пека в момента втора тава кифлички по рецепта от друг форум. авторката се кълнеше в тях, реших да й се доверя и не сбърках.
залягат ми трайно в репертоара, а на вас давам рецептата. модераторът, ако реши, да я сложи в библиотеката, че сега не съм наясно къде се публикуват рецепти.
Кифлички
В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
с брашно на кашичка да шупне.
През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене, а за Калцонето е това:
нарязан на ситно кренвирш, кис.краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне.
През това време сместа за тестото е вече готова, кашичката се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио
и се омесва на меко тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината и в широкия край се поставя плънка по желание. най-добре де се пекат на хартия за печене, тъй като мажейки с яйцето, доста цапа по тавата, след което и загаря.