айде, и да се посмеем малко, че много студено.
(копирано от бг-мамма)
Истинското писмо на Сергей Станишев до Владимир Путин
Мой милай руским другар и министэр-председателям, дарагой тавариш Путин, я тебя пишу па адин очен бальшой и големий праблем. Ти наверно помниш, я живял и учил в Савецкава саюза и я твой очен галемъй паклонник. Пишу тебя, патаму ща искам да ти падскажа, че вие недавно спрели природнъй газ, който ние си палучавами атдавна. И тепер в нашей родине очен студена. Я Премиер в мамента, и българи сега очен псувают по мен.
Пакорна моля те, Владимир, пусни за малка газам, пане да избарами, ани след шест месецями, а патом я може да дойда на тебя в гости в Расия, или ти дойдеш у нас. Хачу да напомнит, если тъй забравил, че миналая гадина ти вече беше у нас, тъй като мъй празновали гадина на Расия у нас. Тъй может забравил, но запитъйвай твая жена, ана тоже може да припомнит тваими хубавими впечатлениями и имоти какие разние там дарили вам по Черноморие- Шкорпиловци и городе Сталин (Одеса, Варна).
Тавариш Путин, я тебя очен харесваю и уважаю. Парванава „Гоце ”тоже тебя уважает. Сколка раз он у вас хадил за прошлая гадина? Очен многа, многа раз. Мъй любим тебя очен многа, и твая страна балшая. Даже повече ат наша, може би.
Но ние сейчас ачерталис перед серьозная газавая криза. Мъй ставами жертва на ваш канфликт с Украйна. Я так очен тихичка прашепну тебя, что я лека категаричнъй, многа лекичка, че не е харашо и не е добре даже, Балгария да превращаетса заложницами на вашами канфликтами с атвратительних украйнцав.
Милъй мой Владимир, мъй всегда бъйли предсказуемъйе таваришчи, и всегда падписавали всичко, дари без да сми читали. Как въй сказали, так мъй всегда падписалис без да читали нищо. Ета патамуща мъй у вас очен уверенъй, и мъй вас любим как солнцето и как воздуха. И тепер ние праваливаемся, патамуща мъй не знаем что да се прави сейчас.
Кагда вие искали краставичками, мъй давали краставичками от кансервними фабриками. Кагда вие искали адеждъй, мъй давали адеждъй. Давали компютрами, давали доматами, давали всичко. Кагда вие искали да помагат на другими братскими народами, мъй памагали със всичко. Карали хората да връщат празними бутилками, делали различние мероприятиями. Мой баща разказъйвал очен много за тава.
Прашу тебя, Влад, моля те също, пуснъй за малка газам, че идат избари, я етава уже сказал. Защота ета е многа тежолай удар върху нашами българсками икономиками. Имею един министър на икономике, назъйваетса се той Димитров Петър. Он малка не е дабре, но он заслужил за партия и для тава го даржа. Он хочет да търсит помащ и падкрепами от Европейскам саюзе. Я толкова усилиями паложил, за да
Памаги мне, прашу тебя друг мой. Вече не издържаю с етими европейцами, каторъйе многа гаварят и многа хотят да камандъйвают. А ничево не дают. Помащи спрели аканчателна. Не са като руских народами, каторъй аз многа абичам.
Аз тук им гаварю, че многа остра съм паставил перед тебе етат вапрос и ани меня вярвают, но аз не знаю дакага ще е така. Мъй нямами многа запасами, тавариш мой, нямами многа запасами. Най-многа, ако здес станет очен лошае палажение, я может скора прийти жит у тебя в Маскве. Я нищо не съм работал през живот мой, но я очен многа люблю сациалистическами идеями. Даже книга написал за два дня, она уже прадалас и очен панравилас балгарами. Все що нибуд, все някаква работа, вие меня намерити да работат, я ета уверен, че тъй можеш да ми бъдеш паследная апора, шанс и вариант.
Я знаю, че тъй осъзнаваеш, Владимир, ета сериознае палажение, в каторае въй меня паставили. Балгария пастрадала очен тежка, и въй зделаете всьо вазможное да ся аправим бъйстра. Нечего за ценями въй не сте са разбралис с атвратителними украйнцами, но я ат ценями ничево не панимаю , така че и не питаю за нечево. Я проста вас люблю, и верю за всьо, что въй мние скажете.
Украйна очен лошая даржавами. Я там радился, в Херсоне, и зная ета прекрасна. Ани искается в НАТА и в Еврасаюзами. Ани не клекнали как мъй давно ета зделали. Мъй очен паслушни, ти ета знаеш. Тъй знаеш, че ако сейчас пръднеш в Москве, я могу насратся. Образна сказано.
Тъй помниш как мъй падкрепили вас за Грузией, за Сърбией мъй били пратив ЕU/НАТА. Джордж Буш пришьол, ама панеже он многа глупав, и не панял, че мъй шегуваемся с нега. Смешние работами. Я винаги прекланялса перед СССР, руска-савецками силами, армиями, страителствами, учениями, абучениями, въсходами в чужбине на красивие русские . И я всегда учился ат вами, и всегда верил вав вас. Ета самая правда, друг мой. И приятел тоже.
Извини меня за лошами язиками, патамуща я уже объркался ат притеснениями, и очен многа баркаю балгарскам с рускам язъйке. В заключении проста тебя прашу за малка газ. Нища повече. Я надеюс тъй да памогнеш нам задержатся до избарами, а ака трябват краставичками, шишарками, компотами, гуменками и другими такими нещами, мъй ще ви пратим всьо. И мъй няма оплаквается многа, ака започваете нещо, каторае няма да се харесает еврапейцами. В никакой случай. В никакой. Я калнус в имени маево атца, мой татка и мой баща, каторъй учился от тваими началниками, шефами, другарами и тъй нататакам.
Твой верний траянский кон, друг и приятелям
Станишева Сергей
П.С. Милай мой тавариш, можеш ли меня научит на няколка хватками от джуда, патамуща здес имеем адин Бойка, каторъй каратист и ми се отваряется ат время на время. Он даже на пиано свирится. Представи проста какъв нахалнъй челавек. Прашу тебя. Ще ти пишу снова.
Даскора и дасвидания.
Твой Серьожа. ...