0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Някой с луф синдром ?
« -: Декември 26, 2008, 23:12:42 pm »
Здравейте, има ли някой с луф синдром който да е забременял ?
Re: Някой с луф синдром ?
« Отговор #1 -: Декември 27, 2008, 02:52:00 am »
 Аз не съм все още , но имам намерение в най - скоро време да забременея. :wink:(това в кръга на шегата)
 С Прегнил пробвахте ли да се спука?
 Дай повече инфо - от кога е проблема , какво сте направили досега и т.н. ?
« Отговор #2 -: Декември 27, 2008, 09:44:31 am »
Здравей ,
И аз като fatalwoman засега не съм забременяала ,но се надявам 2009 да забременея.
Аз го имам от около 4 години .Като нещатата се изостриха с времето.Отначало на няколко цикъла не ми се пукаше фоликул ,а сега всеки месец след овулация съм със задържан фоликул.
Както знаеш ЛУФ синдрома не е болест ,а следствие от болест и затова е по-добре да се лекува първо болестта преди забременяването.
Нашият път са асистираните методи ,тъй като и 15000 единици прегнил не вършат работа.
Поздрави
« Отговор #3 -: Декември 27, 2008, 11:03:20 am »
Благодаря Ви момичета, сега поне виждам че не съм сама защото ми се струва, че това заболяване е много рядко и не се дискутира много вав форума. malinkap казваш че го имаш от 4 години този синдром. А това ли е причината толкова време да нямате бебче или просто си дадохте време от кога да почнете с опитите? А как ви се пукат фоликулите с идването на МЦ ли или имате и пункции ? Извинявайте за многото въпроси но съм нова тук и съм малко като пате в калчища в момента.
« Отговор #4 -: Декември 27, 2008, 11:52:35 am »
saphira,
ние нямахме планове за бебе и попаднах на една доста накадърна лекарка (светило) ,която ми предписваше 4 години противозаатъчни или дуфастон.
Чак като отидох в клиника по стерилитет ми откриха ЛУФ синдрома.
От една година много активно се борим за дете-претърпях 3 инвитро на естествен цикъл (без лекарства),1 хидрутбация,1 лапароскопия .Това всичко за 1 година.Сега се лекувам срещу ендометриоза в много начален стадий и инсулинова резистентност.
При мен положението в момента е такова ,че без дуфастон или противозачатъчно фоликула не се пука ,а започва да се пълни с вода и да нараства.Стигал е до 9 см.За 1 месец изчезва с хормони.
Казаха ми ,че ако изкарам една бременност може и да изчезне заболяването.
Поздрави
« Отговор #5 -: Декември 27, 2008, 12:46:09 pm »
malinkap а за колко време се стопява кистата от 9см с хормони и кое точно лекарство имаш предвид ? И като качество добра ли е яйцеклетката която ти вадят за инвитрото въпреки синдрома? Моят лекар е добър но ми се струва че от бързане претупва нещата и едва ли не аз го подсещам за това и онова...А иначе на мен 6-месечното спиране на цикъла и после още 3 месеца докато се възстанови не ми помогна. Не ми помогна и операцията и сега се боря с киста пълна с кръв от 2 месеца.
« Отговор #6 -: Декември 27, 2008, 13:53:51 pm »
saphira,
обикновено използвам регулон или дуфастон.За около 1 месец кистата изчезва,но при мен са на ниво фоликуларни кисти-яйцеклетка ,която не може да се отдели и се пълни с бистра течност.
За качество от 3 опита без лекарства само единия ми мина с трансфер на ембрион.Всеки опит си имах яйцеклетка ,но или не успя да се оплоди или беше много голяма.В процеса на лечение разбрах ,че имам и проблем с инсулина,за който д-р Тодорова ми каза,че не го ли регулирам да забравя за качествени яйцеклетки.Сега пия метформин от 3 месеца.
saphira,как се бориш със шоколадовата киста?Чувала съм от мои познати ,че с регулон спирала да расте,но не знам твоя док какво ти е предписал.А колкото ,че са много заети така е ,трябва да ги ръчкаме иначе не знам накъде ще отидат работите.
« Отговор #7 -: Декември 27, 2008, 14:15:42 pm »
Ами с кистата се боря с регулон и ако не ми мине още няколко цикъла ще видим нататък как да процедираме. Но тази киста не е ендометриозна защото не се появи от нищото напълнена с кръв както става с ендометриозните. Беше фоликул който по време на овулация се превърна в жълто тяло и така си остана. А до колкото знам жълтото тяло има и кръв в него.Всички хормони са ми объркани и няма нито един в норма. И аз си мисля макар че моят лекар казва че не е възможно, та си мисля че хормоните ми се объркаха след 6-месечното лечение.Чувала съм че с регулон се регулира и цикъла и се надявам той да подейства и на хормоните.
« Отговор #8 -: Декември 27, 2008, 15:22:31 pm »
Сигурно лечението с регулон ще подейства.
Добре е ,че кистата не е ендометриозна.
Аз се лекувам 4 месеца с Лукрин ,че даже и деферилин ,но цикъла така и не спря.Образувам и задържам фоликули всеки месец и док каза ,че не може да ми се потисне яйчника.Продължвам на регулон
Успех с лечението и щастлива 2009!
« Отговор #9 -: Декември 27, 2008, 15:59:12 pm »
Успех и от мен с лечението, и дано всички да се похвалим с хубава новина през 2009 година !
« Отговор #10 -: Декември 27, 2008, 17:26:29 pm »
Както знаеш ЛУФ синдрома не е болест ,а следствие от болест и затова е по-добре да се лекува първо болестта преди забременяването.
Следствие от коя/кои болест/и е ЛУФ синдрома? Доколкото подразбирам едната е ендометриозата, дали има и други?
« Отговор #11 -: Декември 27, 2008, 19:39:28 pm »
Може би и неправилно съотношение на хормоналните нива.
« Отговор #12 -: Декември 27, 2008, 23:14:01 pm »
някъде бях чела ,че се получава и при поликистоза
« Отговор #13 -: Декември 30, 2008, 21:37:53 pm »
Момичета и на мен ми откриха Луф Синдром - предишния цикъл ми биха Прегнил 10 000 еденици, но не се спука фоликула. Също така имам проблеми със щитовидната жлеза от 23 години. Следващия цикъл ще трябва да пробваме с 15 000 еденици Прегнил - ако успея да си намеря в аптеките.
« Отговор #14 -: Декември 31, 2008, 09:08:39 am »
galia_77 ,в апатеката на клиника Щерев няма ли?
Не зная за връзката със щитовиднат жлеза,но може и това да е проблема.
Успех
« Отговор #15 -: Януари 01, 2009, 22:10:54 pm »
Момичета , да попитам при Луф синдрома какви кисти се образуват - фоликулярни, на жълтото тяло или ендометриозни? Защото като чета из постингите май всички сме с различен вид киста ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Януари 02, 2009, 08:41:02 am »
Лутеални

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #17 -: Януари 02, 2009, 09:02:26 am »
фоликуларни
« Отговор #18 -: Януари 06, 2009, 22:20:20 pm »
Има ли разлика в лечението на луф синдром с лутеални кисти и луф синдром с фоликулярни кисти ? :oops: