0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: По-топла седмица 12-18.01.2009г.
« Отговор #60 -: Януари 14, 2009, 12:25:22 pm »
3 дози са Зори на (2,4 и 12 месеца),поне в Белгия е така
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #61 -: Януари 14, 2009, 12:25:34 pm »
Добър ден от нас.  :)
Надявам се днес всички болни вече да са оздравяли :D.
Инъче не знам как е при вас, но тук тоя дъжд и уж топлото време направиха голяма беля. Дъжда изми снега и оголи леда. Страшно е за ходене. Пазете се като излизате, че е ужас. А и като стегне тея дни пак студ ще стане кошмар направо.
*
« Отговор #62 -: Януари 14, 2009, 12:26:15 pm »
Зори, тук главен консултант за Превенар е д-р Бърди  :) Най-добре него питай, а пък най-добре направо си питай там, в Белгия.
Иначе, ако се наложи тук да я поставите, момичетата в Токуда ходят и я поставят без проблем. А, и доста педиатри вече взеха да я слагат, по настояване на майките, де - голема сме напаст  :P :wink:
« Отговор #63 -: Януари 14, 2009, 12:38:42 pm »
z22, те тук в Бг тая ваксина не я предлагат. Както ти е писала Бора, ние майките напираме да я поставят. Аз по-нагоре в темата бях писала, че на нашата педиатърка цяла година и се моля вече да я сложи и, ако щете вярвяйте, все още говори за Превенара като за оная ваксина. Но един път да я направи, пък ако ще да и знае името. Иначе виж тук в Дозировка и начин на приложение
http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-bg.pdf

Иначе аз на Тодор не му давам нито витамини, нито добавки, нито клеева тинктура или каквото и да е там друго - манджи, плодове и кърма му е менюто. Друг е въпросът, че досега не съм имала проблеми с него, да не чуе дявола.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #64 -: Януари 14, 2009, 13:37:46 pm »
и аз давам вече от месец клеева тинктура. по 5 капки в АМ. пчелният клей е едно от най-добрите антисептични средства. вярно е, обаче, че е алерген и трябва да се внимава.
*
« Отговор #65 -: Януари 14, 2009, 14:44:20 pm »
Сигурно няма да се навие гастрото, аз и мед още не съм давала, точно във връзка с алергиите. Незнам дали е достоверна диагнозата на Тони, Бърди е скептичен, аз също, но ако наистина има алергичен гастроентероколит, това със сигурност изключва клеевата тинктура.
Тонино все още не е много наред, тоест ту коремчето и изхожданията са нормални за 2-3 дни обаче, ту го боли коремче,нервен и раздразнителен е и изхожда слуз. Спряха му и важният Креон, остава само на прабиотик саностол и противоалергичният Кетотифен, пък току виж се оправил. Абе пълна идотия ми се вижда тва лечение вече, обаче незнам къде да водя детето, важното е че страшно и опасно уж няма. пиша уж, че не вярвам на никой за нищо, то аз се превърнах в едно джи пи ,ега си.
Светя му в устата с едно фенерче писалка, защото ме предупреди бургаското уж гастро, че разболеем ли се влизаме в болница. АБ само чрез вливки, заради коремчето, та светя си аз в устата на Тони периодично, за да хвана в зародиш червеното гърло, което пък може да премине в нещо по опасно. Абе луда съм ама нямам алтарнатива, ей оня ден забелязах бели налепи и сега в неделя сме при варненското гастро, че тук на никой вяра нямам.
Това се случва с нас, дай боже както казват го израсте по бързо всичко това детенце и макар да не звучи логично, докторите смятат, че при такова дете като моето, изхождането на слуз и болките в коремчето по всяка вероятност са свързани със зъбките. Остава само един и след това, вдигам един голям купон в чест и здраве на Тони, разбра се :wink: :lol:

