0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Отново журналистите търсят сензацията. Няма никаква връзка между критичното състояние на жената и начина на забременяване.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Тъкмо и аз се чудех причината....Ужасно е това, което се е случило с момичето, надявам се се оправи!
А за част от коментарите по-долу...нямам думи!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
дано момичето се възстанови бързо и се стабилизира.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Надявам се, жената да се стабилизира бързо!

Иначе какво да кажа - човешкото невежество е безгранично... Лошото е, че в България от вече близо 20 години продават информация на този принцип и се надяват, че с тази изтъркана вече формула все още могат да правят тиражи...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по повод невежеството и нашия проблем, мислех си тия дни докато четях какви ли не коментари из Интернет. едно е да не знаеш - нормално е. ама кажи - не знам, не разбирам от това. ама не! много често невежият не само не си признава, ами си измисля своя истина, която натрапва на околните под маската на факти. четох един такъв супер убеден господин, който обясняваше, че било "факт, че бебетата ин-витро най-често се раждат увредени и болни". факт било, видите ли.... да се чудиш и да се маеш, от къде го е взел тоя факт. и в други форуми сме спорили с такива "учени глави".

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

А нима при жените, заченали без намесата на АРТ, не се случват инциденти и не се раждат деца с увреждания..?!?!
Жалко е, че въпреки всичко се търси скандала.

Дано жената се възстанови.
*

мъркащата днес

Доколкото разбрах тази сутрин жената е излязла от комата...
четох един такъв супер убеден господин, който обясняваше, че било "факт, че бебетата ин-витро най-често се раждат увредени и болни".

Мда, и аз го четох този умник. И други бисери имаше.
На невежите по не ме е яд, но на хора навътре в проблема... ей го, Щерев, пак се е изказал:
http://www.deltanews.bg/index.php?id=3385(

Какво да очакваме, като дълго време лансираше тезата, че сме се докарали до тук заради аборти и венерически заболявания  :x

Що ли си мисля, че хвърля камъни в собствената си градинка... лошото е, че и по нашите глави  :?

lb2f
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
http://news.ibox.bg/news/id_947280160
Да, доколкото чета е стабилизирана вече. Само не разбрах дали била е маточно и извънматочно бременна или само извънматочно. Важното е ,че доколкото могат, нещата вървят към подобрение.

А за коментарите - неам думи.
Ако се загледате в линка , който е дала Джази, темата е озаглавена "Инвитро вкара жена в Пирогов". Все едно инвитрото е някаква прищявка - като да се напиеш и да те вкарат в токсикологията за това или пък да мяташ бомбички и поради осакатяване да те вкарат в хирургията за ампутация.
« Последна редакция: Декември 23, 2008, 17:28:52 pm от lady_11 »
*
Според мен шума и заглавието са умишлени, все пак напоследък много шум се вдигна околко ин витро процедурите, което не се харесва на някои хора...
*
Re: Млада жена е в критично състояние след "ин
« Отговор #11 -: Декември 23, 2008, 18:21:29 pm »
до колкото знам по време на бременност не трябва да се приема аналгин.
Ох незная дано момичето се оправи ,но и за първи път чета нещо подобно,след като е заченала инвитро и е в 3 месец,не се е ли преглеждала до тогава,околоплодният сак се вижда още в 5 седмица.
« Последна редакция: Декември 23, 2008, 18:28:06 pm от lora20 »
« Отговор #12 -: Декември 23, 2008, 18:36:53 pm »
Колко жени има с извънматочни бременности... но не четеме гръмки заглавия в медиите.
Можеме да благодариме на невежи журналисти и "добронамерени" специалисти, които са готови да очернят и най-святото, в услуга на личните си интереси  :?

lb2f
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #13 -: Декември 23, 2008, 19:05:14 pm »
Колко жени има с извънматочни бременности... но не четеме гръмки заглавия в медиите.
Можеме да благодариме на невежи журналисти и "добронамерени" специалисти, които са готови да очернят и най-святото, в услуга на личните си интереси  :?

Мдааа.
Аз лично като пациентка на клиника "Малинов" се съмнявам там да пропуснат извънматочна бременост, която да се развие до трети месец. По-скоро момичето /за да спести малко средства/ е видяло плюс тест, най-много в ранна бременост да е отишло там на един преглед, а оттам нататък да я е поел някой квартален гинеколог, който не е видял проблема в тръбата.
Пояснение за тези , които не знаят : забременях естествено, но съм следена от доктор Персенска до осмия месец от бремеността и знам как се отнасят с бременните си пациенки и колко грижи им оделят в клиника "Малинов".   Абсурд  е лекар от  "Малинов" да разреши прием на Аналгин от бременна. Мен за кръвното ме консултираха първо с интернист в клиниката, а след това и от посочен от него кардиолог за да се прецени най-доброто лекарство за моя случай. 

А за добронамерения Щерев - все едно в неговата клиника не може да се получи гаф, той е богоизбрания лекар и политик.

