0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: По-топла седмица 12-18.01.2009г.
« Отговор #40 -: Януари 13, 2009, 16:46:08 pm »
Перденце, не споря .Саностола е много добър.Браво,че при Тони има ефект.Но Ели досега сериозно не е боледувала и давам превантивно отколкото с лечебен ефект.и в Русе да ти кажа Саностола залежава по аптеките, а Биогаята се продава много.Явно този пробиотик препоръчват лекарите.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #41 -: Януари 13, 2009, 16:51:05 pm »
Нахи, много е важно как се четат лимфоцитите - на ръка или на компютър.Много често при втория начин стават груби грешки.Аз имах такъв проблем с Ели и ходих при хематолог,който  ги чете на   микроскоп.Съответно резултата беше коренно различен.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #42 -: Януари 13, 2009, 16:52:39 pm »
Здравейте и от мен :)
Отдавна не съм писала тук, но искам да пожелая на всички по- топла седмица и здрави и радостни дечица!
Аз добавки към храната не давам, освен кърма - сутрин и вечер :D НАшето педи забрани дори вит С рпофилактично да давам.. ЗАщото тръгнах на работа и исках да и засиля малко имунитета - каза по- добре да лекуваме вирусите, отколкото да я тъпча с какво ли не...
За приспиването - открай време си заспива сучейки. Сигурна съм че не се засища, но пък през деня си наваксва с манджите. Пред нощта почти не се буди, ако се буди - то е от жажда или суче или пие водичка. Сутрин ако цицатан а мама е до нея може да спи и до 10 часа, ако ме няма --- 8-9 са станали!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #43 -: Януари 13, 2009, 16:57:58 pm »
Нииче давахме преди време и ръчно да ги броят, за да не би да е микроскопска грешка и пак бяха високо.
« Отговор #44 -: Януари 13, 2009, 16:59:08 pm »
айде сега всеки да си каже без бой, кой какво добавя към разнообразното меню на детето си.  

Течни мултивитамини за бебета Infant Formula на фирма производител 4 Life Products, а вносител е "Кали Бул" по препоръка на едната педиатърка. Съдържат витамини А, Е, С, В1, В2, В3, В6.
Дава се по 1мл в храната. Освен това моето дете е назад със захранването по която и да е схема. Това е, защото аз целенасочено започнах доста късно - на 5,20 коригирана възраст (6,26 календарна възраст).

Шакира и Джоши, много ви благодаря за отговорите, момичета. :bighug: И двата са ми полезни.
Благодаря и на Габи.

За излизането - всеки ден излизаме. Ето, преди малко се прибрахме. И преди бях писала, че излизаме само с кенгуру (добре, че ми е дребна Мишката, 7кг :wink: :lol:) Мисля, че по тоя начин и е топло, а същевременно смятам, че я калявам.

Фуси, опасен е твоя малчуган! :lol: Ама че отворено дете! Какво ли ни чака! :wink:
Фуси, да оздравявате с половинката ти!
« Последна редакция: Януари 13, 2009, 17:04:58 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #45 -: Януари 13, 2009, 18:08:47 pm »
Перденце, и аз ще си призная, че кърмя и продължавам да вземам Омега 3 и калций, и витамини.
Джам е права по принцип, че ако се хранят (или пък ние кърмещите) балансирано и здравословно дечицата, нямат нужда от добавки, но това едва ли се случва на сто процента и винаги.
 Аз имах една забавна случка с тези Омега 3 наскоро. Понеже мъжът ми ходи с колата на работа, а аз водя всяка седмица Емма на болницата сега заради крачето, то я водя с такси понякога, когато е много студено, за да не висим по спирките заедно с кашлящия подозрително народ. Веднъж шофьорът на таксито беше индиец, много любезен, чевръст, помогна ми да  кача количката в голямото черно такси и взе да любопитства разни неща. Пита и дали бебето е кърмено, като разбра, че е така, ме посъветва горещо да приемам Омега 3 - "най-доброто за бебетата заедно с кърмата". Много компетентен татко се оказа, явно помага вкъщи, а и индийците имат по доста деца, та няма начин да не знае. Знаех, че кърменето тук се смята почти за свещенодействие, но нямах представа, че и Омега 3 са чак на такава почит.

А, иначе, всеки си избира какво да прави!  :D

Браво на Бийста за форума!  :D Бях се приготвила тази седмица да го няма...форума, де, не Бийста..., а всъщност и Бийста заедно с форума :D
« Отговор #46 -: Януари 13, 2009, 18:26:04 pm »
И аз давам клеева тинктура по 2 капки вечер :oops:. Ако не прави спазъм при всяка хрема, нищо друго няма. 2 дни сополи и малко кашлица и тва е. Винаги някой друг я заразява за съжаление...
*
« Отговор #47 -: Януари 13, 2009, 18:43:24 pm »
Хм, интересно ми стана за таз клеева тинктура. Аз ще си питам в неделя гастроентеролога за нея специално и дали е уместно да давам на Тони. Та къде се продава , как се приготвя?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #48 -: Януари 13, 2009, 19:01:00 pm »
е сега ме заинтригувахте вече с тая клеева тинктура. аз на Деси нищо не й давам, ама тя минава за добре хранещо се дете и да не чуе дявола, но от септември си ходи на ясла и е отсъствала два пъти за по 3 дни, вдигне малко Т, пусне два сопола и е тип топ, но сега ми се ще и заради бебето малко да подготвя нещата. Че то нали сме едни "късметлии" ще вземе да се разболее баш като се роди беба и ще прецакаме пеизажа :(
така че давайте инфо, от къде, как, по колко и колко време се дава това чудо.
« Отговор #49 -: Януари 13, 2009, 19:11:01 pm »
Фани, да го нацелуваш Колето от мен  :D И отивай да си гледаш работата, какво го притесняваш детето  :lol:
За тинктурата да кажа, че тия дни попрочетох. Поддадох се на бабата и дадох, а не бивало. Много помага, но НЕ трябва да се дава на деца под една годинка.
Иначе, за над годинка, действа имуноподсилващо, противовъзпалително.
За капки за нос, в 10 ml физиологичен разтвор, 5 капки тинктура.
За имунитет, по 2 капки два пъти дневно в млекце или сокче, водичка, някаква течност.
Продава се в аптеките, не е скъпа (под 2 лв. беше цената).
Аз мисля да давам осцилококцинум, по една ампулка седмично. Профилактично. Така се пазех бременна и за първа зима пропуснах гриповете. Пише, че няма противопоказания за кърмачета и малки деца.

