И аз ще се повторя, но проблемите, с които се сблъскахме ние бяха:
1. Липса на специалисти по стерилитет-всички обикновени АГ-та започват със стимулация и "ще мериш температурата", да не говорим, че предложи и инсеменация да направи-да не си мисля, че и тя неможе.
2. Джипито/и предишното и сегашното/ не са ми отказвали направление за специалист, но след това специалистите ти носят от девет реки вода, за да те убедят,че немогат да ти дадад.
3. Във клиниките по стерилитет, трябва задължително да има ендокринолог-това за сега при нас се оказа най-големия проблем-основно на хормонална основа са ни проблемите, но много късно ги разбрахме.
4. Въвеждане на правила и норматив от изследвания за провеждане на АРТ-процедури в клиниките.
5. Некомпетентост на обикновените АГ-та и джипита за стерилитет. Джипито ми, искаше да ми изписва лекарствата по касата, в продъжение на 6 месеца. АГ-то, след като му казах, че имам неуспешно инвитро, ме писа в бланката, за прегледа, че имам една прекъсната бременност.
6. Поради тази некомпетенност,всички ние,които с години сме се борили със стерилитета, и най-накрая успеем, незнаем, или по-точно не се доверяваме на обикновен АГ,който да ни следи бременността, освен при лекаря, при когото сме правили АРТ- а това в повечето случаи е пътуване на доста километри.
7. И аз смятам, че жените с репродуктивни проблеми, трябва да са защитени, като бременните по трудовото законодателство.
Това се сещам за сега, но мисля, че другите момичета вече са писали за основните неща.