nad , като се замисля 10 първични прегледа на ден са 145лв , и данъците да махнеш пак си е една добра дневна заплата.
В кръга на познатите ми има лекари специалисти, работещи със ЗОК.
Някои от тях продължават да се квалифицират , други не.
Имат финансова стабилност , пропорционална на труда им.
Кажете ми кой от "необикновените " колеги в специализираните клиники ще Ви прегледа за тези пари ?
Отговарям ти (въпреки риторичния въпрос) -никой! Един хормон да изследваш там е колкото два първични прегледа , че и повече.
А някога и те са били редови лекари.
Направили са добри инвестиции в специализации , клиники и сега услугата им е скъпа , нормално е.
Нашата "болест" е прекрасен източник на финансов ресурс , за съжаление...
Но не това ни е болката, както
alia_alia спомена, парите за нас имат друго измерение. Всичките ни , са за това.
Боли ни когато няма адекватност, разбиране , достойнство да си признаеш ,че ти си до тук, като възможност , квалификация , компетентност (визирам лекарите "обикновените"
).
И през цялото това време, ние губим от всичко,търсейки смисъла на живота ни, докато лекаря срещу нас брои и пресмята, колко ще вземе ако ми даде направление за хормони, вместо да скъси пътя ни с години с едно име или клиника например.
Това е истината за мен.
А иначе , виждам ,че ти самата имаш позиция , виждаш проблемите и имаш желание за по добри условия на труд , но не само заплащането е проблема, нужно е да си лекар и по призвание.