0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI на ЕЦ
« Отговор #340 -: Април 05, 2009, 13:13:00 pm »
Мила Радост,
ЛХ-то ти е високо, според мен, а в такива случаи яйцеклетката, макар и да изглежда ок, всъщност не е качествена. Както е писала и теди на предишната странида, ЛХ не трябва да надвишава 4-5 преди пункция. Иначе има преждевременно лутеинизиране на яйцеклетката (един вид тя презрява, преди да е узряла достатъчно, за да овулира) и това обрича опита почти 100% на неуспех. Тези неща съм ги чела за стимулиран цикъл, при мен специално имаше такъв проблем. Ако потърсиш назад в темите, ще намериш информация, обсъждали сме го надълго и нашироко с момичетата.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #341 -: Април 05, 2009, 14:22:41 pm »
Мерси мила дано при всички нас има успех.При мен винаги това ЛХ е високо,тогава защо ги вадиме тези фоликули щом на 100% се обрича опита на неуспех? :( Миналия път ембриона се беше разделил на 8 и док каза че е много добър но уви,това заради високото ЛХ ли е пак?Ще пиша другата седмица докъде сме стигнали.Поздрави!
*
« Отговор #342 -: Април 05, 2009, 14:51:47 pm »
Аз също мисля,че ако опитите доказано са обречени на провал при високо ЛХ, лекарите няма да пунктират и да вадят яйцеклетки ей така просто да се намират на работа.Според мен високо Лх преди пункция по скоро е индикация за наближаваща овулация и има голям риск да се спука фоликула.Може би вече при доста по високи стойностти се говори за презряла яйцеклетка.Освен това , ако има презряла яйцеклетка тя дали може нормално да се оплоди, за да се стигне до трансфер?????.Аз имам четири опита при ЛХ между 15 и 18 преди прегнил.В два от тях , се бяха спукали фоликулите, а другите два имах трансфер на добре оплодени и разделени яйцеклетки.Значи може да се порасъждава, за какво точно е индикация високото Лх. То все пак е в референтни граници за овулаторна фаза.А преди пункция фазата определено е овулаторна?????
Така, че Радост смело напред момиче :)
« Отговор #343 -: Април 05, 2009, 15:10:20 pm »
Kolean и аз така си мисля,затова слушам док и каквото стане. :bighug:
« Отговор #344 -: Април 05, 2009, 20:40:03 pm »
kolean, разбирам напълно, че ти се иска да не е така. Предполагам, че все пак пунктират, оплождат и трансферират ембрионите, защото не е 100% сигурно, че бременност няма да настъпи (не помня процентът успеваемост при пик на ЛХ, но беше МНОГО нисък). Както и при хидросалпингс, винаги има някакъв, дори минимален, шанс да се случат нещата. За съжаление не мога да ти пусна линк, защото съм го загубила, но тази информация я четох в чуждестранни сайтове, медицински по-конкретно. Владимиров, Савова и Стаменов също са потвърждалави (всеки поотделно), че високото ЛХ е било причина за неуспехите (или поне една от тях). Само да кажа, че и моите ембриони винаги са били "перфектни".
Не пиша тези неща, за да ви отчайвам, аз също съм на тоя хал и сега смятам да проверя дали при нестимулиран цикъл отново се проявява тоя "дефект" (за себе си имам теория, че стимулациите ми объркват хормоните). Ако при естествен нещата са същите, очевидно просто ще трябва да се намери подходящата стимулация за мен - добре премерения блокаж е критичен в такива случаи, доколкото разбирам.
Друг проблем например при преждевременното лутеинизиране, е, че когато то се овладее, в много случаи настъпва ранен пик на прогестерона, който също може да прецака нещата, но, според същите източници, които съм ползвала, пикът на прогестерона все пак е по-малкото зло и по-голям процент бременности настъпват при такива случаи (сравнено с пик при ЛХ).
Поздрави и успех!
« Последна редакция: Април 05, 2009, 20:43:27 pm от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #345 -: Април 06, 2009, 12:41:50 pm »
Според мен всичко това има резон в стимулираните цикли, при чистото ЕЦ не мисля че високото ЛХ е основния проблем - та нали в естествени условия последователнастта е същата: пих ЛХ-овулация-оплождане, при нас разликата е в ин витро оплождането. При ЕЦ се пунктира на по-малки размери, съответно ден-два преди пика на ЛХ (не знам тук какви са допустимите с-ти на ЛХ), но дали е заради зрелостта на яйчицето или за да се изпревари овулирането?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #346 -: Април 06, 2009, 12:48:49 pm »
evro, има резон в това, което казваш. Ми ще ги задам тези въпроси "на когото трябва" и ще постна отговора тук (другата седмица, че тогава ми е часът).

*
« Отговор #347 -: Април 06, 2009, 14:57:40 pm »

Изобщо не съм правила инсеминации. Когато отидох при него и след две срещи той ми каза, че при мен вариантите са три - 1. осиновяване, 2.донорско икси и 3. - икси с мой материал, като за вариант 3 не ми даваше шанс повече от 5%. Оказа се, че съм с изчерпан яйчников резерв и за това при мен така се стекоха нещата.

[/quote]

Мерси, Partiabel! Всичко най-добро и успех от мен :)  :pink_dust_1: :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #348 -: Април 06, 2009, 14:59:08 pm »
Според мен всичко това има резон в стимулираните цикли, при чистото ЕЦ не мисля че високото ЛХ е основния проблем - та нали в естествени условия последователнастта е същата: пих ЛХ-овулация-оплождане, при нас разликата е в ин витро оплождането. При ЕЦ се пунктира на по-малки размери, съответно ден-два преди пика на ЛХ (не знам тук какви са допустимите с-ти на ЛХ), но дали е заради зрелостта на яйчицето или за да се изпревари овулирането?
Мисля че за да се изпревари овулирането.