П.П. Между другото днес разбрах, че в Пирогов има починала родилка от Шейново - обаче не се тръби по случая, нали?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Говорих с колегите си от София, жената е добре, от вчера е екстубирана, стабилна, без опасност за живота и скоро ще бъде изписана. Имало е критичен момент, в който жената е била с разстроена извънматочна бременност, колегите от клиника Малинов са реагирали бързо и професионално и са й спасили живота, както и колегите от Пирогов са положили всички необходими реанимационни действия, за да може тя да бъде сред близките си за Коледа.

За друго ми се иска да поговорим - това е поредният случай, в който булевардни медии търсят под вола теле, изкривяват истината до неузнаваемост и настройват общественото мнение против асистираната репродукция. За разлика от шепата свестни журналисти, които първо мислят, разследват, проверяват информацията и чак след това пишат и говорят, все още има много други, които съчиняват евтина сензация и с гръмки заглавия се стремят към по-висок рейтинг. Интересно ми е защо СЕМ не се самосезира по този повод - липсата на морал в медиите, поднасянето на невярна информация, особено умишленото изкривяване на фактите и вдредата, която нанасят такива публикации.

Иначе да обясняваш колко е опасно ин витрото е все едно да обясняваш колко е опасен секса - и след секс може да се получи извънматочна бременност, а също и вътрематочна с усложнения. Дайте да не правим секс тогава. Ако пък го забраним със закон ще е още по-добре.

Желая на всички весели празници и да внимавате със секса.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Щерев отдавна ме дразни. Все като се сетя или някой ми припомни за съществуването му ми изникват гневни въпроси, как може, не е нормално, аз ли съм идиот,справедливо ли е, защо го прави и т.н. Чудя се докога ще му се търпи и неговата простотия и се моля да не е още много дълго. Извинявам се за грубия тон, но отново се ядосах а не ми се случва често :evil: В крайна сметка, омръзна ми надути персони да .. както и да е. Няма смисъл да товаря някой да ме трие.
За журналистите ли, ами разлика не виждам. Писна ми да обяснявам на всеки новоизлюпен разбирач, че статийте и това което пише не е вярно и реално. Те обаче прочели пет журналистически реда имат информация и самучувствие да спорят с мен и да се изказват гласно.  По добре да не цитирам...
Радвам се че момичето е добре. И не знаех, че тризнаците са болест :evil: Поне да беше  заразна...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
:( медиите май това им е работата - да се гаврят и да печелят от чуждата болка... Хубавото е, че жената се стабилизира.
И да питам аз по-знаещите от мен по повод един от коментарите за жената, която през 99г. родила тризнаци, ама ги раждала през седмица - как аджеба става този номер???

Мели,
благодаря ти за актуалната информация относно състоянието на жената.

Принципно съм напълно съгласна с теб.

Само ще уточня нещо. СЕМ (Съветът за електронни медии) няма как да се самосезира, тъй като той е регулаторен орган, контролиращ само телевизиите и радиостанциите. Няма правомощия върху печатните издания. Доколкото знам, новинарските сайтове се числят към печатните издания. но пък тях кой точно регулатор ги контролира - не знам. Ако се включат Новалекса или Касси - нека те да кажат.

Цитат
...по повод един от коментарите за жената, която през 99г. родила тризнаци, ама ги раждала през седмица - как аджеба става този номер???
това пък за пръв път го чувам. 8O Звучи ми като фантастика. И аз в началото бях с триплодна бременност, но не ми казаха, че мога да си ги раждам децата с разлика от една седмица... :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

За друго ми се иска да поговорим - това е поредният случай, в който булевардни медии търсят под вола теле, изкривяват истината до неузнаваемост и настройват общественото мнение против асистираната репродукция. За разлика от шепата свестни журналисти, които първо мислят, разследват, проверяват информацията и чак след това пишат и говорят, все още има много други, които съчиняват евтина сензация и с гръмки заглавия се стремят към по-висок рейтинг. Интересно ми е защо СЕМ не се самосезира по този повод - липсата на морал в медиите, поднасянето на невярна информация, особено умишленото изкривяване на фактите и вдредата, която нанасят такива публикации.

Сега се сещам, че когато бяхте организирали на ДРЗ 2007 нещо като семинар за журналистите относно начина за поднасяне на репродуктивните проблеми в медиите, те се ометоха до един. Отразиха си пресконференцията и дим да ги няма. Никой не остана, дори и само от уважение към труда, които сте си дали.
Затова ще продължаваме да четем още такива заглавия. Скандалът продава, за съжаление.
Затова ще продължаваме да четем още такива заглавия. Скандалът продава, за съжаление.

Така е, жалко, но е факт! Ако няма интригуващо заглавие, никой няма да отвори линка. По същия начин, ако на първа страница няма някоя негтивна новина (убийство, криза, катастрофа, стачка и т.н.), кой ще си купи вестника?!

Бъдете добри и не губете кураж! :)