kolean, разбирам напълно, че ти се иска да не е така. Предполагам, че все пак пунктират, оплождат и трансферират ембрионите, защото не е 100% сигурно, че бременност няма да настъпи (не помня процентът успеваемост при пик на ЛХ, но беше МНОГО нисък). Както и при хидросалпингс, винаги има някакъв, дори минимален, шанс да се случат нещата. За съжаление не мога да ти пусна линк, защото съм го загубила, но тази информация я четох в чуждестранни сайтове, медицински по-конкретно. Владимиров, Савова и Стаменов също са потвърждалави (всеки поотделно), че високото ЛХ е било причина за неуспехите (или поне една от тях). Само да кажа, че и моите ембриони винаги са били "перфектни".
Не пиша тези неща, за да ви отчайвам, аз също съм на тоя хал и сега смятам да проверя дали при нестимулиран цикъл отново се проявява тоя "дефект" (за себе си имам теория, че стимулациите ми объркват хормоните). Ако при естествен нещата са същите, очевидно просто ще трябва да се намери подходящата стимулация за мен - добре премерения блокаж е критичен в такива случаи, доколкото разбирам.
Друг проблем например при преждевременното лутеинизиране, е, че когато то се овладее, в много случаи настъпва ранен пик на прогестерона, който също може да прецака нещата, но, според същите източници, които съм ползвала, пикът на прогестерона все пак е по-малкото зло и по-голям процент бременности настъпват при такива случаи (сравнено с пик при ЛХ).
Поздрави и успех!