Джази, да оздравяват бързо децата!
Мешко, оправяй се и ти!
Гане, стискам палци за безпроблемна първа среща с щерката.
За спането - завиждам на тези от вас, чиито деца спят по два часа.
Моето не ще. :lol:Спи по 30-40-50мин. максимум следобеден сън, като преди това ми трябват около 20мин. да я приспя. В някои дни има предиобеден сън около 30-40мин. и съответно тогава пък следобедния се измества към 14:30 примерно. Ако е нямала сутрешен сън, заспива веднага, щом а нахраня, т.е. към 12:30 и спи, както казах 40-50мин. Щом се наспи, много е смешна, веднага се изправя в леглото си, започва да се клати, да кляка и става
(а леглото и е люлка) или да си дърпа музикалната играчка.
Вечер в 20ч я къпя и към 20:30 си заспива сучейки.
Сега обаче, искам и аз един съвет. Писах в темата за нощното хранене, но там никой не ми обърна внимание.
Михаела все още се буди по два пъти през нощта. Тази нощ, обаче ме събуди само веднъж към 3ч.
Проблемът е в това, че тя вечер заспива само на гърда.
Категорично не иска АМ вечер. А през деня си го пие.
Е, да де, ама тя кърмата ми първо, че е малко и второ, че навярно не е много хранителна. На практика, Миша не успява да се засити, но си заспива на гърдата, сучейки, продължава да суче още малко, спейки. И към 1 - 2 часа през нощта се буди. Кърмя я и после към 5-6 още веднъж се буди. И пак я кърмя и окончателно се буди към 7-7:30.
Пробвах две вечери подред да и дам АМ вместо гърда, ами не ще и настана рев. Оня ден заспа гладна, дори докато опитвам да и поставя биберона на шишето, започва рев, дърпа се, с което ясно ми показва, че не го ще!
А интересно, че през деня си пие АМ.
До сега не съм се отделяла от нея за повече от два часа и то в много редки случаи. Просто съм много привързана към нея. Изпитвам нещо като ревност, ако тя е с някоя от бабите си. Затова навсякъде си я вземам с мен.
Да, обаче вече взе "да ме стяга шапката" и започвам да си мечтая за един уикенд с мъжа ми и с компанията, но без детето. (Явно и ревността ще трябва да преборя вече.) За целта реших плавно "да въведа" бабите. Не знам обаче как ще стане.
наскоро дори купих бисквити на Хип с идеята да и разтварям във вечерното мляко. Да, но няма как да и разтворя, при положение, че тя предпочете да заспи гладна, но не и да пие от шише.
Странно, че през лятото пък имаше един период, в който отказа гърдата, но само през деня. тогава се цедях и давах изцедена кърма. но пак вечер си сучеше.
Сигурно много ви отегчих с това дълго словоизлияние.
Ще съм благодарна на всякакъв споделен опит.