0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: А сега на къде.......втори аборт в 24г.с.?
« Отговор #20 -: Януари 07, 2009, 18:53:53 pm »
всички ние тук в Зачатие знаем колко е ценна всяка една бременност след дългогодишен стерилитет, колко безсънни нощи, колко мъки, колко Надежда и Вяра трябват за да стигнем до двете чертички. със сигурност не съм аз единствената с този проблем, но когато забременяването е спонтанно може би е малко по-леко.
още миналата година след първия аборт в Торонто ми предложиха вариант за серклаж направен чрез лапароскопия преди бременност-зашиване на сервикса от вътрешната страна. тогава реших да се консултирам с клиниката в която щях да правя инвитрото, все пак незнаех дали тази интервенция няма да попречи на ембриотрансвера. тогава решихме да направим серкалажа в 13г.с преди да има скъсяване и разкритие. така и стана, всичко мина успешно до 22г.с., когато ме приеха в болница с пролабирал мехур и 2см. разкритие.
всеки ден си задавам въпроса защо отново, защо на нас, защо, защо....какво не направихме както трябва....
а, може би е съдба.....
силно ви прегръщам всички!
благодаря за милите думи и подкрепата!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #21 -: Януари 07, 2009, 18:57:07 pm »
много ми е мъчно,че отново трябва да минеш през това,няма думи просто... :(
<br />
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #22 -: Януари 07, 2009, 19:10:26 pm »
Една голяма, топла и сърдечна прегръдка от мен!

Вярвам и ще се моля от цялото си сърце,
това да е последната трудна и изстрадана стъпка
до вашето ЧУДО!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #23 -: Януари 07, 2009, 20:00:32 pm »
Мога да кажа само че съжалявам ужасно много за това което ти се случва, но единственото което ти остава е отново да се вдигнеш и да се бориш!!!  :balk_21: :grouphug2:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #24 -: Януари 07, 2009, 20:31:38 pm »
Океан, много съжалявам за случилото се!
Силно се надявам да не се предаваш и да продължиш напред!
Аз самата не знам кой път да хвана, но винаги се опитвам
да вдъхна кураж и сила на някой от нас!!!
Колко още трябва да преживеем за да успеем!?
Трябва да сме силни!
Прегръщам те!

*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #25 -: Януари 07, 2009, 22:12:35 pm »
много тъжено е в такъв момент, но не губи вяра и надежда, ще успееш.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #26 -: Януари 07, 2009, 23:02:54 pm »
Много съжалявам. Ще успееш вярвам го. :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #27 -: Януари 08, 2009, 00:00:37 am »
оушън, много ми стана мъчно, като прочетох.  :(  Не губи вяра! Желая ти следващия път сълзите да са само от радост!  :bighug:

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #28 -: Януари 08, 2009, 00:04:28 am »
Много съжалявам за случилото се:(
« Отговор #29 -: Януари 08, 2009, 00:44:01 am »
много ми е мъчно,че отново трябва да минеш през това,няма думи просто... :(
И аз не знам какво да кажа......няколко пъти влизам и излизам от темата......
опитвам се да напиша нещо.....но накрая затварям темата....до следващият път......
Океначе, мила, много ми е мъчно, че трябва да преминеш през всичко това.....нечовешко е  :? :(
Бъди силна, давам ти от моята сила и вяра......с теб сме !

*
« Отговор #30 -: Януари 08, 2009, 08:45:55 am »
Толкова много съжалявам, че отново се налага да преживееш това, много сили и кураж, и вяра разбира се, че следващия път всичко ще завърши успешно.
*
« Отговор #31 -: Януари 08, 2009, 09:01:00 am »
Мила съжелявам.И аз съм го изживяла 2 пъти.Втоият път преди 10 дни.на коледа.Първия път казаха инфекция.Втория церв.недостатъчност.Аз съм в Америка,и тези малумници ми казват следващия път серклаж и някакви прогестеронови инжекции от 16 г.с и почивка разбирасе.Аз съм на преглед  на 27 ми и мисля да питам док да ми се направат някакви изследвания за вътрематочна инфекция.Аз лично се побърках от всичко преживяно но какво да правя.Няма да се дам.Желанието ми за дете е по силно от всичко.Не мога да се предам.Не искам.Какво ли не ми мина през главата ,дори да платя на жена да износи детето ми.Тук в Америка е практика и е нещо което е нормално и повечето инвитро клиники работят с такива агенции.Знам че се побърках и незная какво да мисля.Април съм пак на линия.Много много ме е страх,но не мога да се откажа.Толкова силно го искам.Доста жени има със церклаж успели.Моя позната има 3 загуби преди тези малумници тук да и обърнат внимание.Сега вече има 2 износени и здрави момченца родени през 2 години.чудех се как се справи но успя даже мислише за 3 то .Много смело от неина страна.Аз и на едно ще се радвам ама и то няма да е без много мъки.На всичко отгоре трябва да се мине и през инвитро,което тук е безбожно скъпо.Аман вече.Хората около мен вече родиха по 2 а аз незная още от къде и накъде да тръгна.Много ми е объркано.Сигурно и на теб но зная,че много много го желая,и трябва всичко да е наред.Успех и пиши ми на лични ако желаеш.Прегръщам те.
« Отговор #32 -: Януари 08, 2009, 10:35:57 am »
Оушън, съжалявам много за случилото. Съжалявам, че го изживяваш за втори път. Аз съм с цервикална недостатъчност, аборт в 25-та седмица и втора успешна бременност /ситната стана на 1 година вчера/. Пиша това, за да ти дам вяра и надежда, че ще се получи. Не знам, как е било при теб, но мен при мен от 26-та седмица до раждането бях на легло и през ден на системи магнезий - нищо друго, но помогнаха. Успех, имаш моите стиснати палци.
ПП Сега видях, спомних си от другата тема... Отново искам да ти кажа, че много съжалявам и стискам палци следващия път всичко да е наред.
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 10:44:04 am от Фоксче »
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #33 -: Януари 08, 2009, 11:38:34 am »
И аз не знам какво да кажа......няколко пъти влизам и излизам от темата......
опитвам се да напиша нещо.....но накрая затварям темата....до следващият път......

