0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За студеното и топлото и иде ли Станишевата зима
« Отговор #20 -: Януари 13, 2009, 19:41:08 pm »
искам да ви кажа, че тенденцията е постоянно надолу - във всички аспекти на живота
С това и аз не съм съгласно, то тогава си бяхме достатъчно надолу. Но е истина, че не се изпълниха надеждите ни.
Ами то как да стане промяна като едни и същи хора и техните наследници се въртят на власт.

Винаги, когато дойдат комунистите на власт нещата стават кастрофални

Ей това според мен е самата истина.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #21 -: Януари 14, 2009, 10:32:28 am »

има достатъчно много неща, за които да обвиняваме властта, но това, че ни врътнаха вчера кранчето на газта не е между тях.

Имат вина , Джам , за това че нямат алтернатива,
нито друг газопровод , нито друго находище разработено за толкова години , румънците сондираха в Черно море и сега си теглят газ , ние единствени се уповавахме на "шлем"-а.
И за това ги обвинявам.

ето какво мисли Велислава Дърева по въпроса за алтернативата:

"Вместо да бяха викали: "Путин, Go Home!" и да гонят руския президент, всички правителства досега трябваше да си строшат краката и да тичат до Москва за да сключат договорите за "Южен поток" и "Бургас - Александруполис". Договорите обаче ги подписа сегашното правителство. Ако бяха построени тези тръби, сега нямаше да се вайкаме и да се топлим на свещи."

повече - тук
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #22 -: Януари 14, 2009, 14:47:10 pm »
jam, Велислава Дърева не е капацитет по въпроса.
Овчаров си строши краката, главата и кво ли не, обвърза ни с Русия и сега е на почивка, на ски....или в Бразилия, не знам точно, издирват го.
« Отговор #23 -: Януари 14, 2009, 15:52:14 pm »

А, Нинче, тя по всички въпроси е капацитет  :lol:

lb2f
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #24 -: Януари 14, 2009, 16:25:02 pm »

Нина, а ти си ли? Дърева е сериозен журналист, независимо от отношението ти към нейната политическа ориентация.
в крайна сметка - вярно ли е това, което е казала за алтернативния газопровод или не? аз не знам, кажи ми ти.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #25 -: Януари 14, 2009, 17:02:03 pm »

Нина, а ти си ли? Дърева е сериозен журналист, независимо от отношението ти към нейната политическа ориентация.
в крайна сметка - вярно ли е това, което е казала за алтернативния газопровод или не? аз не знам, кажи ми ти.

Алтернативен, но от къде да е алтернативата? Пак от Русия ли?
« Отговор #26 -: Януари 14, 2009, 17:07:40 pm »
"Простата сметка показва, че със стотина милиона евро инвестиции, направени преди година, България щеше да остане почти незасегната от спирането на руския газ през Украйна. Защо тези инвестиции не са осигурени и нито един от проектите дори не е започнат, трябва да отговори правителството, което трета година харчи предколедно милиарди левове от излишъка неясно къде и за какво. ..."

Този е заключителният параграф на материала: Леден урок http://www.capital.bg/show.php?storyid=611648
на журналистката Галина Александрова, компетентен и много сериозен професионалист с дългогодишен ресор енергетика.

Дърева е сериозен журналист, но и партиен такъв. А оттам, предимно социално и политически ориентирана. 
Лоялността й е обяснима и почтена, но изводите й по газовата тема са направени в стила "нискостебленият генерал". Трябва да бъдат чути, харесани и одобрени от таргета групата им. 

П.С. Имам политически пристратия, но принципът ми е да не дискутирам по тях публично.
« Последна редакция: Януари 14, 2009, 17:17:46 pm от mmery »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #27 -: Януари 15, 2009, 00:16:24 am »
mmery, прочетох внимателно статията и не я намирам за образец на безпристрастност.
в цитирания от теб заключителен абзац се говори за инвестиции от Х пари, които трябвало да бъдат направени преди година и да сме независими. два абзаца по-горе, обаче, авторката всъщност пише, че са нужни Х пари и само една година време, за да се реализирало алтернативното трасе - не се твърди, че това е трябвало да стане точно преди 1 година, а по принцип би отнело не повече от 1 година. не мога да коментирам дали е вярно това като цифра, но пак питам - защо това не е направено досега от предишните правителства, ако те са били по-далновидни, компетентни и не така обвързани с Русия?