Аре повече няма да ви досаждам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #66 -: Януари 14, 2009, 21:00:27 pm »
Моя позната педиатърка ми препоръча като имуностимулант да давам Герисан. Натурален продукт е, извлича се от коренищата на кръвния здравец. По нейни думи дава от тази хранителна добавка на внуците си които ходят на градина и те за сега сериозно не са се разболявали. Съжалявам, че бях забравила за Герисана и не го ползвах, защото сега сме малко болни.
http://www.velevipharma.com/gerisan.html
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #67 -: Януари 15, 2009, 10:36:17 am »
оф, ние имаме варицела в градината, та сега ще чакаме :(
как протича тази шарка, с много висока температура ли? инкубационният период май е една седмица. пфууу
« Отговор #68 -: Януари 15, 2009, 10:52:29 am »
И ние чакаме варицела до утре, така че съм запозната - инкубационния период 21 дена, но до 9-я ден не чакайте нищо. Според нашето педи започва с кашлица 2 дни преди изриването и температура непосредствено преди да се появят пъпките. Минава средно за седмица, 10 дена, като пак според педиатърът е по-добре да я изкарат, отколкото да се ваксинират. Питах и Бърди - той препоръчва ваксина на 11 години, ако до тогава не е карана.
Температурата е висока - от рамките на 38 градуса, но минава без антибиотик - само пъпките се мажат, за да не направят бактериална инфекция и да не ги сърби.
Леко чакане, не знам дали да ти пожелая да я хванете или да ви се размине. Аз лично предпочитам да ни се размине, така че остана още един ден, стискай палци.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #69 -: Януари 15, 2009, 11:03:02 am »
Хубава и здрава седмица, много щастливи мигове на майки и дечица, много нови бебета и много нови бременни в нашия форум.

Искам да благодаря за всички позитивни мисли към мен и моето семейство, благодаря на Съдбата, че ме запозна с толкова прекрасни хора тук, благодаря на Съдбата, че ме срещна с д-р Даскалови, заради които сега се радваме на две прекрасни същества и смятам, че Съдбата си знае работата, за да се роди Преслава на рожденния ден на Мели- Благодаря ви от сърце и на двамата.
А за доктор Даскалов думи нямам да изразя възхищението си- ето това наричам ЛЕКАР, отдаден на работата и пациентите си. Да сте жив и здрав Докторе, много бебета да създадете и да "родите" занапред.
« Последна редакция: Януари 15, 2009, 11:07:10 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #70 -: Януари 15, 2009, 12:07:29 pm »
оф, ние имаме варицела в градината, та сега ще чакаме :(
как протича тази шарка, с много висока температура ли? инкубационният период май е една седмица. пфууу
Варицелата я изкарахме миналата зима.При нас кашлица не е имало.Докато избият пъпките се държи висока температура.Ива ми вдигна до 38.5.Пъпките ги третирахме с ментолов спирт и мажех с Псилобалсам за да я не я сърбят.Цялата работа продължи десетина дена.Детето трябва да стои на топло и да не ислиза и пъпките не трябва да се мокрят.
Мини,добре дошла.Посдрави за кака Стефи и малката Преси!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #71 -: Януари 15, 2009, 12:11:26 pm »
Детето трябва да стои на топло и да не ислиза и пъпките не трябва да се мокрят.

напротив, д-р Бърди винаги е писал, че не бива да се спира къпането на детето и това даже облекчава положението му.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #72 -: Януари 15, 2009, 12:20:11 pm »
Мини, добре дошли вкъщи с малката Преси. Бъдете много щастливи заедно. Мда, съдбата си знае работата.  :wink:

Бори, да оздравява Ема, че напролет срещи я чакат с младоците ми.  :wink:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #73 -: Януари 15, 2009, 13:18:19 pm »
Детето трябва да стои на топло и да не ислиза и пъпките не трябва да се мокрят.

напротив, д-р Бърди винаги е писал, че не бива да се спира къпането на детето и това даже облекчава положението му.
аз не съм ги мокрила
*
« Отговор #74 -: Януари 15, 2009, 13:52:50 pm »
Мини, добре дошла и честита щерка. Да са ви живи и здрави Стефания и Преслава!

Пердето, така се надявах грижите с Тони бой да са приключили. Дано скоро всичко е зад гърба ви.

