0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не знам как е у вас , но у нас от днес е студено(на газ сме).
Града ни е почти 100% газифициран и днес е студено не само у нас.
Затвориха училища и детски градини, обществени сгради и предприятия.
И най-страшното не е студа , а неизвестното.
Горе някъде се ритат атовете.
И пак е зима.
----------------------------------------------

http://ivanbedrov.blogspot.com/

Вторник, 2009, Януари 6
Че е голям, голям е!
С енергийните договори с Русия България успя да постигне "голям шлем". Припомнете си тези думи, когато радиаторите ви изстинат.

18 януари 2008г. Георги Първанов:

"Няколко думи и от мен. Ако позволите да използвам една неспецифична терминология, дами и господа, с подписаните днес енергийни споразумения България успя да постигне “голям шлем”, защото многобройни са икономическите, социалните измерения на всеки един от тези проекти."

Че е голям, голям е. Ама дали е точно шлем...

-----------------------------------
и все пак , да не губим чувството си за хумор :wink:

Арията на Станишев:
Да те жадувам газ, да те жадувам,
а ти все повече да се отдалечаваш
и аз все повече да съм виновен,
това е толкова недопустимо...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За студеното и топлото и иде ли Станишевата зима
« Отговор #1 -: Януари 07, 2009, 15:53:22 pm »
у нас е студено още от вчера.

а цитатът в случая е неуместен. подписани договори имат всички европейски страни, а газ от Русия не получава никоя от тях в момента - независимо кой ги управлява.

има достатъчно много неща, за които да обвиняваме властта, но това, че ни врътнаха вчера кранчето на газта не е между тях.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Януари 07, 2009, 16:12:28 pm »

има достатъчно много неща, за които да обвиняваме властта, но това, че ни врътнаха вчера кранчето на газта не е между тях.

Имат вина , Джам , за това че нямат алтернатива,
нито друг газопровод , нито друго находище разработено за толкова години , румънците сондираха в Черно море и сега си теглят газ , ние единствени се уповавахме на "шлем"-а.
И за това ги обвинявам.
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 16:48:56 pm от Eфирче »
*
« Отговор #3 -: Януари 07, 2009, 16:49:54 pm »
Да, точно така е, защото всички резнати страни имат алтернатива, само ние не.
Иначе въпроса няма нищо общо с нас нито с Европа, украинците и руснаците немогат да се разберат кой да вземе комисионна, помните ли другаря Луканов, ами не го гръмнаха заради жълтата му риза :wink:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Януари 07, 2009, 17:51:32 pm »
Ефирче, съмнявам се някои от нещата, които споменаваш, изобщо да са ни във възможностите - като разработване на други находища, например. за другия газопровод, също едва ли Станишев е виновен, че го няма - за който е малко запознат с дългата история на проблема.

изобщо, липсата на алтернативи едва ли може да се вмени 100% на текущото правителство. ако то е лошо, а предишните са били добри - вече щяхме да имаме алтернативите, не е ли така?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 18:32:48 pm »
Права си , не са 100% виновни!
Нито едно правителство до тук в най-новата история не го помисли този проблем (така да го наречем).
Но те преподписаха последния договор , вдигнаха цените до небесата и гарантираха сигурност.
Ей сега чувам по тв-то, че най-близкия алтернативен газопровод е на 80 км от границата  ни с Гърция.
Ама на кой му се изпускат големите комисиони?
На тези последните , Джам , много им стана и общ да е греха, те ще го плащат(мал шанс).