в крайна сметка, оттам нищо не научих конкретно за възможните алтернативи, какво се е случило с тях, кой и защо ги е изоставил като вариант...
все още очаквам някой да ме просветли.

*
« Отговор #28 -: Януари 15, 2009, 10:42:30 am »

Ами от къде бе Нинче  :)? Кой друг има такива запаси, че да продава газ - ами дали ако имаше друга алтернатива за продавач то цяла Европа щеше да купува от Русия ....
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
« Отговор #29 -: Януари 15, 2009, 10:44:35 am »

Ами от къде бе Нинче  :)? Кой друг има такива запаси, че да продава газ - ами дали ако имаше друга алтернатива за продавач то цяла Европа щеше да купува от Русия ....

Разбира се, че има алтернатива - алжирски газ, който се доставя до терминал в Гърция. Нали френския газ от там минава. При това Франция например е практически независима от Руския газ, предвид факта, че ползва освен алжирския и руския, и газ от Норвегия. Така че възможности за алтернатива винаги има, въпросът е да се мисли в тази насока.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #30 -: Януари 15, 2009, 12:19:26 pm »
Jam,
Не твърдя, че авторката е безпристрастна. Едва ли има такива журналисти. Приемам за напълно естествено екипът на този вестник да е с десни убеждения.
Дори не мисля, че двата журналистически материала са съпоставими що се отнася до  тематиката – виждаме,  че мнението на Дърева е структурирано като интервю, покрива повече въпроси, носи заглавието и е водено от Протеста и прочие.  За газовата криза тя говори, колкото да защити действията на БСП /защото енергетиката се управлява от тях/.  (Между другото Дърева ми е симпатична, харесвам острия й и злободневен език. Отделно, че уважавам партийната й лоялност.  Разбирам, че е неминуема и употребата на  политическа пропаганда, която за да е добра, рядко е експертно коректна).

Посочих материала в Капитал, тъй като по-скоро исках да избягам от крайния политически коловоз на темата.  Авторката повече от десет години пише за енергетика и според мен е най-подготвеният български журналист по темата.

За мен виновни са всички български правителства, но сегашното трябва да поеме и отговорност. 
Едно че е на власт – такава е политическата логика.
Второ, че имаше аналогична газова криза преди около три години – тогава БСП пропуснаха или не пожелаха да направят правилните държавнически ходове. Очевидно  отказаха да приемат напълно естествения сценарий при 100 % зависимост. Един руски доставчик през една украинска тръба. И малко дете ще попита, ами ако го спрат какво правиме? Абсолютно съм убедена, че този пропуск не е от тъпотия на един или друг чиновник. Нещата са по-сериозни и са свързани и с търговски договори, зад които стоят лични българо-руски интереси.
Въпросът защо не го направиха предишните правителства, не измества този защо не го направи сегашното.

П.П. Напълно съм изчистила отношението си към хора, дори и ситуации от политическите си възгледи. Прилагам ги предимно на избори.
Познавам пълни идиоти с моите политически пристрастия, както и изключително качествени и свестни хора с противоположни.  Поради това винаги се старая да избягам от стила на агитката ...
*
« Отговор #31 -: Януари 29, 2009, 12:44:39 pm »
Защо са изтрити постинги от тази тема?
Може ли модераторите да отговорят?
Смятам, че нито едно от правилата на форума не е нарушено, за да се налага да се трият постинги в темата или греша?
*
« Отговор #32 -: Януари 29, 2009, 14:12:27 pm »
Да не си писала в темата "Общонационален протест на 14 януари" и да се бъркаш?
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #33 -: Януари 29, 2009, 14:24:41 pm »
tanita7, не мисля, че някой е трил постинги от тази тема. забелязваш ли нещо конкретно да липсва?