0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бебе почина преди обяд в родилното отделение на варненската болница МБАЛ "Св. Анна".
"Все още лекарите се борят за живота на 32-годишната майка Цветелина Демирова.
Съпругът на родилката твърди, че терминът й бил за 13 декември 2008 г.
Цветелина била приета в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна" 30 минути преди полунощ на Нова година.
Жената била доведена от варненското село Орешак от сестра й Наташа и съпруга й. Била приета по спешност.
Около 2 ч. се обадила на лекарите и казала, че има силни болки, но никой не й обърнал внимание.
Сестрата Наташа се обадила по телефона на директора на родилното д-р Стефан Скочев, за да се оплаче.
Той обяче я уверил, че всичко е наред, но въпреки това отново не била вкарана в родилна зала.
От 31 декември до днес Цветелина била под наблюдение в родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна”.
Вчера последно са прослушвали сърдечни тонове на детето и са я уверили, че всичко е наред.
Днес обаче се оказало, че тонове липсват и детето е мъртво. Родилката веднага била вкарана за спешна операция.
Д-р Скочев е казал на роднините на Цветелина, че операцията е тежка.
По техни думи матката на родилката е отстранена.
В средата на миналия декември млада жена на 23 години почина в същата болница часове след нормално раждане на първото си дете."

Потресена съм от такова безхаберие :balk_145:
Нямам дуни направо :(

Източник: dnes.bg.
ето и линк: http://www.dnes.bg/article.php?id=63821
« Последна редакция: Януари 09, 2009, 16:20:24 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Още една тъжна новина за лекарско безхаберие
« Отговор #1 -: Януари 09, 2009, 17:10:23 pm »
Не мога да си обясня как с такава лекота се оплюват непрекъснато лекари - и то цитирания източник е точно таблоидния днес.бг,който неведнъж е отразявал новини по метода на "жълтите" вестници - а именно,с цел сензация и възможно най-фрапиращи и скандални подробности,а дали и колко са верни - не ги интересува особено.

Да не говорим,че ако се прочетат коментарите отдолу,се разбира,че нещата май съвсем не са така,както са представени от днес.бг

Не познавам лично никой от лекарите в споменатата болница - но ми идва малко в  повече вечното "автоматично" оплюване на представители на тази професия - особено на база статия в таблоид,където точните факти не изобилстват по принцип.

Проверка с по-достоверен източник(долу) установява няколко разминавания с изложеното в днес.бг (където дори възрастта на момичето не са разбрали очевидно)

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=319227

Тъжно е наистина,и то много. :( Но нека не прибързваме с квалификациите,без да знаем точните факти.
Дано почива в мир детенцето.
« Последна редакция: Януари 09, 2009, 17:14:56 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Януари 09, 2009, 17:50:31 pm »
ПОЧИВАЙ В МИР МЪНИЧКА ДУШИЧКЕ! БОГ ДА ПРОСТИ МАЛКОТО АНГЕЛЧЕ :(
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 21:30:25 pm »
поредния неприятен случай....  :(
съобщиха и даваха репортаж по Нова телевизия.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #4 -: Януари 10, 2009, 08:29:05 am »
не ми се ще да вярвам, че живота на едно дете и здравето на неговата майка са унищожени заради лекарско "безхаберие" - дали тези хора са положили Хипократовата клетва с мисълта да вредят, а не да помагат?... и все пак животът е най-крехкото и уязвимо нещо, което притежаваме и хората, в чиито ръце го поверяваме би трябвало да отдават всичките си сили, за да го опазят!
Няма смисъл да се молим Бог да дари мир на тази малка душица - не е живяла, не е имала време да натрупа грехове и вече е ангелче. Нека се молим за нещастната майка! 
« Отговор #5 -: Януари 10, 2009, 09:17:05 am »
Наистина не знам какви са лекарите там - може и да са прави и да са добри и т.н
Знам че едно дете, което е можело да оживее е мъртво и че преди месец здрава и млада жена на 23 почина.
Но си права, че и да виним и да не виним факта си е факт-едно бебе мъртво, една жена с отстранена матка.
[/url][/url]
*