п.п. За разработка на нови находища , ами знае се че има (така чета),северните ни съседи не са кой знае колко по-напред от нас , направиха го!
На нас ни е трудно , както ни е трудно и една магистрала да направим , вече N на брой години!
Пак до там стигам ,личните интереси над всичко!
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 18:48:39 pm от Eфирче »
*
« Отговор #6 -: Януари 08, 2009, 14:02:44 pm »
Разбира се, че имат вина и те! Не конкретно за спирането на газта, а за това, че нито едно правителство досега не помисли за по-големи запаси така, както са се запасили другите страни така, както те имат и други доставчици...Факт е, че за двадесет години вече не е помислено за алтернатива. Типично е идеологиите и личният интерес да изместват националните интереси. Данъкоплатецът да мръзне, какво им пука на онези...Старите другари, старите другари, които управляват във всички области по места (изграждайки си местни феодални владения)и в голямата власт - те ще досъсипят страната, защото живеят в други измерения и реалности, които нямат общо с живота на редовия гражданин.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Януари 08, 2009, 16:23:37 pm »
А защо Първанов каза, че има газ за три месеца в Чирен, след като знае, че няма как да се извади от там?
За мен това си е лъжа и за нея си има вина, ако за другото го приемем за невинен.
Дали като казват, че няма да ни засегне n-ната криза пак не ни лъжат? Аз вече започнах да се съмнявам.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #8 -: Януари 08, 2009, 19:03:08 pm »
Хак да ни е.
Разбира се, че може да има и има алтернативи.
Но нали трамвайте не са с газ. Сергейчо ще има на какво да се води, а и чичко Данаилов.
*
« Отговор #9 -: Януари 09, 2009, 21:01:53 pm »
Станишевата зима дойде отдавна, но искрено и от сърце ми се ще да вярвам, че ще я сполети същото, което сполетя Жан Виденовата зима.
Тогава някакси бяхме по сплотени, по единни. Сега всеки се е свил в черупката си и си трае. Чака и се надява лошото да го подмине. Да, ама не. Лошото е за болшинството от народа и засяга цялата държава. Ще дойде момент, в който на всеки ще му се прииска да живее някъде, където на управляващите да им пука за обикновените граждани.
На мен не ми е студено  :? (защото се топля на ток), но от къде да знам дали няма да ми спрат тока утре? Как мога изобщо да бъда сигурна в нещо? Пълен абсурд е цялата ни държава. Корумпирана, ограбена, замърсена и затъваща. За целият този абсурд са виновни всички министерства, управлявали до сега. Най-виновно обаче ми е настоящото, защото продължава да ни влачи към калта и мизерията.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #10 -: Януари 09, 2009, 22:40:55 pm »
сигурно съм най-дърта от всички вас тук. бях на 22, когато падна Живков. насладила съм се като зрял и работещ човек на всички досегашни правителства.
искам да ви кажа, че тенденцията е постоянно надолу - във всички аспекти на живота. не мога, с ръка на сърцето, да кажа - при правителството на Х ми беше добре, а при правителството на У ми беше зле. няма такова неща. както е казал бай Ганьо - всички са маскари.
вие продължавайте да се залъгвате, че като се махне У и дойде поредният Z, нещата ще цъфнат и вържат.

не сме случили на държава, това е пошението.

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #11 -: Януари 09, 2009, 22:49:14 pm »
айде, и да се посмеем малко, че много студено.
(копирано от бг-мамма)

Истинското писмо на Сергей Станишев до Владимир Путин

Мой милай руским другар и министэр-председателям, дарагой тавариш Путин, я тебя пишу па адин очен бальшой и големий праблем. Ти наверно помниш, я живял и учил в Савецкава саюза и я твой очен галемъй паклонник. Пишу тебя, патаму ща искам да ти падскажа, че вие недавно спрели природнъй газ, който ние си палучавами атдавна. И тепер в нашей родине очен студена. Я Премиер в мамента, и българи сега очен псувают по мен.
Пакорна моля те, Владимир, пусни за малка газам, пане да избарами, ани след шест месецями, а патом я може да дойда на тебя в гости в Расия, или ти дойдеш у нас. Хачу да напомнит, если тъй забравил, че миналая гадина ти вече беше у нас, тъй като мъй празновали гадина на Расия у нас. Тъй может забравил, но запитъйвай твая жена, ана тоже може да припомнит тваими хубавими впечатлениями и имоти какие разние там дарили вам по Черноморие- Шкорпиловци и городе Сталин (Одеса, Варна).
Тавариш Путин, я тебя очен харесваю и уважаю. Парванава „Гоце ”тоже тебя уважает. Сколка раз он у вас хадил за прошлая гадина? Очен многа, многа раз. Мъй любим тебя очен многа, и твая страна балшая. Даже повече ат наша, може би.
Но ние сейчас ачерталис перед серьозная газавая криза. Мъй ставами жертва на ваш канфликт с Украйна. Я так очен тихичка прашепну тебя, что я лека категаричнъй, многа лекичка, че не е харашо и не е добре даже, Балгария да превращаетса заложницами на вашами канфликтами с атвратительних украйнцав.
Милъй мой Владимир, мъй всегда бъйли предсказуемъйе таваришчи, и всегда падписавали всичко, дари без да сми читали. Как въй сказали, так мъй всегда падписалис без да читали нищо. Ета патамуща мъй у вас очен уверенъй, и мъй вас любим как солнцето и как воздуха. И тепер ние праваливаемся, патамуща мъй не знаем что да се прави сейчас.
Кагда вие искали краставичками, мъй давали краставичками от кансервними фабриками. Кагда вие искали адеждъй, мъй давали адеждъй. Давали компютрами, давали доматами, давали всичко. Кагда вие искали да помагат на другими братскими народами, мъй памагали със всичко. Карали хората да връщат празними бутилками, делали различние мероприятиями. Мой баща разказъйвал очен много за тава.
Прашу тебя, Влад, моля те също, пуснъй за малка газам, че идат избари, я етава уже сказал. Защота ета е многа тежолай удар върху нашами българсками икономиками. Имею един министър на икономике, назъйваетса се той Димитров Петър. Он малка не е дабре, но он заслужил за партия и для тава го даржа. Он хочет да търсит помащ и падкрепами от Европейскам саюзе. Я толкова усилиями паложил, за да

