0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
По-топла седмица 12-18.01.2009г.
« -: Януари 12, 2009, 09:09:56 am »
Да сме здрави, да ни е по-топло в къщите и в сърцата тази седмица.

Благодаря на всички, които разказахте за яслите в миналата тема.

И ние сме на вълна прощапулник, може би другия уикенд. Ако дадете още идеи какви предмети да сложа, ще съм много благодарна.  :D

Хубава седмица на всички!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: По-топла седмица 12-18.01.2009г.
« Отговор #1 -: Януари 12, 2009, 09:52:43 am »
Да е здрава седмицата, весели децата и спокойни майките!!!

Касита, най-важно според мен е да се сложат по-непознати неща за децата, че ако са любимите им предмети - първо тях ще си вземат.
Иначе аз сложих - снимка, термометър, флаш, диск, паспорт, пътна карта, отвертка, лъжица, вестник, червило, химикал, книга... май не си спомням всичко...

Абе, да си прекарате весело е задължително  :D Хайде, много престъпулки се готвят тези дни - да се търкалят питите, да са здрави дечицата!!!
« Последна редакция: Януари 12, 2009, 09:59:15 am от Bora82 »
« Отговор #2 -: Януари 12, 2009, 11:16:35 am »
Здрава и по-топла седмица желая на всички.
Аз вече съм с две болни дечица  :( И Теди кашля, явно е вирус.
Не стига това, ами и в магазина под нас има нови наематели. Разбира се, те започнаха дежурния нов ремонт  :? След няколко вечери работа с машини до 23:30, отидох и помолих най-учтиво да не работят вечер. Казвам, че имам две малки деца. Е, в неделя вечер отново машини  :x При това, вместо да се извини, господина ми обясни, че има право до осем да си вдига шум, колкото поиска. Не приеха ли новият правилник, в който се казва, че събота и неделя не се ремонтира? Или аз се бъркам?

lb2f
« Отговор #3 -: Януари 12, 2009, 11:17:19 am »
Здравейте. Ха, дано се стопли малко това време. Аз съм в някакво ужасно състояние, постоянно от нещо се разболявам. Ей, сега съм с бъбречна криза, няколко дни преди това повръщане и разстройство, направо не знам. Никога не съм боледувала толкова начесто. Вероятно стресът си казва думата със закъснение -миналата година имах ужасни стресови ситуации в офиса и явно като бомба със закъснител, се появяват сега. Ще си взема нещо имуностимулиращо, пък да видим.
Мия от 2 седмици също не спи на обед, ние си я слагаме в 2 часа, но тя не заспива и в 4 я вдигаме. Не знам какво и стана, изведнъж спря да спи, но пък почна да спи по до късно сутрин -9.30, 10 часа.
Хубава седмица на всички.
Мини, да ти е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва!
<br />[link=http:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Януари 12, 2009, 11:36:43 am »
Весела седмица!
Болничките,да се оправяте бързо!

Аз доста инфо събрах вече за този прощъпулник.Гледам,че основно го правят в сряда и на новолуние,ма май чак толкова няма да задълбавам.
За предметите - мен ми е ясно,че ако сложа топка,ще я вземе веднага - той много обича да рита.Ма не се сещам ,какво друго да сложа за футболист. :D
<br />
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #5 -: Януари 12, 2009, 12:39:21 pm »
Хубава седмица и от нас :D
Всички болни да оздравяват!

Аз имам въпрос, знае ли някой къде точно се намира на Пиротска
сградата в която се запазва час за Ритулана зала, като се жени човек?
« Отговор #6 -: Януари 12, 2009, 12:53:16 pm »
В рамките на шегата аз мисля да й сложа на тати портфейла, че той все си го оставя на масата и тя все го взима, та после реве като й го отнема - така тати ще се научи от сега да си го пази  :D.