meg4o

• 256
  • Бъди човек,а не човече,гори,но никога не тлей!!!
« Отговор #6 -: Януари 10, 2009, 09:30:27 am »
Потресена съм!Почивай в мир мило ангелче!
/917/dsc02479_95737_6503375.jpg[/img][/url]
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #7 -: Януари 10, 2009, 19:05:38 pm »
Вярна е новината даже го даваха по тв.Изумена съм от това което се е случило.Съболезнования на близките и вечна им памет.
« Отговор #8 -: Януари 11, 2009, 01:38:27 am »
моето мнение,не съвпада май много с някои по-горе изложени мнения.Как да не виним лекарите-а кой???На кого звъним и кога търсим,когато имаме здравословен проблем?Кой е дал клетва да помага на хората със здравословни проблеми???Не е ли се случвало на много от нас да ги лекуват некомпетентни лекари,които само търсят пари???На мен лично ми се е случвало много пъти-последния беше,когато за киста на яйчника ми беше изписан антибиотик за белодробни заболявания???Нима не даваме пари за осигуровки и не пращаме такси на лекарите,а колко пари даваме за частни прегледи и изследвания,които не се поемат от здравната каса?Може ли да ми кажете каква е "бързата помощ" у нас и колко е бърза???Знаете ли,че баба ми почина заради бързината на "бърза помощ",защото вече когато званнеш и поискаш да пратят линейка задават въпроси-на колко год.е въпросния болен,има ли др заболявания,наследствени заболявания до 9-то коляно и когато извикахме линейка за нея и 10 мин ни разпитваха-крайния резултат беше-обадете се слеед 10 мин,за да ви вкараме в компютъра.за съжаление тя не можа да ги дочака.Нямам думи-България седи и се оплаква-закони няма,наказание също-нямам какво да кажа-такива хора заслужават не затвор,а разстрел.
Съжалявам,ако съм била груба-това е моето мнение.
Бог да прости детето.
« Отговор #9 -: Януари 11, 2009, 09:16:46 am »
въобще не си груба viviqn_ka . това е реалната жива истина. и аз съм потресена. какво става ? на къде отиваме? до кога?
почивайте в мир.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #10 -: Януари 11, 2009, 09:24:10 am »
въобще не си груба viviqn_ka . това е реалната жива истина. и аз съм потресена. какво става ? на къде отиваме? до кога?
почивайте в мир.
Права е,и никак не е груба,ние живота си поверяваме в ръцете на тия дето са положили Хипократова клетва да го пазят.Разбира се не всички доктори са такива,но за съжаление по-вечето.
Жалко за живота на мъничето,който е свършил преди да започне.Моите съболезнования към близките.И дано майката се въстанови по-бързо.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #11 -: Януари 11, 2009, 09:33:42 am »
Да и аз напълно подкрепям viviqn_ka. Е как няма да се оплюва "автиматично", това е напълно нормална реакция, все пак в 18-ти век ли живеем когато са лекували с пиявици та да кажем "е така било писано то нищо не можеше да се направи". Хората реагират и ще продължават да реагират защото живеем във време в което някои неща са недопустими. Вярно е че стават грешки но всеки трябва да може да носи отговорност и да може да понася такива реакции.Каквито и да са лекарите в тази болница и най-кадърните и добрите да са тва е положението, и те са хора и те грешат все пак. Това е моето мнение. Моите съболезнования.

*
« Отговор #12 -: Януари 28, 2009, 01:02:05 am »
aide stiga be xora.vie kakvo iskate.slu4va se.i te sa xora.aide stga s tezi samosajalenia.gorkoto_o boje.a tezi maiki koito vseki den se pitat dali 6te ojivee tiaxnoto dete???paraliza i dr.kakvo iskate ebati.ne se samosajaliavaite.Stiga ve4e

От Модератор: Пиши на кирилица или ползвай КРЕДОР!
« Последна редакция: Януари 28, 2009, 07:23:26 am от rally_pat »
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат
« Отговор #13 -: Януари 28, 2009, 01:17:10 am »
  ruru, Това тук не е зоологическата градина
   и никой не чете маимуница, тя е за маймунките  :wink: .
    Намери си преводач и пак заповядай ! Или се запиши на курсове!
   Успех !

You can't report your own post to the moderator, that doesn't make sense!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #14 -: Януари 28, 2009, 11:56:05 am »
  ruru, Това тук не е зоологическата градина
   и никой не чете маимуница, тя е за маймунките  :wink: .
    Намери си преводач и пак заповядай ! Или се запиши на курсове!
   Успех !

:good_post: :balk_602:
« Отговор #15 -: Януари 28, 2009, 12:22:58 pm »
aide stiga be xora.vie kakvo iskate.slu4va se.i te sa xora.aide stga s tezi samosajalenia.gorkoto_o boje.a tezi maiki koito vseki den se pitat dali 6te ojivee tiaxnoto dete???paraliza i dr.kakvo iskate ebati.ne se samosajaliavaite.Stiga ve4e

От Модератор: Пиши на кирилица или ползвай КРЕДОР!
дано не те достига никога това "случва се". тогава ще ти видим как ще реагираш
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #16 -: Януари 28, 2009, 12:27:46 pm »
дано не те достига никога това "случва се". тогава ще ти видим как ще реагираш

Не се заяждайте момичета мисля че жената я е достигнала друга беда парализа на детенцето и. Просто темата е безсмислено да се дискутира според мен. Както има хора и хора, така има и лекари и лекари, просто съжалявам за случилото се и за загубата на живота на бебчето!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!