Памаги мне, прашу тебя друг мой. Вече не издържаю с етими европейцами, каторъйе многа гаварят и многа хотят да камандъйвают. А ничево не дают. Помащи спрели аканчателна. Не са като руских народами, каторъй аз многа абичам.
Аз тук им гаварю, че многа остра съм паставил перед тебе етат вапрос и ани меня вярвают, но аз не знаю дакага ще е така. Мъй нямами многа запасами, тавариш мой, нямами многа запасами. Най-многа, ако здес станет очен лошае палажение, я может скора прийти жит у тебя в Маскве. Я нищо не съм работал през живот мой, но я очен многа люблю сациалистическами идеями. Даже книга написал за два дня, она уже прадалас и очен панравилас балгарами. Все що нибуд, все някаква работа, вие меня намерити да работат, я ета уверен, че тъй можеш да ми бъдеш паследная апора, шанс и вариант.
Я знаю, че тъй осъзнаваеш, Владимир, ета сериознае палажение, в каторае въй меня паставили. Балгария пастрадала очен тежка, и въй зделаете всьо вазможное да ся аправим бъйстра. Нечего за ценями въй не сте са разбралис с атвратителними украйнцами, но я ат ценями ничево не панимаю , така че и не питаю за нечево. Я проста вас люблю, и верю за всьо, что въй мние скажете.
Украйна очен лошая даржавами. Я там радился, в Херсоне, и зная ета прекрасна. Ани искается в НАТА и в Еврасаюзами. Ани не клекнали как мъй давно ета зделали. Мъй очен паслушни, ти ета знаеш. Тъй знаеш, че ако сейчас пръднеш в Москве, я могу насратся. Образна сказано.
Тъй помниш как мъй падкрепили вас за Грузией, за Сърбией мъй били пратив ЕU/НАТА. Джордж Буш пришьол, ама панеже он многа глупав, и не панял, че мъй шегуваемся с нега. Смешние работами. Я винаги прекланялса перед СССР, руска-савецками силами, армиями, страителствами, учениями, абучениями, въсходами в чужбине на красивие русские . И я всегда учился ат вами, и всегда верил вав вас. Ета самая правда, друг мой. И приятел тоже.
Извини меня за лошами язиками, патамуща я уже объркался ат притеснениями, и очен многа баркаю балгарскам с рускам язъйке. В заключении проста тебя прашу за малка газ. Нища повече. Я надеюс тъй да памогнеш нам задержатся до избарами, а ака трябват краставичками, шишарками, компотами, гуменками и другими такими нещами, мъй ще ви пратим всьо. И мъй няма оплаквается многа, ака започваете нещо, каторае няма да се харесает еврапейцами. В никакой случай. В никакой. Я калнус в имени маево атца, мой татка и мой баща, каторъй учился от тваими началниками, шефами, другарами и тъй нататакам.

Твой верний траянский кон, друг и приятелям
Станишева Сергей

П.С. Милай мой тавариш, можеш ли меня научит на няколка хватками от джуда, патамуща здес имеем адин Бойка, каторъй каратист и ми се отваряется ат время на время. Он даже на пиано свирится. Представи проста какъв нахалнъй челавек. Прашу тебя. Ще ти пишу снова.

Даскора и дасвидания.
Твой Серьожа. ...

