0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
редукция при д-р Стаменов.
« -: Януари 05, 2009, 15:47:52 pm »
Честита Нова Година, момичета!
Да сме живи и здрави и да има сбъднати мечти!!!

Искам да ви питам за редукцията, опасна ли е в 9 седмица, какво представлява.Питахме д-р Стаменов и казва, че риска да се оставят три ембриона е същия като този да се прави транс..... редукция, не разбрах точно.
Страшно ни е притеснено от това, не знаем какво да направим вече.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: редукция при д-р Стаменов.
« Отговор #1 -: Януари 05, 2009, 18:27:46 pm »
Силванче единственото което мога да ти кажа е да се довериш на д-р Стаменов и да слушаш него.Дано някое момиче преминало през редукция да се включи.Стискам ти силно палци нещата да се развият добре и по най-благоприятния начин. :crossfingers: :bighug:

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #2 -: Януари 05, 2009, 19:15:55 pm »
Честита Нова Година, момичета!
Да сме живи и здрави и да има сбъднати мечти!!!

Искам да ви питам за редукцията, опасна ли е в 9 седмица, какво представлява.Питахме д-р Стаменов и казва, че риска да се оставят три ембриона е същия като този да се прави транс..... редукция, не разбрах точно.
Страшно ни е притеснено от това, не знаем какво да направим вече.

Да разбирам че ти си с бременна в момента с тризнаци нали така silvanchence?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #3 -: Януари 07, 2009, 05:37:47 am »
Силванче,много късмет каквото и да решиш.Аз не зная от личен опит но според мен редукцията е по малкото зло.Слушаи лекарят си но според мен  бременност с 3 е много рискува.Защо док е трансферирал 3 ?Направо се ядосвам.Аз лично не бих рискувала с бременност с 3.Мисля,че при 3 ако се прави редукция ще се оставят 2.Което е много по реално.Отново това е мое мнение.Поговори с док отново.Успех
« Отговор #4 -: Януари 07, 2009, 09:22:09 am »
Силванче, довери се на д-р Стаменов! Той знае какво прави.
Стискам палци и ти пожелавам здрави бебенца!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 11:58:20 am »
Сара, докторът си преценява колко да трансферира. Три са разрешени по закон.
На мен първия път извън Бг можеха само две да ми върнат и нито едно не се захвана.

Силванче, довери се на д-р Стаменов! Има момичета, преминали през редукция и всичко е било наред. Желая ти лека бременност!

*
« Отговор #6 -: Януари 07, 2009, 13:16:20 pm »
Има много неща, от които може докторът да се ръководи колко ембриона да ти трансферира.
Редукцията е много по_сложна процедура. А3 лично съм много против.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #7 -: Януари 07, 2009, 13:49:20 pm »
Има много неща, от които може докторът да се ръководи колко ембриона да ти трансферира.
Редукцията е много по_сложна процедура. А3 лично съм много против.

Аз също съм много против. А и риска при редукция да бъде предизвикан спонтанен аборт също е много голям. Надявам се че си добре запозната и с рисковете при редукция. Решението си е изцяло твое тук никой няма да ти каже какво да направиш. Успех каквото и да решиш!
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 13:51:00 pm от Starlet »
« Отговор #8 -: Януари 07, 2009, 14:01:47 pm »
silvanchence,
първо честита бременност и успех!
моята редукция не беше при д-р стаменов, а в клиниката на д-р щерев, прави я д-р тимева, но д-р стаменов прави много редукции и предполагам е добър в това.   
редукцията може да бъде направена в 6-8 г.с или в 9-11 г.с.
в ранния период има два варианта: при първият с много тънка игла се влиза през влагалището и се изсмуква околоплодната течност на ембриона, в резултат на това той загива. има случаи, когато ембриона си произвежда течност отново и продължава да се развива, което налага повторна интервенция. при този вариант се получава и рязка промяна на хормоналните нива, което според някои статии е повод за спонтанен аборт.
вторият вариант е в 9-11 г.с. отново с тънка игла през коремната стена или през влагалището, се вкарва калиев хлорид в ембриона и това спира развитието му.
и в двата случая има опасност от вътрематочна инфекция, в резултат на манипулацията, която да доведе да спонтанен аборт.
опасността е най-голяма през първите 72 часа. останалите ембриони продължават да се развиват и като нарастват постепенно притискат редуцирания към стената на матката и опасността той да тръгне спонтанно да пада намалява.
Не мога да ти кажа, че редукцията е безопасна манипулация, но и бременността с тризнаци не е безопасна.
каквото и да решите в лекаря ти, успех и живи и здрави бебета на финала!
*
« Отговор #9 -: Януари 07, 2009, 16:12:36 pm »
silvanchence , в коя г.с. си? дали не е добре да изчакате, може някое само да спре развитие.
решението е много трудно. консултирай се отново с д-р Стаменов кое е най-добре в конкретния за теб случай.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Януари 07, 2009, 18:14:10 pm »
silvanchence , в коя г.с. си? дали не е добре да изчакате, може някое само да спре развитие.
решението е много трудно. консултирай се отново с д-р Стаменов кое е най-добре в конкретния за теб случай.

Тя е написала още в началото че е в 9 г.с.
*
« Отговор #11 -: Януари 07, 2009, 18:22:01 pm »
Искам да ви питам за редукцията, опасна ли е в 9 седмица, какво представлява.

доколкото разбирам тя пита дали самата редукция в 9г.с. е опасна, а не че тя е в тази седмица.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #12 -: Януари 07, 2009, 19:47:17 pm »
доколкото разбирам тя пита дали самата редукция в 9г.с. е опасна, а не че тя е в тази седмица.

Не мога да разбера само, искаш да се заяждаме или да помагаме? :D Добре ще ти отговоря така: явно наближава 9 г.с.
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 20:07:45 pm от Starlet »
« Отговор #13 -: Януари 07, 2009, 21:56:47 pm »
Момичета Силванчето най-вероятно е в девета седмица защото ето какво копирах от нейния дневник:

"На 17.12.2008 г. - към 18. часа - преглед при д-р Стаменов, видяха се две сакчета и още едно по-малко, за което доктора не е сигурен, каза ни, че веднага след празниците на 5.01. иска да ме види и евентуално редукция да направи.
Продължавам с утрогестана, естрофема, аспирин протект и фолиева киселина."

Силванче стискам ти силно палци и пиши как се развиват нещата :crossfingers:

*
« Отговор #14 -: Януари 07, 2009, 22:26:39 pm »
Моя много близка приятелка забременя с тризнаци. До 11г.с., в която й направиха редукцията я следяха и се надяваха докторите едното само да отпадне. Затова попитах в коя седмица е и дали има време нещата да се подредят от самосебе си.
При нея всичко беше успешно и сега се радва на две прекрасни слънчица.
Силванченце, дано всичко се подреди и се радваш на успешна бременност до края!
*
« Отговор #15 -: Януари 08, 2009, 09:23:52 am »
Мисля,че има 2 момичета бременни с тризнаци в момента в зачатие.Просто е много индивидуално,зависи от организъм.Аз познавам няколко момичета минали през редукция,и всичко е ок.Не познавам такива с 3 знаци,но знам че е много рисковано и не зная заслужава ли си риска.Пожелавам ти успех и знаи че каквото и да решите е правилното решение.
*
« Отговор #16 -: Януари 08, 2009, 18:17:40 pm »
някъде вече не прилагат редукцията
http://invitro-varna.com/index.php?m=381&lang=1

благодаря Ви д-р Александров
*

Starlet

• 1937
« Отговор #17 -: Януари 08, 2009, 19:27:03 pm »

:balk_602: именно. Не знаех за този сайт на центъра!? От кога е?
*
« Отговор #18 -: Януари 08, 2009, 19:34:05 pm »
[/quote]
 и аз не знам случайно попаднах

благодаря Ви д-р Александров
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #19 -: Януари 08, 2009, 19:40:29 pm »
Мислите ли, че по този начин и помагаме на Силвия?

Дайте да изкараме всичко негативно за да я психясаме още ореди да се е разбрало какво всъщност се случва с нея и дали ще се стигне до такава?

Нищо лично към никой момичетано нека доктора и прецени най-доброто за нея?И ако не сме го преживели от опит да не я тревожим, кой какво чул.

,

Ще си позволя да копирам текста:
"В Центъра вече не се използва т.н. ембриоредукция, т.е. редуциране на триплодна в двуплодна или едноплодна бременност, освен при установен дефект на някои от ембрионите."

Нали затова доктора и иска да я прегледа и да прецени.

И ще се повторя...нищо лично към никой от писалите, само малко повече позитивни мисли за по-спокойни дни.:)