Пирожките на мама2 ч.ч. брашно
1 кафена чаша кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
около 200 гр сирене (слагам на око)
ако имам излишен стар кашкавал рендосвам и него, но да не е много
1 яйце
Начин на приготвяне:
Загасявам содата в киселото мляко, към него разбивам яйцето и добавям сиренето (кашкавала). Сместа добавям към брашното и омесвам. Става лепкаво тесто.
Сипвам в една чашка олио, в която топя ръцете си и откъсвам парченце от тестото. Оформям пуричка, дебела малко повече от палеца.
Намаслявам си една табличка и там си редя оформените пурички.
Пържа в силно сгорещена мазнина.
Тва е цялава филосовия. Всичко става за около 35-40 минути.
Консумираме ги предимно със сладко от боровинки