0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,Не знам дали има такава тема,но това е един въпрос който живо ме интересува.Като искам да си имаме бебче,значи трябва да съм здрава  :D.Та ако някой иска да сподели как се храни нека пише тук.Ето как се храня аз:

сутрин закусвам с плод и кисело мляко-8часа
плод и чай-10часа
ядене(малко количество),зеленчуци,сирене,задължително в яденето да има месо-12часа
плод,чай-16часа
вечерята винаги различна,но може пак да хапна ядене,ако съм много гладна или кисело мляко,ако не ми се яде толкова,плод разбира се-18
преди лягане чай.

Естествено ям и ядки,избягвам хляб и тестени изделия.
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 02:14:45 am от Osiana »

Re: как да се храним..........
« Отговор #1 -: Януари 10, 2009, 12:13:51 pm »
Хубава тема :)
Аз не спазвам кой знае какъв режим, защото бях свалила много килограми последната година и не бях кой знае колко здравичка :)
Сега обаче съм вдигнала 4 килограма и наблягам повече на салатки, мляко, пилешко месо и риба.
Ядки хапвам малко и шоколад :)
От алкохола- бяло вино и чат-пат червено :)
[/url][/url]
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #2 -: Януари 10, 2009, 14:36:27 pm »
не спазмам определен режим, за което съжелявам на моменти. :oops:
определено трябва коренна промяна при мен и ще започна режим в най-скоро време.
нямам представа дали ще помогне, но поне няма да навреди.
най-страшното е при мен, че не мога без сладко, но в името на заветната кауза ще опитам да променя нещата. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #3 -: Януари 10, 2009, 17:36:08 pm »
Моето мнение е, че след като искаме да поемаме отговорност за дете,да го направим от сега.Аз за себе си съм си казала, че като забременея няма и да вкусвам чипс,пържени картофи и такива неща.........
Защото знам,че в зависимост от това как се чувствам аз преди и какво ям по време на бремеността ще бъде и детето,а аз не искам да му предам моя болен стомах.По време на пубертета ядях много непълноценно и дори вредно,напълнях с 6 килигама някъде и опитвайки се да ги свалия много си навредих.После ги свалих без да го искам, но пък изгубих много мускулна маса.Лекарят ми препоръча да почна да спортувам.Сега се храня правилно и спортувам всеки ден.
Но все пак има моменти в които се питам храня ли се наистина правилно, затова пуснах тази тема, за да споделим...........

*
« Отговор #4 -: Януари 11, 2009, 18:01:01 pm »
Единственото, което спазвам е да се старая да се храня редовно. Хапвам нещо малко за закуска, за да мога да пия кафе (кафе е силно казано, тъй като не мога да пия друго освен капучино - чувствителен стомах). Гледам да обядвам, а вечерята е задължителна. От всичките ми хранения, най-нездравословна е вечерята, защото там се съобразявам и с това което любимия обича и хапва. В общи линии, смятам, че имам 2 излишни кг, но ми се струва, че диетата сега не е най-подходящото нещо, тъй като целта ни е друга   :D
*

eveishan

• 373
  • Напред и нагоре!
« Отговор #5 -: Януари 11, 2009, 19:08:21 pm »
Момичета много ми харесва темата!Според мен е по-важно да се храните съвсем нормално и здравословно!Не е нужно да се вживявате чак толкова!Аз преди да забременея не съм спазвала никакъв режим!Малко ме е срам,но ще си призная,аз преди да заспя винаги хапвах нещо сладко(шоколад,паста,филия с мед)!Така,че продължавайте да сехраните,както до сега!Успех!
« Отговор #6 -: Януари 12, 2009, 08:35:38 am »
Цитат
Така,че продължавайте да сехраните,както до сега!

Доказано е в световен мащаб,че хората нямат здравословен начин на хранене,затова има толкова деца с наднормено тегло.Родителите се радват като виждат червените бузки на децата си,ала не съзнават,че в пубертета децата им наддават и в един мамент килиграмите има стават застрашителни за тяхното здраве.Мисля,че трябва да се замислим наистина храним ли се правилно и да не продължаваме по старите стериотипи.Много хора нямат култура на храненето и се тъпчат с хамбургери,ход доци и какво ли още не...........Това го предават после на децата си.........и се чудят след това защо те имат проблеми със здравето.......
Затова аз казвам,че човек винаги трябва да се развива и да асе доосъвършенства.Да се замисли какво прави за благополучието на семейството ни.

Аз вярвам,че дори начинат ни на живот влияе на репродуктивното ни здраве.Замилсете се не е ли така?!.

« Отговор #7 -: Януари 12, 2009, 16:24:19 pm »
Абсолютно съм съгласна с твоето мнение. Аз вярвам, че това, което приемаме като храна и напитки, това, което работим и начина на възприемане на света оказват огромного влияние върху репродуктивните ни способности...
Затова внимавам какво хапвам, пийвам, но и гледам да не си вредя с диети.
И винаги си хапвам сладичко след вечеря :)
[/url][/url]
« Отговор #8 -: Януари 14, 2009, 19:03:01 pm »
В момента се храня както винаги досега, освен като съм на диета, сутрин не закусвам, само кафе, към 10 ч плод, обяд кисело мляко може и солетки(немога без тия солети, както някои от цигарите), вечер повечето я карам на мезенца, защото пия по една чаша червено вино (зимата), за дъщеря ми задължително ядене което да не е сухо. Порок ми е сладкото, мноого го обичам, но за сметка на това пък ям страшно много плодове. Това е...не чак толкова здравословно. Почти всеки ден карам велоергометър, тъй като съм 5 кг над това което искам да съм.Но съм категорична, че при бебеправене не трябва да се спазва диета. 
vulpecula_m подкрепям те изцяло за вижданията ти, макар да не ги изпълнявам напълно.

Моята енергия за живот!
« Отговор #9 -: Януари 28, 2009, 09:08:07 am »
Здравейте,отново,ще се радвам,ако в тази тема пишат и бременни,родилки,дори и майки с деца.Искам да знам какъв режим те правят на децата си дали ги учат на някаква култура на хранене.
Благодаря предварително!  :P