Сега сериозно - първо се обръщам към майките, върнали се на работа - ситната ми прави един и същи сценарий - дните, в които ме няма денем всичко е наред - денем послушна, спинка по два пъти, вечер си спи и нямаме проблеми, но в дните, в които сме си в къщи денем не иска изобщо да спи - с голям зор успявам да я приспя за около час общо. Същото е и нощем - спи, буди се на 10-15 минути, проплаква и пак спи, по някога се събужда и следва голям рев. Детето до преди месец е гледано изцяло от мен, без помощ от никъде. Имали ли сте такъв проблем? Период ли е, ще мине ли?

Гане, имаш и моите стиснати палци постоянно, още от началото.

Надин - залата се намира близо до Христо Ботев - като тръгнеш от Христо Ботев към ЦУМ, пресичаш улицата на пазара, след това е в ляво в един безистен на втория етаж. Мисля че беше преди първата пресечка. Адресът е Сватбено бюро, ул. Пиротска 10, тел. 9812628

Когато се омъжвах едно време ползвах тази информация http://www.sofia-svatbi.info/
« Последна редакция: Януари 12, 2009, 12:56:24 pm от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #7 -: Януари 12, 2009, 13:28:20 pm »
сградата в която се запазва час за Ритулана зала, като се жени човек?[/b][/color]

Аз знам, ще ти обясня. :wink: :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #8 -: Януари 12, 2009, 13:45:08 pm »
Фоксче, не сме имали такъв проблем. Аз се върнах на работа, когато Мия нямаше и 7 месеца и майка ми я пое. Нямаше драстична промяна в навиците й по никакъв повод. Струва ми се нормална реакция, тази, която описваш. Различните деца реагират различно на раздялата с майката. Може би твоята девойка се страхува, че ако заспи, пак ще изчезнеш и затова не иска. Оставяй при нея докато заспи и й говори, че ще си в съседната стая и веднага ще дойдеш ако има проблем. Моята беше много самостоятелно бебе, нито обичаше да я гушкат, нито е искала да я приспивам -от първия ден си заспиваше сама, та може би и това има значение.
Ако си седи сама в леглото, ти си я слагай, пък тя ако иска да спи, ако не иска да не спи.
<br />[link=http:
« Отговор #9 -: Януари 12, 2009, 14:04:57 pm »
Джази, да оздравяват бързо децата!

Мешко, оправяй се и ти!

Гане, стискам палци за безпроблемна първа среща с  щерката. :)

За спането - завиждам на тези от вас, чиито деца спят по два часа. :) Моето не ще.  :lol:Спи по 30-40-50мин. максимум следобеден сън, като преди това ми трябват около 20мин. да я приспя. В някои дни има предиобеден сън около 30-40мин. и съответно тогава пък следобедния се измества към 14:30 примерно. Ако е нямала сутрешен сън, заспива веднага, щом а нахраня, т.е. към 12:30 и спи, както казах 40-50мин. Щом се наспи, много е смешна, веднага се изправя в леглото си, започва да се клати, да кляка и става :lol: (а леглото и е люлка) или да си дърпа музикалната играчка. :lol: Вечер в 20ч я къпя и към 20:30 си заспива сучейки.

Сега обаче, искам и аз един съвет. Писах в темата за нощното хранене, но там никой не ми обърна внимание.

Михаела все още се буди по два пъти през нощта. Тази нощ, обаче ме събуди само веднъж към 3ч.
Проблемът е в това, че тя вечер заспива само на гърда.
Категорично не иска АМ вечер. А през деня си го пие.
Е, да де, ама тя кърмата ми първо, че е малко и второ, че навярно не е много хранителна. На практика, Миша не успява да се засити, но си заспива на гърдата, сучейки, продължава да суче още малко, спейки. И към 1 - 2 часа през нощта се буди. Кърмя я и после към 5-6 още веднъж се буди. И пак я кърмя и окончателно се буди към 7-7:30.
Пробвах две вечери подред да и дам АМ вместо гърда, ами не ще и настана рев. Оня ден заспа гладна, дори докато опитвам да и поставя биберона на шишето, започва рев, дърпа се, с което ясно ми показва, че не го ще!
А интересно, че през деня си пие АМ.