« Отговор #349 -: Април 06, 2009, 18:55:19 pm »
Може би малко оф-топик, ама да споделя - при нещастните опити, които имах на "лимитиран цикъл", се опитваха да ме пунктират баш на деня за овулация, както се досещате - винаги изпускахме фоликула (освен веднъж, като беше празен). За пръв път чувам, че пункцията се прави по-рано и на по-малък размер (при мен все се чакаше да стане 19 мм, та тогава да се бие прегнила; до другия ден, би трябвало да е нарастнал до 20-21 мм, нали се сещате, че си е баш за овулация).
Много, много интересно....

*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #350 -: Април 06, 2009, 21:25:38 pm »
При мен беше така:
четвъртък Ф- 15 мм ЛХ - 5
петък 11 часа Ф- 19 мм., ЛХ - 7, Прегнил в 24 часа
Неделя 9 часа пункция
Много ме беше страх да не изпуснем Я
« Отговор #351 -: Април 07, 2009, 21:27:38 pm »
Момичета днес бях на преглед и док видя 4 фоликула на левия я.и 4 на десния.13ден съм без никаква стимулация,възможно ли е това?Я-ците ми едвам реагираха преди на зверска стимулация,а сега без нищо. :ask:Друг е въпроса че са малки и мислеха леко да ме стимулират, но хормоните прогестерон и ЛХ/естествено/бяха високи и ме оставиха за следващия месец.Но док каза че все пак я. са се разбудили.Следващия цикъл ме вика 2-3ден май няма да съм на ЕЦ.Много ме е страх от стимулаций имам лоши спомени.Успех на останалите в процедура.
« Отговор #352 -: Април 08, 2009, 12:03:05 pm »
Момичета днес бях на преглед и док видя 4 фоликула на левия я.и 4 на десния.13ден съм без никаква стимулация,възможно ли е това?Я-ците ми едвам реагираха преди на зверска стимулация,а сега без нищо. :ask:Друг е въпроса че са малки и мислеха леко да ме стимулират, но хормоните прогестерон и ЛХ/естествено/бяха високи и ме оставиха за следващия месец.Но док каза че все пак я. са се разбудили.Следващия цикъл ме вика 2-3ден май няма да съм на ЕЦ.Много ме е страх от стимулаций имам лоши спомени.Успех на останалите в процедура.
Предполагам, че е възможно, защото и аз при стимулациите имах малко фоликули, а при фоликулометрия сме засичали 5 в единия яйчник(аз съм само с 1)без никаква стим.
*
« Отговор #353 -: Април 08, 2009, 20:19:39 pm »
Мацки днес ми е първи ден, в събота съм при Док, за да видим какво правим - ще пусна и един ФСХ на 3-ти ден, ако е много висок ще си помисля дали да ходя този месец де!
Не мислите ли, че е разумно преди ЕЦ да се пуска ФСХ информативано?
« Отговор #354 -: Април 08, 2009, 23:01:48 pm »
Танита,преди този ми опит ФСХ излезе 34,но имах три фоликула,от които извадихме две яйцеклетки.Едната се оплоди,ембриона беше добър.В моя случай мисля,че ФСХ не изигра негативна роля,а и много се надявам да е бил повишен от Марвелона.Успех.
« Последна редакция: Април 09, 2009, 00:52:13 am от Цеци »
« Отговор #355 -: Април 09, 2009, 00:42:01 am »
Успех Танита!Ще стискам палци.Аз досега не съм пускала ФСХ,но на следващия цикъл док ме вика на 2-3ден така че сигурно и аз ще си пусна, защото не помня откога не съм го изследвала този хормон.
*
« Отговор #356 -: Април 09, 2009, 10:05:23 am »
Аз също ще стискам палци за теб Танита! Само информативно ти казвам , че Февруари при поредния ми опит ФСХ ми беше 12.62 , а яйцеклетката ми не беше качествена. Давай смело напред нали знаеш , че в медицината 2+2 не е 4. Най-сърдечно ти пожелавам успех и много много късмет!
*
« Отговор #357 -: Април 09, 2009, 13:46:11 pm »
Цеци, Radosst, Doniss,  :bighug: :bighug: :bighug:
Много благодаря за стиснатите палци и сърдечните пожелания!
Знам, че са от сърце! Ще пиша как върви!
Radosst, не се страхувай от стимулации и аз имам лоши спомени от тях, ама вече толкова се уморих от провали на ЕЦ, че май ми се иска да опитам пак със стимулация....аз досега съм имала 1 - зверска  - прекратена на 10 ден - нито един фоликул!

« Отговор #358 -: Април 09, 2009, 15:46:10 pm »
Танитка и моята последна стимулация беше зверска и я прекратихме на 11 ден.Много пари,нерви и огромно разочарование.Отрицателните тестове май по -добре ги приемах,но ти знаеш.Затова настръхвам като си помисля.Досега  трите опита на ец веднъж хормони и 2-3 прегледа направо супер неангажиращо психически и финансово разбира се.Пиши как върви ,а аз от 22.04. ще ви пиша ние как ще процедираме.
*
« Отговор #359 -: Април 12, 2009, 14:25:23 pm »
Чета тук за стойностите на LH и започвам доста да се притеснявам. Разгледах си изследванията на хормони правени от 3-ия до 5-ия ден на месеца. И какво да видя - ами стойността на моето LH още в първите дни е със високи стойности - 5.8, 6.2 например. И започвам да си задавам въпроси от рода на :Как да се очаква преди пункция да е под 5. И въобще произвеждам ли изобщо качествени яйцеклетки и ще стане ли нещо от моята работа.......
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."