*
« Отговор #12 -: Януари 10, 2009, 08:32:17 am »
Ей от сърце се смях на това писмо от Станишев до Путин :D

Jam и аз не съм първа младост  :oops: . Е, не станах комсомолец, но периода на чавдарчетата не ме подмина и добре помня дните, в които не ни даваха да ходим с дълги пуснати коси, да си скубем веждите и да слагаме червило. После си спомням първите години на демокрация, когато вече за банани не трябваше да се редим на опашки по нова година и можехме да ходим с дънки. След това годините на студентство, когато отивах на очни със долари, защото лева се обезценяваше от сутринта до вечерта с хиляди. Спомням си  "Ку-ку" и "Хъшове", спомням си протестите пред парламента. Иван Костов и корупцията. После царя и празните му обещания, надеждите които виждахме в негово лице. От там нататък вече нищо не помня. Не помня, защото всичко се повтаря за съжаление. Но знам едно, че не мога да си трая, само защото не виждам как нещата ще се променят. Няма как да знам дали ще се променят, ако не опитам да го направя. Не мога да се осланям на идеята, че всички управляващи са еднакви, защото все си мисля, че може би не е така. Най-вероятно просто  ми се иска нещо да се промени  :?
*
« Отговор #13 -: Януари 10, 2009, 12:51:03 pm »
Не издържах вече и аз....
На 41 год съм...
Помня абсолютно всичко, но всеки има избирателна памет!
Jam, не съм съгласна с теб
Цитат
искам да ви кажа, че тенденцията е постоянно надолу - във всички аспекти на живота
Надолу от къде? Коя е отправната точка? Ако визираш Живковото време, смятам, че сега е по-добре отколкото тогава - във всички сфери на живота!
Hri , а с теб определено не съм съгласна
Цитат
Иван Костов и корупцията
Стига вече с тази лъжа, повторена 100 пъти с надежда да стане истина! По времето на Костов ни поканиха в Европейския съюз, а сега ще ни изгонят, познайте къде е по-голяма корупцията!
Винаги, когато дойдат комунистите на власт нещата стават кастрофални ( Лукановата зима, Жанвиденовата зима, сега - Станишевата), а причината да не се оправим до сега е само и единственно, че дори и когато не са те на власт, парите са в тях, пипалата им са навсякъде и пречат много сериозно - това е!

*

Nina

• 2643
« Отговор #14 -: Януари 10, 2009, 14:52:39 pm »
Иван Костов и корупцията.

Това от изданието "Български митове и легенди" ли е? Много издатели, много нещо, бре.

Писмото до Путин е много яко  :lol:
*
« Отговор #15 -: Януари 10, 2009, 15:11:40 pm »
Иван Костов и корупцията.

Това от изданието "Български митове и легенди" ли е? Много издатели, много нещо, бре.

Много критици, много нещо бре. Постинга ми беше емоционален и го написах без да цитирам нито "Българските митове и легенди", нито "Гръцката митология". Забележката на tanita не ме подразни, защото е конструктивна и е просто израз на позицията и. Но да ме иронизираш с израза "Много издатели, много нещо..." ми се струва просто заядливо.
« Последна редакция: Януари 10, 2009, 15:14:51 pm от Hri »
*

Nina

• 2643
« Отговор #16 -: Януари 10, 2009, 15:26:56 pm »
Не, не е заядлива, конструктивна е.  :wink:
« Отговор #17 -: Януари 12, 2009, 08:59:58 am »
Гледахте ли "На четири очи"?
Гост беше Васил Филипов бивш шеф на Булгаргаз.
Нарисува апокалиптична картина.
Газ , според него , няма да има незнайно до кога. Ресурса в Русия намалявал като цяло , по тази причина спад в цената не се очаквал , тази криза е и сплашване, за да не се иска намаляване на цената , успоредно с петрола.България плащала цена по-висока от Европа , след последното договаряне.
Украйна няма да даде газ. Кризата тепърва предстояла (минути след това по новините потвърдиха , за украинския газ , но с други по-приемливи мотиви).
Изхода е да се договаря с Турция и нови газопроводи от Финландия(това в далечно бъдеще време).
С изключение на Филип Димитров и С. Софиянски , нито един от бившите и настоящи премиери не си е мръднал пръста, останалите премиери ги нарече национални предатели.
Това каза г-н Филипов...
Дано , не е прав!

*
« Отговор #18 -: Януари 12, 2009, 09:31:39 am »
Съжалявам, не можах да гледам "На четири очи". Обикновено не пропускам това предаване. Ако казаното е вярно, да ни е жална майка. Ето още едно доказателство на това, че положението е нетърпимо и е време да излезем на площада за протести.
*
« Отговор #19 -: Януари 12, 2009, 09:42:56 am »
Винаги, когато комунистите идват на власт трябва да излизаме на площада...
Това е доказателство, че май май не са еднакви всичките!