Та, в колко часа трябва да са в яслата, с какви дрехи, там ли се преобличат, давате ли закуска вкъщи /подозирам, че ние ще си търсим млякото сутрин със събуждането/, в колко часа горе-долу ги вземате, като имам предвид, вече следобеда. Носят ли се памперси, мокри кърпички. Каквото се сещате, разкажете. Много ми е странно как се хранят под строй 30 деца, половината от които сигурно не могат да с хранят сами . Това за спането ми е тъмна индия също, макар че моит са свикнали като легне единият, и другият да ляга, демек с еднакъв режим са от бебета.
Благодаря!
kassi, нашата ясла отваря в 7, ние водим Дани между 8:00 и 9:00, според зависи. Ако иде преди 8:30, има закуска, после не. Обикновено е пил мляко или е хапнал нещо малко у дома.
Пампи и кърпички носим, пампите са надписани и си ги слагат на него само.
Храненето - той има леки двигателни затруднения с дясната ръка и специално помолих да му помагат и да го оставят да яде с лява, ако иска. Хранеха го в началото, сега се оправя сам доста добре. Те се учат бързо от другите. Често си го вземам доста омазан, особено ако го вземам наобяд, ама това да е грижата...
Спане - много време отказваше да спи там, около 2-3 седмици, вдигаше шум и ми се обаждаха да си го прибера. Но после свикна.
На гърнета ги слагат под час - след хранене, след сън, както и ако детето само поиска, имат си индивидуални надписани гърнета, които ние сме занесли.
Водичка - позволяваха да внеса шишето му в началото, ама колко са му давали не знам. Обаче бързо се научи от чашка. Сега казват, че им дават под час + когато някой си поиска.
Имат си шкафчета, където си слагаш пампите, кърпите, пантофки, обувки и връхни дрешки, както и резервен комплект дрехи, ако се олее или напишка. Аз винаги имам там и сокче в малка кутийка, често е жаден, като го вземам.
Следобяд ще го вземам около 5, върнах се на работа на 6-часов ден. Но яслата работи до 7, не знам дали се мръщят за по-късен час.