До сега не съм се отделяла от нея за повече от два часа и то в много редки случаи. Просто съм много привързана към нея. Изпитвам нещо като ревност, ако тя е с някоя от бабите си. Затова навсякъде си я вземам с мен.

Да, обаче вече взе "да ме стяга шапката" и започвам да си мечтая за един уикенд с мъжа ми и с компанията, но без детето. (Явно и ревността ще трябва да преборя вече.) За целта реших плавно "да въведа" бабите. Не знам обаче как ще стане. :?

наскоро дори купих бисквити на Хип с идеята да и разтварям във вечерното мляко. Да, но няма как да и разтворя, при положение, че тя предпочете да заспи гладна, но не и да пие от шише.

Странно, че през лятото пък имаше един период, в който отказа гърдата, но само през деня. тогава се цедях и давах изцедена кърма. но пак вечер си сучеше.

Сигурно много ви отегчих с това дълго словоизлияние.  :oops:
Ще съм благодарна на всякакъв споделен опит.  :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #10 -: Януари 12, 2009, 14:36:55 pm »
Хубава, по-мека и усмихната седмица от кръжока "Първи стъпки"...
Здрави да сте и весели!

Наде ти що питаш!?

Милена 8), не мога да те успокоя....
Хапването и засищането вечер няма нищо общо със спането и буденето през ноща!
Митака може да хапне пре, пре доволно около 19.
После в 20.30 спи му се, не спи му се-
играе театро ала "Как ми се пие мляко"!
Къпем го, изпива млякото, става и продължава! А през ноща...
Започваме от 1, после в 2, в 3, в 4, в 5, ама грам не се оплаквам...такъв автопилот съм!
Приготвям си от вечерта води, млека, чай!
Защото у нас биба дето не пуска, не е се възприема!

Аз силно се надявам да е период...дано и при вас е така!
« Последна редакция: Януари 12, 2009, 15:01:36 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #11 -: Януари 12, 2009, 15:11:09 pm »
Хубава седмица и от нас! Да оздравяват болните дечица, че да се успокоят и мамите!

z22, можеш да му сложиш една негова маратонка и да си наречеш, че това е за футболист :) Хубаво е, освен да са непознати предметите, да не бъдат и в много ярки цветове. Аз в последния момент дръпнах първата отвертка, която видях от на баща му кутията и той естествено хвана нея, защото дръжката и беше в ярко жълто и синьо.

Ние пък утре се надявам да бием първия Превенар, че вече треска ме тресе с тия ваксини, един път да ги бием всичките и да се свършва. Цяла година се обяснявам с педиатърката, най-накрая склони и се бяхме разбрали за миналия вторник, но Тодор след поредната безсънна нощ като заспа на обяд и не можах да го заведа.

А между другото, какво става със сайта - нали тази седмица нямаше да го има?

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #12 -: Януари 12, 2009, 15:32:46 pm »
Марипоса :D ето Инфо!-*ЦЪК
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #13 -: Януари 12, 2009, 15:49:14 pm »

Наде ти що питаш!?

Мише, щото е облачно мацко, за това :balk_70:

Фоксче, много благодаря за подробната информация, ще я ползвам по предназначение :D
*
« Отговор #14 -: Януари 12, 2009, 16:23:53 pm »
МиленЧе, явно бебето те взема за биберон залагалка ,Щом викаш ,Че нямаш кърма и така или инъЧе заспива гладна ...
По принцип децата се будят Често веЧер я за биберон(залагалката ) ,който да ги успокои ,я за цицата на мама (която в много слуЧаи е като залагалка).ЗаЩо не се опиташ да и дадеш биба ,в наЧалото ги плюят ,но ако предлагаш Често и упорито Ще свикне ...И така веЧер като и се присуЧе ,Ще си слага бибата сама в усатат без да ви буди ,заЩото явно не се буди от глад ...
За привързването аз не съм се отделила от малката никога до сега ,не съм я давала на никого да я гледа ,ни баби ,ни дядовци ,освен баЩа и разбира се ми е помагал .Вие сте сега в такъв период(от 8 м -12м) ,в което бебето изпитва страх ,Че мама Щом я няма ,Ще я загуби завинаги .Така ,Че аз ти препоръЧвам докато сте в този период ,да не я даваш на никого(за да не страда допълнително детето) и да и обясняваш (при всяко излизане от стаята ),дори и да не разбира ,Че мама винаги Ще е до нея и така да и говориш постоянно.Играйте на играЧки каш -каш (скриваш се и после се показваш).Това Ще и помогне да разбере ,Че одри и мама да изЧезне за малко ,тя пак Ще се появи .СъЩо така крии примено някакви играЧки пред нея и тя да ги намира ,примерно под завивката .Като напуснех стаята  и се поЧваха истериите,викове ,писаци ,рев та рев  ,та така с времето израстна го .Сега веЧе не реве за най-малкото ми излизане от стаята ,занимава се ,а като ходим по клубЧета дори ме забравя  :lol:...Според мен не е правилно да сравняваш ,какво е било преди(еди колко си месеца) и какво е сега ,децата много бързо се променят и с всеки изминал ден развиват по неЩо ново и науЧават,идват нови периоди.Едни са по -спокойни ,други не (но това не ги прави проблемни).За спането добре ми звуЧи Щом спи по 2 пъти на ден(толкова и е достатъЧно) и си ляга в 20 Часа-даже е прекрасно .Само ноЩното будене е по- неприятно ,но както ти писах по -горе пробваи със залагалка .Успех :wink:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #15 -: Януари 12, 2009, 20:29:21 pm »
Привет и от нас!Аз ви пожелавам здрава седмица!
Милена,тук моето мнение се различава от това на Шакира.Аз мисля,че сега е момента да се довериш на една (или двете) от бабите и да започнеш ти самата да се пречупваш,оставайки им Миша.Не е задължително да е за много време.По - малко,постепенно да свикне и детето с тях и те с навиците му и ти с  идеята да я гледа друг.
z22, специално за теб :) ще разкажа за нашия прощъпулник.Прибрах ежедневните му играчки зад едни диван,но част от тях се виждаха.Това,което се виждаше разбира се беше любимата му топка.Не поиска да хване нищо от наредените му предмети,докато не му дадох топката.Стоеше пред дивана и повтаряше:Топа,топа.
Така че децата ни ще са футболисти :wink:.
Да е честита дъщеричката на Мини!Да е здрава и щастлива!
« Отговор #16 -: Януари 12, 2009, 21:16:25 pm »
Мише, надявай с да отмине скоро :P Стилияна си има нон-стоп дълги периоди, в които се буди по сто пъти на нощ, реве, смее се, играе, скача по спалнята, пее по 2-3 часа и те така.... Има около седмица на нормален сън и после пак сме в денса. За съжаление поради тази причина спи при нас на спалнята, ама все пак няма до абитуриентския бал да спи я :lol: :lol: :lol:
« Отговор #17 -: Януари 12, 2009, 21:33:23 pm »
Здравейте!
Имам въпрос - давате ли рибено масло на децата, от кога и коя марка. На нас джипито ни препоръча на Актавит - черен дроб от треска /не от акула!/. Перличките съдържали и вит.А.
Благодаря
*
« Отговор #18 -: Януари 12, 2009, 23:31:54 pm »
а защо трябва да им даваме рибено масло? 8O
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #19 -: Януари 12, 2009, 23:36:12 pm »
Здравейте!
Имам въпрос - давате ли рибено масло на децата, от кога и коя марка. На нас джипито ни препоръча на Актавит - черен дроб от треска /не от акула!/. Перличките съдържали и вит.А.

епа то, рибеното масло, не е ли витамин А, само по себе си? :)

начи, чела съм, че вит. А действа добре на лигавицата на носа и може да се ползва за профилактика и укрепване при чести ринити.

а иначе, навремето са давали масово на децата рибено масло, щото са били недохранвани. сега не мисля, че децата имат нужда от допълнителни витамини, ако се хранят пълноценно, разнообразно, достатъчно и качествено.
« Последна редакция: Януари 12, 2009, 23:38:01 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!