lb2f
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #50 -: Януари 13, 2009, 19:17:41 pm »
И на мен ми стана интересно за тая тинктура :). Казвайте сега трябва ли предварителна консултация с лекар преди да се дава и от кога се започва прием? Това на билкова основа ли е?
« Отговор #51 -: Януари 13, 2009, 19:29:51 pm »
Аз съм давала на Стилияна и преди да навърши годинката - проблем не е имало. Дава се зимата от ноември, декември до към края на март. Профилактично по 1-2 капки на година живот. На под годинка когато беше по 1 капка когато беше болна сутрин и вечер в млякото.
« Отговор #52 -: Януари 13, 2009, 19:58:43 pm »
Алерген е, затова не се дава на деца под 1 годинка. Поне така четох.

lb2f
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #53 -: Януари 13, 2009, 21:05:21 pm »
Аз в момента давам рибено масло, Eskimo Kid, шведско е, от дълбоководни риби, изцяло натурален продукт, не синтетични витамини. Давам го от около месец, заради 2-месечната хрема на Дани и няколкото по-краткотрайни ринита на Дими. В момента и двете нослета са сухи за първи път от много време. Не знам дали е заради маслото, но ще се посъветвам с лекарката кога да го спра.

едва ли е заради маслото. аз давах 2 месеца на Марти едни френски разтворими хапчета, които съдържат точно вит.А и някаква комбинация от аминокиселини. те се давали на деца, склонни към чести ринити, с цел укрепване на носната лигавица и повишаване на имунитета. общо взето, това е единственото нещо, което френските педиатри предписвали на деца - така каза френската педиатърка, с която се консултира сестра ми за подходящи за деца имуностимуланти и витамини. та, давах аз 2 месеца, като през това време лицето направи точно 3 яки хреми :)

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #54 -: Януари 13, 2009, 21:11:36 pm »
Клеевата тинктура е прополис(пчелен клей)разтворен в етанол.И тъй като е пчелен продукт може да причини алергични реакции. Давала съм след годинка и половина(и  това опитах за нашите болести), но честно казано резултат не видях. А и продължавам да си мисля че не е подходящо за малки деца.
На мен лично ми се гади после цял ден след като съм взела прополис, но на мъжът ми пък му действа добре.
« Отговор #55 -: Януари 14, 2009, 00:28:25 am »
Клеевата тинктура я препоръчва един хомеопат, д-р Михайлов - много често го канят в предаването Часът на мама. Та в сайта на предаването можете да прочетете много по темата, той много подробно е обяснил всичко.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #56 -: Януари 14, 2009, 06:11:01 am »
Здравейте, девойки! Аз се позатрих малко, защото в къщи сме болни - и аз, и мъжа ми, а от вчера и Вики.
Пазете себе си и децата, защото почва в нашите ширини да влинее някакъв вирус.

Клеевата тинктура я препоръчва един хомеопат, д-р Михайлов - много често го канят в предаването Часът на мама. Та в сайта на предаването можете да прочетете много по темата, той много подробно е обяснил всичко.

Е то ако някой що-годе образован човек прочете писанията на въпросния д-р Михайлов, би си направил заключенията и не би му се доверил.

« Отговор #57 -: Януари 14, 2009, 06:26:25 am »
Е то ако някой що-годе образован човек прочете писанията на въпросния д-р Михайлов, би си направил заключенията и не би му се доверил.

Точно там чела бабата и дай, та дай. И на кърмачета препоръчва да се дава, въпросният доктор. После като потърсих информация, пишат си хората, че е алерген. И с личната говорих, и нейното мнение беше да не давам.

lb2f
*
« Отговор #58 -: Януари 14, 2009, 12:04:57 pm »
При всички случай, ако ще вода със захар да давате на ситните, питайте педиатрите! Аз питах и двамата, които следят чичо Кольо, и двамата казаха ОК, но ме предупредиха, че е алерген. Сега, аз като почнах да давам, той беше на 2г и 4 месеца, освен това пробвах с една капка, после с две и така, докато се убедя, че няма алергия.
В очакване ....
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #59 -: Януари 14, 2009, 12:12:41 pm »
аз нищо не давам на детето,ние също нищо не пием.Мен прополис ми препоръча и д-р Желязков,от който взимах билки и тогава си приемах.

Имам въпрос за Prevenar - колко дози се дават в БГ (някъде видях , че са 4 ) и през колко месеца.На Жори му сложиха две дози и предстои 3-та на 12м.Обаче тогава ще сме в БГ вече и освен че трябва да я плащам,а е доста пари,ще трябва да търся кой да я бие ,пък и педиатър нямаме.Тук ни се полага безплатно и е в 3 приема само,така че това трябва да е последен.Втората доза му я сложиха 8.07 и се чудя дали неможе 3-тата в началото на февруари - на 11м. :?
<br />