Пак да почерпя от опита на някои от вас.
Боян е на година и три месеца, почти.
От седмица си върти главата на ляво и дясно. Понякога се усмихва и решавам, че е просто игра, но понякога няма никакво изражение на лицето и си е направо зловещо  :?
Не го е видял от никой.
Вчера го водих при педиатърката, прегледа го, включително и ушите и заключи че е, познайте от какво - зъби. Егати универсалната диагноза дето са тия зъби.
Та някой има ли опит с това или да се консултирам с Бърди и да водя детето на невролог?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #75 -: Януари 15, 2009, 13:57:31 pm »
От седмица си върти главата на ляво и дясно. Понякога се усмихва и решавам, че е просто игра, но понякога няма никакво изражение на лицето и си е направо зловещо  :?

коки, моят син по едно време (горе-долу на възрастта на твоя) също си въртеше главата наляво-надясно - правеше го с бързо движение, но не за дълго, около 6-7 пъти да се завърти така.
аз питах Бърди тогава, той не намери нищо притеснително в това. каза, че това е игра за децата, харесва им чувството на завиване на свят. после Мартин престана да го прави.
след това четох друга майка също питаше Бърди за такова въртене на главата, ето сега и ти - явно го правят децата на тая възраст.
изчакай, наблюдавай - ако стане тенденция, продължи дълго време или се фиксира върху това движение постоянно - тогава търси консултация.

а след изказването на педиатърът, че това въртене на главата е "от зъби", аз бих я уволнила като лекар на детето ми.

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #76 -: Януари 15, 2009, 14:30:09 pm »
бързо движение, но не за дълго, около 6-7 пъти да се завърти така.
Точно за това говоря.
Имах някакъв спомен, че някой е питал Бърди понеже аз следя темите му от самото начало, но не го намерих и за това питах първо тук.

А, за смяната на педиатърката все още търся по добра/добър. Не е лесна работа  :?
За сега съм се спряла на варианта да остане тя на документи, а да водя Боян на частно педи. Имената, които във Варна се спрягат за добри педиатри не работят с каса. Този пък който бях харесала за частен, не предлага абонамент, а на мен самото заплащане на абонамент ми се струва някак по ангажиращо за самия лекар, не знам защо.
Абе сериозно го мисля, след последните изцепки.
А, иначе е страшно мила жена - винаги е на линия, ако я извикаш идва по най-бързия начин, не се налага да я уговарям нито за МБ-ии, нито за направления (защото пък тук повечето педиатри си ги пазят като очите си, нищо че за децата няма лимит)
Съобразява се с това какво искам да се направи на детето, само дето не трябва аз да ги предлагам тия работи, а тя  :?
*
« Отговор #77 -: Януари 15, 2009, 14:38:48 pm »
Хм това с въртенето на главата и Тонино го е практикувал, сега това премина във въртене в кръг, за да му се замаи и падне. Голяма му е веселба тва, нещо от сорта на куче, което си гони опашката. На мен не ми никак забавно, но го оставям с мярка разбира се да се омагьосва. Понякога и с главата го прави, но вече много рядко.
Откриват децата разни неща от заобикалящият ги свят и им е интересно, е ако е като моят любопитко, просто ...

Аз уволних всички педиатри, ама кво от това, сега няма ни един, който да го прегледа и постави точна и вярна диагноза. Ни частно, ни държавно,  ужасяващо и трагично е, но е факт.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #78 -: Януари 15, 2009, 15:46:39 pm »
Хм , Коки, сега ти ме накара да се замисля, че и Рая прави така.
И аз го възприемам като игра, и аз като Джам съм чела Бърди за завиването на свят.
Като гледам май много деца го правят и вероятно ще отмине :D
« Последна редакция: Януари 15, 2009, 15:57:18 pm от Nadyn »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #79 -: Януари 15, 2009, 16:03:56 pm »
ами коки, тогава правилно си се ориентирала за педитата - не я сменяй, щом иначе е отзивчива и не се стиска за направления. използвай си я максимално, но винаги за сериозни неща контролирай при втори педиатър, на който имаш доверие, па макар и да е платен.