касси, всяка ясла е различна - като тръгнете, ще ти дадат указания какво искат.
работното време на яслите и градините по закон е от 7 до 19 часа.
има си график на дневния режим, но колко го спазват - не ми е ясно. аз засега водя Марти към 9 без нещо, закусил, за да съм сигурна, че е ял. но като тръгна на работа, няма да има време за това и ще го водя към 8 часа.
искат ги без бодита и гащеризони, а с гащи и тениски. когато съм го обличала с боди, са ми го връщали винаги с разкопчано боди - какъв е толко проблема да закопчаят 2 копчета - не знам.
Мартин сам не се храни, така че уж го хранели сестрите, ама колко яде - все още ми е загадка. при нас той си влиза с шишето и там му доливат през деня.
абе дайте ми надежда за спането, моля. преди коледа го пробвахме 1 седмица - не искал изобщо да лежи в леглото и си го прибирах. сега съм им казала, че ще стои до следобяд. вече 3 дни ми твърдят, че заспивал много-много трудно и се събуждал половин час по-късно. на практика, не спал. после към 8 часа ми прави истерии от преумора в къщи - снощи беше нещо ужасно. аз не мога да повярвам, че ако е заспал веднъж, ще се събуди след половин час - той спи здраво и не реагира на шум. нещо ме лъжат, май, но няма как да разбера.
а за детето е ужасно вредно да продължава дълго това неспане следобяд. чудя се как да ги агитирам да полагат повече усилия да го приспят. явно не им се занимава и като видят, че не заспива веднага, сигурно го вдигат от леглото и го отделят в другата стая - да не им буди останалите.