиш това или онова...
Каквото и да решиш ти желая успех и не губете ценно време.
*
Вашето мнение за доктора
« Отговор #11 -: Март 03, 2006, 14:34:18 pm »
Но фактите са си такива!

Дани, за какви факти става въпрос?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Вашето мнение за доктора
« Отговор #12 -: Март 03, 2006, 14:37:54 pm »
BLACK_ROSE????

Много се извинявам, но не мисля че трябва да постъпваш така.Разбиваш мнението и го разнищваш едва ли не дума по дума.
Момичето е казало каквото мисли и чувства,оставиго да си излее душата.
Всичко трябва да е отмерено,премислено ,стерилно....Така ли???
Мисля,че постъпваш МНОГО лошо.
Един има едни наблюдения,друг други, един харесва един лекар-друг го ненавижда ,защото е постъпил 'еди как си' ...накрая всеки намира правилният път.
Нали това му е хубавото на този форум, всеки да сподели...а другите просто да го изслушат...

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Вашето мнение за доктора
« Отговор #13 -: Март 03, 2006, 14:45:05 pm »
Цитат на: denis
BLACK_ROSE????

Много се извинявам, но не мисля че трябва да постъпваш така.Разбиваш мнението и го разнищваш едва ли не дума по дума.
Един има едни наблюдения,друг други, един харесва един лекар-друг го ненавижда ,защото е постъпил 'еди как си' ...накрая всеки намира правилният път.
Нали това му е хубавото на този форум, всеки да сподели...а другите просто да го изслушат...

за пореден път не съм разбрана правилно, но все едно....написах че е доста обширен поста й, денис и заради това исках да отделя нещата за да знае  точно за какво се отнася това което пиша.Не съм имала и най-малкото намерение да бъда груба или да наранявам чувствата на който и да било.Нито съм казала кой как да пише нито нищо...нали уж се търсят мения :P и сме тук да ги даваме :P точно защото всеки намира пътя и сам решава-така съм  писала и на дани накрая - всеки сам решава къде да ходи и сам си прави изводите от прочетеното :roll:  :P
Вашето мнение за доктора
« Отговор #14 -: Март 03, 2006, 14:49:55 pm »
Сега като се замисля, явно д-р Александров  е разглеждал резултатите от позицията на резултати за извършване на ин витро. А не по принцип за забременяване.
Благодаря ти Розичке! Много ми помогна.  :)  Друго си е да поговориш с някого. :)  
По друг начин не мога да си обясня нещата.
Вече съм по-спокойна. Разбрах това, което ме интересува.
Желая успех на всички!
*
Re: Вашето мнение за доктора
« Отговор #15 -: Март 03, 2006, 14:53:24 pm »
Извинявайте, ама имам чувството, че този доктор нито може да прави разширена спермограма, нито може да я разчете. Същото се отнася и за хоромналните изследвания. Съмнявам се дали може да разчете правилно хормонални изследвания и да приложи адекватно лечение ако има проблем.

Момичета, мислите и чувствата са хубаво нещо. Но не и когато чрез тях се определя квалификацията и компетентността на един лекар. Имам лични впечатления от д-р Александров и като специалист и като човек. Пожелавам ви ако изпаднете в беда да има някой като него до вас!
Вашето мнение за доктора
« Отговор #16 -: Март 03, 2006, 15:01:22 pm »
BLACK_ROSE????

Благдаря ти Денис, че се застъпи за мен. Писах тук във форума наистина да получа мнение от повече хора за това което споделих.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Март 03, 2006, 15:05:21 pm »
Цитат на: panda
Извинявайте, ама имам чувството, че този доктор нито може да прави разширена спермограма, нито може да я разчете. Същото се отнася и за хоромналните изследвания. Съмнявам се дали може да разчете правилно хормонални изследвания и да приложи адекватно лечение ако има проблем.

Момичета, мислите и чувствата са хубаво нещо. Но не и когато чрез тях се определя квалификацията и компетентността на един лекар. Имам лични впечатления от д-р Александров и като специалист и като човек. Пожелавам ви ако изпаднете в беда да има някой като него до вас!

Точно това имах предвид...Ти просто си намерила своя лекар и се радвам за теб.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #18 -: Март 03, 2006, 15:11:52 pm »
Момичета, мислите и чувствата са хубаво нещо. Но не и когато чрез тях се определя квалификацията и компетентността на един лекар.

Не смятам че един лекар се избира само по квалификация. Няма как да се доверя на лекар ако  не мисля и не чувствам - че той е най-добрия, ако не ме е предразположил и спемелил, да е показал правилният път и аз да съм убедена, че е така. Не заради квалификацията му, а заради самия него.
Вашето мнение за доктора
« Отговор #19 -: Март 03, 2006, 15:16:48 pm »
Цитат
Благдаря ти Денис, че се застъпи за мен. Писах тук във форума наистина да получа мнение от повече хора за това което споделих.

Застъпи?!?!
Най - покорно се извинявам че съм те нагрубила по някакъв начин мила. :roll:
Мислех че търсиш мнения от хора които имат ПРЕКИ  впечатления от лекаря за който говориш.
 :roll: Съжалявам че това което съм писала не е харесало на някой, и може да звучи като пресилено ХВАЛЕНЕ, но не мога да си кривя душата за Човекът и Лекарят Александров, че ми е помогнал много и продължава да го прави.За да не съм груба трябваше да лъжа ли? :roll:  :P
Където и да решиш да ходиш да правиш изследвания или някакви процедури-независимо дали инсе или инвитро-нека да е в специализиран център по репродуктивна медицина...независимо в кой град.
 :P  Така или иначе постовете и усилието да давам някакви обяснения за каквото и да е остават безмислена загуба на време и се оказва че НАПАДАМ и НАГРУБЯВАМ някой..... нямам какво повече да добавя по темата.Мненията са хубави и лоши за всеки лекар,това е нормално - аз говоря от собствен опит....и който иска мнения сам решава какво да прави. :roll: Но това че дадените мнения се различават от това което е очаквал да се пише нека не го приема като атака :roll:  :P  :wink: Никой никого няма как да принуди за едно или друго :P Всеки сам си носи кръста - всеки има глава на раменете си :roll:  :wink:

ДАНИ, ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО КЪСМЕТ И УСПЕХ КАКВОТО И ДА РЕШИШ :!: :P
ПОЗДРАВИ:ВЕНИ