0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля помагайте ми с графиката
« -: Януари 05, 2009, 13:46:02 pm »
Здравейте мили момичета. Много ще се радвам ако ми помагате с разчитането на графиката, защото аз вече съм доста объркана и притеснена дали имам овулация. :?

Благодаря ви и пожелавам на всички, които очакват скоро да видят двете чертички на теста за бременност.  :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Януари 05, 2009, 13:49:36 pm от rrrosi »
Re: Моля помагайте ми с графиката
« Отговор #1 -: Януари 05, 2009, 14:34:00 pm »
не разбирам много от графики все още ,но според мен ОВ е била на 9/10,но може и да греща  8O .

« Отговор #2 -: Януари 05, 2009, 15:46:32 pm »
Миличка,и според мен овуто е била на 9-10 ден.Хубавото е,че имате сърчице :)Сега остава само да чакаш и да стискаме палци за  :bfp: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #3 -: Януари 05, 2009, 16:12:59 pm »
Милички, благодаря ви за активността. Сега като я погледнах пак и аз си мисля, че ако е имало ов. най-вероятно да е била на 9, 10 или 11.

Много ме объркват тези високи температури в първата част на цикъла. От както правя тестове за ов. (вече поне 3 месеца) не ми се беше случвало тестовете да вървят ето така в дните:
"-" , "+"(с много леко по-бледа тестова черта от контролната), "-" , "-"

Не знам дали е възможно 9 часово пътуване с кола да окаже влиание на температурата ми и да се покачва в тази част на цикъла.

ето потребителското ми име: 
rossin

ако можете да погледнете предишните ми графики и да споделите мнение дали е имало овулация в тях.

Благодаря ви за съпричастността  :bighug:
« Отговор #4 -: Януари 05, 2009, 16:33:21 pm »
Миналия цикъл си имала ову на 15 ден,според мен,точно както си го отбелязала :) Нека сърчицата да са повечко този месец  :wink: За предишните графика е малко трудно да се каже,защото БТ през двете фази не е с голяма разлика,а за да има ову трябват поне 0.4 разлика :)Или поне така е по книгите....Ако не е тайна Вие от колко време пробвате?Ако искаш може да ми пишеш на личния  :bighug: А ако се притесняваш дали имаш овулация,най-лесния начин е да ходиш на фоликулометрия :)

« Отговор #5 -: Януари 05, 2009, 17:01:23 pm »
plamitoto, благодаря ти за мнението.

С моя човек пробваме от началото на 2008 година, но чак от юли се ориентирах горе долу кога ми е ов. , а от август започнах да я следя чрез симптотермалния метод.

Утре съм на док и ще видим какво ще каже за ову-то.

Много се надявам да ми се поизясни картината и да знам какво трябва да предприемаме.

Вие от колко време пробвате?
« Отговор #6 -: Януари 05, 2009, 17:04:35 pm »
От октомври и май спокойствието е истината,а не тези непрестанни следения на БТ,тест за това,тест за онова....Но ще видим :D  :bighug: :bighug:Пиши какво е казал доки:)

« Отговор #7 -: Януари 05, 2009, 17:39:03 pm »
Аз не разбирам много от графики,но като,че ли пламито,а и други момичета имат право...може би този месец е подранила О...дано сте успели :D...пожелавам ти късмет!!! :)
« Отговор #8 -: Януари 08, 2009, 23:19:20 pm »
Вчера бях на преглед и се оказа, че в левия яйчник има доминантен фул. и ако има ову тя ще е в следващите няколко дни. Графиката ми е доста неясна и явно не отразява реално какво става с мен. Меря температурата по правилата и въпреки това изглежда доста объркано.
Цикъла ми 28 или 30 дни и би трябвало ову да е посредата, а сега е доста по-късно. Ще видим как ще се развият нещата  :crossfingers:
« Отговор #9 -: Януари 09, 2009, 06:33:51 am »
rrrosi докторът казали колко е голям фоликула? Беше писала в една от темите, че фоликула е 2.4см такъв ли е наистина? Питам защото по принцип фоликулите преди Овуто са по 20-22-24мм\при всеки е различно\, но когато са в сантиметри мисля, че вече се водят кисти. Дано да се включи още някой с мнение, за да не те притесня излишно. Но ако ти е казал, че са мм то просто ще имаш късна Ову, един път в годината може да се случи.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #10 -: Януари 09, 2009, 06:51:22 am »
 Над 25 мм = 2,5 см фоликула се счита за киста.
« Отговор #11 -: Януари 09, 2009, 06:55:26 am »
Оп сутринта рано май още спа и смятам грешно :oops: :oops: :oops:, голяма глупост щях да объркам момичето напразно  :oops: :oops: :oops:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #12 -: Януари 09, 2009, 10:47:30 am »
Доктора измери фуликула 24 мм, аз просто го написах в сантиметри. Каза че с такава големина трябва да е зрял и да съдържа яйцеклетка и според него трябва да се пукне до 2-3 дни.

При прегледа левия яйчник с домин. фул. беше леко болезнен, но док каза че е нормално преди ову да е така.

Измери лигавицата на матката - 11 мм, така че е възможно скоро да е ову. Прегледа беше в сряда и мисля че същия ден и на следващия проверих положението на маточната шийка и беше високо, в сравнение с предишните дни.

Стискайте палци да сме уцелили момента и да стане бебо.  :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #13 -: Януари 09, 2009, 11:41:55 am »
Дано сте уцелили момента :D...стискам палци,късмет!!! :) :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #14 -: Януари 09, 2009, 11:45:12 am »
Миличка Роси,гледай за всеки случай и днес да има  :heartbeat: :bed: и остава  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #15 -: Януари 17, 2009, 14:00:17 pm »
Момичета, мина повече от седмица от прегледа на, който се видя че фуликулът в левия яйчник с е спукал и нещата при мен изглеждат савсем объркано.

На 4-тия ден след доказаната овулация се появи кафеникаво течение и 2 дни по-късно се изсипа менструацияата (обилното кръвотечение) придружено с типичните менструални болки.

При мен винаги червената кръв е била 5 и по-рядко 4 дни. Този път такава кръв имаше само 2 дни и след това 2 дни само леко кафеникаво зацапване с днес включително.

И като погледна цикъла накрая се оказва че е бил само 25 дни, което не ми се е случвало до сега. Обикновено е 28 или 30 дни.

Не пия никакви лекарства хормонални или други. Днес  или утре съм на преглед, и се надявам нещата поне малко да ми се изяснят. Много се обърках. Опитвем се да не мисля за тези неща, но не се получава.

Някой има ли идея на какво може да се дължи тази промяна в цикъла  :? :balk_145:

Ще съм благодарна на всяко мнение.
« Отговор #16 -: Януари 17, 2009, 23:08:11 pm »
Опитах се да ти отворя графиката,но не успях...но ако мога да те успокоя донякъде,аз също съм имала цикли от по 24 дни при положение,че нормално са по 26-27 дори и 28 дни,а съм и стигла до 31 дни.Аз си мисля,че такива аномалии настъпват например ако си имала малко повиче стрес през изминалия месец и много други фактори.Но ако имаш възможност да те прегледа специалист си е най-добре,хем ще ти е и по-спокойно и за самата теб!Поздрави! :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Януари 18, 2009, 09:04:23 am »
Според графиката и тестовете аз не мисля че е имало О.
Сигурно ли е, че фоликула се е пукнал, защото това, че има домин.фоликул не означава, че той със сигурност ще се пукне /особено, ако има ПК/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #18 -: Януари 19, 2009, 16:35:06 pm »
Благодаря за мненията, момичета.

За фуликула доктора смята че се е спукал, защото няколко дни след като го видя, пак ме гледа и фуликула го нямаше.

Вчера бях пак на преглед и док ми каза, че кръвта която аз сметнах за цикъл, всъщност се опредля като "неправилно маточно кървене" защото е било по-рано и по-кратко отколкото трябва.

Каза че е най-добре да изчакаме да видим кога ще дойде нормалния цикъл, за да може да започне броенето коректно и тогава да реши какво да предприеме.

През това време явно няма условия да стане нещо, така че ни остава само да чакаме.

Вече не намирам логика с която да си обясня на какво се дължат тези промени в цикъла ми, явно никой не може да каже със сигурност.

Освен да се заредя с търпение, друго не ми остава.

Добре че има къде човек да си излее душата.  :balk_173:
 :bighug: и ви  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: за :bfp:
« Последна редакция: Януари 19, 2009, 16:38:23 pm от rrrosi »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Януари 20, 2009, 08:16:51 am »
Това т.н "неправилно маточно кървене" показва, че има проблем.
Най-вероятно не е имало О. или, ако е имало О. нещо друго не е наред.
Ако пак се повтори най-добре е да потърсиш специализирана помощ /от лекар по репродуктивна медицина/.
Не е редно ти да търсиш логика,  в това което става, това е работа на лекаря ти. Ако той не може - търсиш друг. Вярно е, че причината може да е от какво ли не, но добрият лекар трябва да направи някакво предположение или да започне да отхвърля такива, докато стигне до проблема.

ПП. Според мен това си е М.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум