0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пречи ли планирането на бременност ?
« -: Януари 04, 2009, 11:44:33 am »
Здравейте на всички,
ще се опитам да разкажа на крато какво ми се случи...
Когато реших че е време да ставам мама започнах с ровенето в интернет и случайно попаднах на "зачатие"!
Първо започнах да чета кто след това да задавам въпроси относно Овулациония календар.Много момичета тук ми помогнаха.Благодарение на този форум аз научих какво е това БТ, ЦС, кога настъпва овулацията и че се ползват за целта тестове...и..така.
В началото всичко ми беше супер нейзвестно, докато не започнах да меря БТ, да следя всичко и да си записвам. След 4 месеца видях двете чертички и бях най щастливата.
Започнаха прегледи и веднага на въпросите на докрора, който ми водеше бремността - кога ми е бил последния МЦ кога ми е свършил и тъй подобни аз давах точни и сигурни отговори т.к. си записвах всичко в овулационен календар тук в зачатие.
Но на 9 седмица тоест преди ден направих кюртаж  :(
Още не мога да повярвам че щастиет, че ще ставам мама беше до вчера.
В клиниката където ме кюртрираха бяха само българи (не живея в Бг), започнаха да ме убеждават, че планирана бременност не е здрава бременност. Че всичко което се изчислява с някаква цел не е за добро, че да оставя то само ще си дойде. Да не обръщам внимание кога е овулация кога не, то като е писано ще стане......и така така така.И гинеколога ми се поскара че съм се вманиачила толкова. :(
Това допланително вредило на психиката и оказвало обратен ефект :(
Момичета повярвайте ми допреди да влеза в този форум нямах никаква представа, ако искате ми се присмейте но така си беше, мислех че мога да забременея в момента в който пожелая и в деня в който пожелая. :oops:
Та извода ми е че този овулационен каленадр кото си водех много ми помогна.И докато рабрах тази лоша новина единствено вътрешно се успокоявах казвайки си че пак благодарение на тестове, БТ , календара с ваша помошщ ще потигна да стана отново мама!
Но тези думи след кюртажа и убеждаване че е излишно и че вреди много ме объркаха  :?
Какво мислите вие, дали да повторя това което правих и преди или да се оставя каквото стане?
Благодаря ви предварително за съветите каквито и да са те!
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 11:53:08 am от zayana »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пречи ли планирането на бременност ?
« Отговор #1 -: Януари 04, 2009, 11:54:54 am »
Заяна, съжалявам за преживяното и ти желая по-бързо възстановяване.

Относно овулационния ти календар...ами това, че следиш и си записваш не е като да пиеш антибиотик по време на бебеправене???Лично аз не виждам нищо нередно или по-скоро вредно.Напротив, само би станало по-бързо знейки кога ти е овулацията.
Не съм лекар разбира се и го казвам от моя гледна точка но съм изненадана от това което лекарите са ти казали.

Пожелавам ти успех.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Януари 04, 2009, 11:55:11 am »
психологическият фактор има въздействие понякога при случаите на дълъг стерилитет, но твоят случай изобщо не е такъв.
личното ми мнение е, че в твоя случай онези лекари в клиниката са ти наговорили куп глупости - просто за да кажат нещо, за да се изтъкнат, защото не обичат пациентите да са информирани и т.н. причини. има такива лекари. аз никога не приемам дословно и на пълно доверие нечии думи, само защото ги е казал някой с бяла престилка и диплома.

а това пък дето планираната бременност не била здрава - нямам думи да коментирам подобна абсурдна глупост. идиотията е равномерно разпределена сред хората и не прощава никому - било той доктор или не.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Януари 04, 2009, 12:00:19 pm »
Мила zayana, съжалявам за това, което ти се е случило. За съжаление много често по необясними причини бременността спира развитието си в самото начало. Това се случва и на много жени, които нищо не планират дори не подозират, че са забременели. Ние, обаче, които сме изстрадали и се взираме във всеки сигнал и симптом, правим тестове и прегледи в самото начало установяваме това.

Искам да те попитам в коя държава си? Това, което са ти казали е нормално да го чуеш от хора, които не са имали проблеми със зачеването, пък дори и опитни и възрастни, но от човек с бяла престилка, още повече АГ звучи смешно и невероятно. Или просто са се опитвали да те успокоят, пък макар и с някоя глупост :)

Сигурна съм, че скоро пак ще забременееш и вече всичко ще има успешен финал и здраво бебче :)
*
« Отговор #4 -: Януари 04, 2009, 12:06:15 pm »
Много ви благодаря ако знаете как ме заредиха вашите отговори момичета
Месеца преди да забременея тук в Кипър не се продава тестове за бременност  8O и най случайно една приятелка реши да ми доийде на гости, веднага и поръчах да ми купи от Бг.(за тях пак от вас нучих мили момичета).
Използвах само едната кутия от тестовете и хванах си Ову. Същия този месец видях положителен тест.Дори се шегувахме с приятелката ми за нейните "вълшебни тестове"  :).И че имам още много кутий за следващи бебчета  :D
Значи според вас като му дойде времето пак да си водя тук календар нали  :D
много ми е приятно и много момичета ми помагат с коменарите си, така че аз мсиля че ще успея отново благодарение на Зачатие
И както казва jam не мисля че има нещо лошо от това да съм запозната и всеки ден да научавам нещо ново и ново  :?
« Последна редакция: Януари 04, 2009, 12:09:17 pm от zayana »
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #5 -: Януари 04, 2009, 12:22:59 pm »
Не мисля, че човек правейки планове наврежда на това. Все пак психиката играе огромна роля в живота ни, но мисля, че при теб е случайност и няма място за притеснения. Пожелавам ти следващия път успешна и лека бременност.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #6 -: Януари 04, 2009, 15:52:11 pm »
Наскоро едно известно име в българската гинекология ми сподели, че Зачатие вреди на работата му. Поисках обяснение и ми отговори, че прекалено информираните пациенти са пречка за работата на лекаря, защото понякога задавали въпроси, за чийто отговор лекарите не били сигурни и така били поставяни в неудобно положение.
Лекарите, които предпочитат неинформирани пациенти са тези, които работят за пари!
Тези, които се грижат истински за пациента са доволни, да общуват с хора, които са грамотни, интелигентни и показват, че ще са отговорни родители. Тогава и лекарят е спокоен, че извънредните часове на работа и внимание си заслужават, защото ще допринесат за появата на едно наистина желано и планирано дете.

Не позволявай в мъката си да бъдеш убедена, че незнанието е преимущество!
Ти ще имаш скоро отново положителен тест именно благодарение на информацията, която притежаваш :)
Сега си почини, потърси любовта на близките си и след време продължете с опитите.
Късмет ти желая yahoo_17

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #7 -: Януари 04, 2009, 17:18:32 pm »
И двете ми бременности са планирани и единствени, като винаги съм си следила овулацията с тестове и Т, в продължение на месеци, докато стане. Благодаря на Господ, имам двама здрави и прекрасни сина, пожелавам ти същото и на теб.  :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Януари 04, 2009, 18:58:42 pm »
В клиниката където ме кюртрираха бяха само българи (не живея в Бг), започнаха да ме убеждават, че планирана бременност не е здрава бременност. Че всичко което се изчислява с някаква цел не е за добро, че да оставя то само ще си дойде. Да не обръщам внимание кога е овулация кога не, то като е писано ще стане......и така така така.И гинеколога ми се поскара че съм се вманиачила толкова. :(
Това допланително вредило на психиката и оказвало обратен ефект :(

Айде бе! Я погледни в подфорум "Дългоочаквана" какви хубави и ПЛАНИРАНИ бебета има, пък и здрави при все на това!
Вече се убедих, че и интвитро заченалата жена , и тази която е забременяла без да изчислява, стига да желаят бебето, психясват почти по един и същи начин. Дали ще видя сърчице? Дали се развива нормално? Дали като не съм го усетила в найста седмица всичко е наред? Дали е добре като не ме е ритнало днес поне веднъж, ауууу що рита толкова много... Дали, дали, дали... До първия плач все си "на тръни" какво и как ще стане, стига да го искаш толкова много, ужасно много, неизмеримо много.

А тоя всевдесъщ твой гинеколог да сподели някаква причина за миседа?
Не ти го пожелавам, но имам позната, която забременява от раз, но е с 6 прекъснати бремености поради мисед или аномалии на плода. Тъй че освен да смяташ, потърси навреме евентуален проблем с износването.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Януари 04, 2009, 22:51:41 pm »
...прекалено информираните пациенти са пречка за работата на лекаря, защото понякога задавали въпроси, за чийто отговор лекарите не били сигурни и така били поставяни в неудобно положение.

Така може да разсъждава само лекар, който си мисли, че знае всичко. А никой не знае всичко. Времето на енциклопедистите приключи с Леонардо да Винчи. Всеки лекар (а и всеки човек изобщо) трябва да знае колко не знае. Само тогава няма да се притеснява от въпросите на своите пациенти и няма да се страхува, че ще си загуби авторитета, ако каже - това не го знам. По-скоро ако има някакъв риск от многото информация е другаде - понякога има недобронамерена информация, или поднесена не в пълния обем, или неосъвременена (а знаете, че информацията има свойството да остарява и не винаги е възможно да се поднасят само най-новите данни) или просто много сложна за човек, който не е специалист и понякога се получават обърквания. Но пък удоволствието да се работи с грамотни, информирани хора, е несравнимо!

Зоя, пожелавам ти успех през Новата година. Ако сме имали и най-малките съмнения, че Овулационния календар може някак да навреди, повярвай ми, не бихме го направили. Невежеството е блаженство, но не всички могат да бъдат невежи, нали така? Колкото до планираните бременности, напротив, точно обратното е, затова в развитите страни има предконцепционни услуги, чиято цел е именно да се планира една здрава, жизнеспособна бременност, като предварително се направят изследвания, ваксинации и лечение, така че да се избегнат рисковете от спонтанни аборти, усложнения по време на бременността и раждане на увредени деца.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #10 -: Януари 05, 2009, 08:39:18 am »
Цитат
Какво мислите вие, дали да повторя това което правих и преди или да се оставя каквото стане?

Здравей Зиана,

Мога да те посаветвам да не спираш с наблюденията на ОВ,защото може да пропускаш момента и да си мислиш,че не се получава.Аз лично прая това от скоро,но като се замисля за миналите месеци си давам сметка,колко пъти с мъжа ми сме пропускали момента и не сме били заедно точно като съм в ОВ и съм си мислила после"Ето пак не се получи."
Просто се успокой и нещата ще се наредят,трябва само да го вярваш.УСПЕХ!!!

*
« Отговор #11 -: Януари 05, 2009, 11:19:47 am »
zayana, съжалявам за случилото се с теб.  Знам от опит, че е болно да чуеш нещо подобно от лекар, от човек на който се надяваш да ти помогне, а той попарва всички твои мечти.
Аз имам 4 неуспешни бременности, като забременях 5 път, правехме всичко възможно за да запазим бебето. Правех всеки месец вливания на имуновенин. При второто вливане в Плевен, Конова прецени, че е по безопасно да ги вливам тук, а не да пътувам по пътищата. И така аз започнах да ходя в нашата болница. Между временно се смени доктора и дойде нов и той като почна да ми изкарва от девет дерета вода, колко безмисленно е цялото лечение дето го правя. Как си давам парите на вятъра и как някои лекари печелят от това, че аз си купувам имуновенина. Абе разни гупости, стана ми много болно. Но за капак едната от акушерките всеки път ми разправяше, как нямало смисъл да ходим срещу природата и ако нещо не става, значи то не е трябвало да стане. Щом толкова години съм нямала дете, значи не трябва да имам щото след толкова много лекарства може да се роди дете с уроди. Абе направо ми изчезна граматиката. И накрая за този същия лекар отказа да ми следи тоновете за една седмица докато влезна в болница и там ме следят до раждане. Съгласи се едвам за 2 пъти, аз отидох само веднъж, просто нямаше смисъл от повече. И тогава акушерката, жената която помага да се роди живота, жената която трябва да се бори за него ми изтърси, че следенето на тоновете е толкова вредно за бебето, че предизвиква контракции, честото следене може да предизвика преждевремнно раждане.
Аз все си мисля, че лекарите са хората които трябва да ни вдъхнат кураж, даже положението да е повече от трагично, а не да убиват и малкото останала надеждичка.
Малко дълго стана, но знай че навсякъде има лекари и лекари, просто е късмет на кои ще попаднем. Успех.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #12 -: Януари 05, 2009, 12:28:35 pm »
zayana, съжалявам за случилото се с теб.  Знам от опит, че е болно да чуеш нещо подобно от лекар, от човек на който се надяваш да ти помогне, а той попарва всички твои мечти.
Аз имам 4 неуспешни бременности, като забременях 5 път, правехме всичко възможно за да запазим бебето. Правех всеки месец вливания на имуновенин. При второто вливане в Плевен, Конова прецени, че е по безопасно да ги вливам тук, а не да пътувам по пътищата. И така аз започнах да ходя в нашата болница. Между временно се смени доктора и дойде нов и той като почна да ми изкарва от девет дерета вода, колко безмисленно е цялото лечение дето го правя. Как си давам парите на вятъра и как някои лекари печелят от това, че аз си купувам имуновенина. Абе разни гупости, стана ми много болно. Но за капак едната от акушерките всеки път ми разправяше, как нямало смисъл да ходим срещу природата и ако нещо не става, значи то не е трябвало да стане. Щом толкова години съм нямала дете, значи не трябва да имам щото след толкова много лекарства може да се роди дете с уроди. Абе направо ми изчезна граматиката. И накрая за този същия лекар отказа да ми следи тоновете за една седмица докато влезна в болница и там ме следят до раждане. Съгласи се едвам за 2 пъти, аз отидох само веднъж, просто нямаше смисъл от повече. И тогава акушерката, жената която помага да се роди живота, жената която трябва да се бори за него ми изтърси, че следенето на тоновете е толкова вредно за бебето, че предизвиква контракции, честото следене може да предизвика преждевремнно раждане.
Аз все си мисля, че лекарите са хората които трябва да ни вдъхнат кураж, даже положението да е повече от трагично, а не да убиват и малкото останала надеждичка.
Малко дълго стана, но знай че навсякъде има лекари и лекари, просто е късмет на кои ще попаднем. Успех.
Боже, Маry, на какви "лекари" си попаднала. Това са изроди, това не са хора.
И аз смятам, че лекарите са тези, които трябва да дават надежда, колкото и безнадеждно да е състоянието ни.
*
« Отговор #13 -: Януари 05, 2009, 18:24:26 pm »
Много Ви благодаря
Единственното, коешто ме крепи е надеждата, надеждата че отново ще видя положителен тест.
Но знаете ли...в момента , в който чух че трябва да правя кюртаж веднага започнах да си представям как пак ще си водя овулационен календар, как отново ще правя тестове за О и всеки ден с интерес ще меря Бт да видя дали ще се покажи , дали ще остане вискока в деня в който трябва да ми дойде......и всичко това момичета ме зареди с положителни мисли, че ще успея  :)
Когато започнаха да ми говорят глупости в клиниката след около половин час след упойка незнаех какво да предприема.Незнаех как да отговоря.бях объркана.
И за това реших да ви попитам вас .Вие , който сте тук и знаете дали това е от полза или не.
На мен ми помогна и благодарение на момичетата тук аз научих много новости,.
Благодаря на всички.Прегръщам ви .
Чакам с нетърпение да продължа с моя си календар тук.
« Отговор #14 -: Януари 06, 2009, 12:44:02 pm »
Искренно съжалявам за това което ти се е случило.Но Горе главата и не се тормози.Според мен не пречи планирането на бременност.Аз и съпругат ми вече станаха 8 месеца в който не се пазиме и искаме да си имаме бебче.Всеки месец аз живея с надеждата да стане но на мен пак ми идва.Въпреки всичко аз имам вяра и съм сигурна че ще стане.Така трябва да направиш и ти.Имаи сили и не се предавай.Както на себе си така и на теб и на всички жени тук във форома желая нашите мечти да се сбъднат.УСПЕХ
*
« Отговор #15 -: Януари 10, 2009, 16:46:11 pm »
Здравей zayana,
Ужасно съжалявам за това,което ти се е случило.  :(  Хубавото е,че все пак си успяла да забременееш.  За съжаление много момичета,тук минават през какво ли не .. :(
Не се отчайвай ,дай си малко почивка и с нови сили - напред.
Според мен планирането на бременност само по-себе си не пречи. Пречи ,когато превърнеш това във фикс идея /аз правя тази грешка  :oops:/  При мен например проблем ми е било винаги ,че точно ,когато съм в овулация ,все нещо се случва и не стигаме до секс. Незнам как става, но като му кажа на приятеля ми "ей сега е момента"  и му секва ентусиазма.Ако си мълча и не му казвам си мисля,ами той трябва да знае и да действа все пак..  :wink:
 Някъде бъркам явно. Тука съм чела за разни дресирани мъже дето "го правят" по команда. Как пък не случих и аз на такъв.   :?
« Отговор #16 -: Януари 10, 2009, 17:24:05 pm »
Цитат
При мен например проблем ми е било винаги ,че точно ,когато съм в овулация ,все нещо се случва и не стигаме до секс

И при нас тъй се получава.Като се замисля през тази година и три месеца дето се пробваме за бебче поне 7,8 месеца не сме били в един град по време на овулазията ми,а 2,3 точно когато съм имала ОВ не сме имали контакти.Но сега сме твърдо решили да засичаме момента и да действаме.Дано да има успех.Такъв желаия и на всички,който са във великата борба за дете. :bfp: :bfp: :bfp: :bfp:

« Отговор #17 -: Януари 10, 2009, 17:24:45 pm »
Цитат
При мен например проблем ми е било винаги ,че точно ,когато съм в овулация ,все нещо се случва и не стигаме до секс

И при нас тъй се получава.Като се замисля през тази година и три месеца дето се пробваме за бебче поне 7,8 месеца не сме били в един град по време на овулазията ми,а 2,3 точно когато съм имала ОВ не сме имали контакти.Но сега сме твърдо решили да засичаме момента и да действаме.Дано да има успех.Такъв желаия и на всички,който са във великата борба за дете. :bfp: :bfp: :bfp: :bfp:

*

Zorichka

• **
  • 52
  • има надежда, повярвайте
« Отговор #18 -: Март 21, 2009, 18:35:20 pm »
Позволете ми, да споделя мнението си относно това дали прекалената информираност по въпросите, които са жизненоважни за семейства с репродуктивни проблеми, са вредни и пречат на специалистите да си вършат по-добре работата.Мога да ви кажа, че допреди срещата ни с настоящиа специалист, когото посещаваме, ние със съпруга ми НЯМАХМЕ право да питаме за абсолютно нищо, което предстои да правим - просто ще го правите и не ви е нужно да си пълните главите с излишна за вас информация.Никога до този момент не си бях и помисляла, че не ми трябва да знам защо ми е лапароскопия и отговора беше - "Ще те срежем пък после ще видим какво ще правим".Аз съм човек, който многократно е лягал под ножа заради други причини и далеч не ме е страх от подобни манипулации, но ми звучи крайно несериозно такова изказване на Водещ специалист в тази насока в България.Тогава просто си взех документите и се прибрах у дома.Седнах пред компютъра и научих всичко, което ми беше нужно.След време решихме да посетим настоящия ми гинеколог и мога откровено да ви споделя, че ТЯ остана положително удивена, че сме толкова информирани и можем да говорим на един език ... :youwoman: