0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: По-топла седмица 12-18.01.2009г.
« Отговор #20 -: Януари 13, 2009, 09:25:12 am »
Ами четох че съдържа Омега 3 и било хубаво да се дава на децата. Може и аз да се вманиачавам вече и да се чудя какво да давам.

И аз пия от няколко месеца Omega-3. В UK са много популярни и направо е на мода приема на Омега-3, Омега-6, Омега-9. Става въпрос за мазнини от различни видове риба. Задължително се препоръчват на подрастващи, активно работещи и във връзка с бременността. Преди няколко дена бяхме с мъжа ми в една клиника и там доста одобриха, че приемаме Омега-3. Хапчетата приличат на витамин Е, т. е. в такава обвивка като желе са, но са доста едри, като бобени зърна. Ето какво пише на опаковката на тези, които пия аз: Omega 3 Fish Oil, 1000 mg. Съдържат вътре и витамин Е и витамин А.
*
« Отговор #21 -: Януари 13, 2009, 09:29:11 am »
Дани, джам ти е казала, когато децата се хранят добре и разнообразно не е необходимо да се дават синтетични витамини, които почти не се усвояват от организма. Важно е да не навличаш детето, да не го гледаш на 26 градуса в къщи и да го извеждаш редовно. А че ще боледуват то е ясно, сега градят имунитет :)
« Отговор #22 -: Януари 13, 2009, 10:17:32 am »
Аз в момента давам рибено масло, Eskimo Kid, шведско е, от дълбоководни риби, изцяло натурален продукт, не синтетични витамини. Давам го от около месец, заради 2-месечната хрема на Дани и няколкото по-краткотрайни ринита на Дими. В момента и двете нослета са сухи за първи път от много време. Не знам дали е заради маслото, но ще се посъветвам с лекарката кога да го спра.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #23 -: Януари 13, 2009, 11:12:35 am »
ние пък сега се връщаме от доктор  :? Добре, че не се доверих само на педиатърката ни - няма нищо страшно вика  :x а, се оказа, че детето така се е задръстило от секрети, че малко остава да й гръмне тъпанчето на ушенцето - такова налягане се е създало... и сега започнахме антибиотик, капки, щуротии... Дано се оправи по-бързичко, че взе и настроението й да се променя, болничко си ми е детенцето, а тази женица ми вика - нищо страшно... Докторът ушолог, ми каза, че докато не се научи да си издухва сама нослето, има такива опасности от натрупване на секрети - а аз си мислех, че хубаво и почиствам нослето, ама ъ-ъъ. Надявам се да е правилно това, което е видял и предписал и бързо да подейства.
Да са ни здрави мишлетата, че е побъркващо!!!

А, присетих се, за престъпулката бях сложила и линеал, и топка, и пари  :)
« Отговор #24 -: Януари 13, 2009, 11:34:16 am »
Бора, добре че сте потърсили 2-ро мнение, чеееее. Бързо да се оправя малката и да няма повече проблеми.
Аз сега яко съм в чуденка. Пулмоложката, при която водихме Стилияна заради спазмите, каза да не я извеждам на голям студ и много минусови температури. Ми на мен сега ми много студено навън, не смея да я изведа, обаче да не би пък да греша?!
Още един въпрос - има ли някой с камина в къщи?
*
« Отговор #25 -: Януари 13, 2009, 13:21:13 pm »
Момичета поздрави от мен с пожелание за хубава и здрава седмичка.
Някой може ли да ми даде координати на добър детски нефролог в Пловдив.
*
« Отговор #26 -: Януари 13, 2009, 13:37:41 pm »
Поздравявам ви с новия репертоар на чичо ви Кольо  :x
Войната за двата пръста продължава у нас с пълна сила - аз съм тотален лузър в нея... Та вчера, пускам дневните 20 минути "Бамби", той моментално лапва ръката, обаче поглежда настрани - кофти - аз съм там и гледам лошо. Маха ръката от устата и ми казва:
"Мамо, ти нямаш работа отатъка? Тука не стой! Виж отатъка има мнооооооооого работа"
Баси, как ме купи и продаде за 2 секунди на 2 години и половина... Какво ни чака...
В очакване ....
« Отговор #27 -: Януари 13, 2009, 13:40:13 pm »
Фуси, мога да ти кажа, какво те чака на 4 години, ама ще си го пазя в тайна, та да си изненадана  :D
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #28 -: Януари 13, 2009, 13:44:32 pm »
Бора, добре че сте потърсили 2-ро мнение, чеееее. Бързо да се оправя малката и да няма повече проблеми.
Аз сега яко съм в чуденка. Пулмоложката, при която водихме Стилияна заради спазмите, каза да не я извеждам на голям студ и много минусови температури. Ми на мен сега ми много студено навън, не смея да я изведа, обаче да не би пък да греша?!
Още един въпрос - има ли някой с камина в къщи?

Зависи за каква камина говориш.Ние сме с камина с водна риза.Сложена е в кухнята а другите стаи са с радиатори.
Относно извеждането според мен детето трябва да излиза всеки ден независимо дали е билно или здраво.Аз Ива съм я извеждала за малко дори и когато е била с температура.Сега като се замисля май само когато беше с варицела се застоя в къщи без да излиза.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #29 -: Януари 13, 2009, 14:28:49 pm »
ако се хранят пълноценно, разнообразно, достатъчно и качествено.

уви, днешните деца не се. повечето от тях. за съжаление, наблюдението ми установява епидемия от злоядство. пу да не е уруки на добре хранещите се :D

Мини, честита ви щерка Преслава!!!
*
« Отговор #30 -: Януари 13, 2009, 15:23:16 pm »
Бора и ние имахме такъв проблем с носа.карах я постоянно да се издухва,докато УНГ специалист не ми се скара.Сега вече като е на 4г е друго,защото умее вече и разбира какво й се казва.
Аз също втора година давам рибено масло по 2 перлички сутрин.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #31 -: Януари 13, 2009, 15:34:30 pm »
За много години зачатски бебоци и мами  :D

Чета чудна тема сте зачоплили, айде сега всеки да си каже без бой, кой какво добавя към разнообразното меню на детето си. Интересно ми е и какви са резултатите.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #32 -: Януари 13, 2009, 15:50:32 pm »
Клеева тинктура по 5 капки дневно
В очакване ....
*
« Отговор #33 -: Януари 13, 2009, 16:00:21 pm »
Клеева тинктура по 5 капки дневно
И ефекта е ... от колко време и с каква продължителност се дава? Не е ли алергизиращо това чудо?

*
« Отговор #34 -: Януари 13, 2009, 16:03:39 pm »
след рибеното започвам ето това
 http://www.ewopharma.bg/index.php?page=itemid&id=30
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #35 -: Януари 13, 2009, 16:15:08 pm »
Нийче нашият детски гастроентеролог препоръчва, като доказано добро действие на пробиотиците, Саностол Специал - сашети или Линекс таблети. По приятен и ефикасен според мен е Саностол Специал, който давам вече 3-ти месец, ще го давам поне още толкова.
Знаете писах, Тони ми редеше едно след друго заболявания, но според детското гастро, по лекото им изкарване се дължало именно на пробиотика, за който писах.
Биогаята също ми я хвалеха, но саностол и линекс са от най добрите и ефикасните според специалисти. 

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #36 -: Януари 13, 2009, 16:40:26 pm »
Момичета имам още едно въпросче. Откакто Дарина се е родила лимфоцитите са й високи на какво може да се дължи и пречи ли й по някакъв начин? Много ми е тревожно ако някои се е сблъскал с подобно нещо моля да сподели.  :? :( педиатърът ми вика няма страшно не се тревожи. В началото викаше до годинката ще се нормализират физиологично било 8O, но вчера правихме кръвни заради бронхеолита и пак са доста над нормата. При норма 40 са 74.7.
А това даване на рибно масло от кога се започва? Не е ли достатачно да приема риба веднъж два пъти седмично?
*
« Отговор #37 -: Януари 13, 2009, 16:40:57 pm »
Наде, незнам за алергията... Моят педиатър ме предупреди, че може да даде реакция, Масларски също беше предупредил Джам.
Моето диване не даде алергия. Клеевата тинктура първо използвах в домашни капки за нос, които за нас се оказаха вълшебни, по-добри и ефективни, от всички продукти на фармацията, които съм давала  :lol:
След това, започнах да му давам като имуностимулатор. Давам ги от началото на декември месец, мисля да продължа до пролетта. Незнам дали благодарение на това или проста на здравия организъм на Николата, не сме боледували сериозно от тогава. През есента, когато се сменяше времето, нямаше бацил, дето да мине покрай нас и да не го уважим... Вярно, не е боледувал сериозно с продължителна висока темп., ама ми размяташе "наполи" и хриптеше нон стоп.
Сега няма такова нещо. Даже в момента, аз и баща му от 1 седмица сме се тръшнали като във военнополева болница - аз кашлям като туберкулозна, Калин е с 65 градуса темп. Колето, да чукам на дърво - 2 дни попришмърка и подкашля - и толкоз. Готов е за подвизи, а ние старците сме като бити сватбари  :(

Наха, това е доста според мен. Кръвните изследвания не са шега работа... потърси второ мнение непременно. Момиченцето на братовчедка ми имаше такъв проблем. Сега да не ти говоря наизуст, ама веднага виж каква е работата.
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 16:43:17 pm от Fussii »
В очакване ....
*

naha

• 1474
« Отговор #38 -: Януари 13, 2009, 16:44:02 pm »
а ние старците сме като бити сватбари  :(

:lol: Страшно описание. Браво на юнака така да е и за напред. Бързо оздравяване ви пожелавам.  :)
*

naha

• 1474
« Отговор #39 -: Януари 13, 2009, 16:45:35 pm »
 :( освен друго педи тука да търся. Хичч им нямам доверие тука.
При братовчедка ти какво се оказа знаеш ли?