И аз съм така от вчера насам... :? Не намирам думи,толкова е тъжно,защо трябва да се случват такива неща????? :(

Оушънче,страшно много съжалявам за поредното изпитание,което ти се налага да преживееш...и ти пожелавам да имаш сила да продължиш напред,въпреки болката!

С теб сме!
 :bighug: :bighug: :bighug:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #34 -: Януари 08, 2009, 11:43:01 am »
Оушън, не мога да ти помогна, само ти пожелавам кураж! И никога повече да не преживяваш това!
 :bighug:  Бъди силна!
*
« Отговор #35 -: Януари 08, 2009, 13:53:18 pm »
Аз самата не знам кой път да хвана, но винаги се опитвам
да вдъхна кураж и сила на някой от нас!!!
Колко още трябва да преживеем за да успеем!?

и аз си задавам вече всеки ден този въпрос...още колко..и има ли край изобщо!?
благодаря момичета, че ви има, че има с кой да споделя, че има кой да ми вдъхне сила и надежда!
eganeva  :hug2:

S A R A , след първия аборт откри ли се точно каква е била инфекцията, може би причината  е пак церикална недостатъчност. правена ли ти е хистероскопия за да огледате матката от вътре за прегради и сраствания, понякога те предизвикват аборт. аз преди инвитрото съм изследвала хламидии, микоплазма, уреаплазма, посявки.. всичко. 20 дни преди аборта микробиология чиста, пусках стерилна урина-чиста. сега мисля  да направя и ендометриална биопсия. миналата година в Торонто доктора, който се опита да ми направи серклаж на топло каза, че от вътрешната страна на цервикса до матката не е имало тъкан която да зашие и единствения вариянт за мен е серклаж с лапароскопия или серклаж в ранна бременност. направихме серклажа и въпреки него не се стигна до успех. незнам вече къде и как да търся причината. също обмислях варианта за сурогатна майка, но тук в Бг законно не е уреден въпроса. за майка се счита жената родила детето, а не биологичната.
може би трябва да бъдем още малко силни, докога и аз незнам, изморих се вече.
прегръщам те силно.

Фоксче, от 15г.с. бях на Магнерот 3Х2 и Но шпа. В 20г.с. започнаха болки, точно периода в който беше аборта миналата година. Лежах в къщи от трансфера и ставах само до тоалетна и за хранене. При гинекологичния преглед в 21г.с. всичко изглеждаше нормално. После като ме приеха в болницата ми бе назначена терапия Гинипрал и системи Кормагнезин, които не помогнаха, но мехура вече беше пролабирал и разкритие 2см.
миличка, все пак ми даваш вяра и надежда, че има шанс, макар и малък, но го има.

*
« Отговор #36 -: Януари 08, 2009, 14:36:08 pm »
Много тъжно мила Оушън, много ...
Съжалявам за загубата ти, изживяла съм го, но не и забравила.
Тъгувай, плачи, но след време се изправи и продължи. Силните го могат и успяват.
Бъди оптимист, колкото и да те боли.

Приеми моята искрена и силна приятелска прегръдка.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #37 -: Януари 08, 2009, 16:18:15 pm »
Оушън, и аз бях на прахчета, хапчета и дори ампули магнезий, дори не им помня имената - толкова много ги смениха, но според моята лекарка /не знам, дали е права/, организмът ми не усвоявал магнезия от тези препарати и поради тази причина бях на системи. Не знам дали е вярно, но дано ти помогне по някакъв начин. Помня, че постоянно ми правеше някакви изследвания за магнезия в кръвта и все не беше доволна, но за съжаление съм забравила подробностите. Наистина много съжалявам, знам колко боли  :balk_145:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #38 -: Януари 08, 2009, 17:36:15 pm »
Съжалявам много. Това което преживяваш е много жестоко. Дано намериш сили да продължаваш да вярваш. Прегръщам те и ти казвам, че ще успееш, един ден ще имаш своето дете. Бъди силна!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #39 -: Януари 08, 2009, 19:37:12 pm »
  Съжалявам,мило океанче...То бива ли толкова мъка...не е човешко. :( Няма как,трябва да си силна сега,защото предадеш ли се става по-лошо.Сега си почини,от годините си не се притеснявай,ще дойде отново твоето време.Прегръщам те и ще се моля за теб!