Специално за Кандидата и за лечението на мъжа,моят лекар ми обясни,че жените страдамае по-често от такива инфекции,първо заради анатомията.Влагалището е топло и много влажно и съответно при най-малкия стрес за организма,говоря като настинка,или лечение с АБ и т.н. това е изключително благоприятна среда за развитието на какви ли не чудесии.Другата причина която изтъкна доктора ми е,че мъжката урина имала много по-голяма киселинност и концентрация(на не знмам какво точно) от женската .Това действало един вид като отрова за гъби и бактерии и за това страдат по-рядко от нас.Моят лекар лекува и мъжът ми САМО ако има оплаквания,като сърбеж и парене.Аз за мое успокоение му купувам антимикотично кремче.
Когато имах Ентерококи,моят лекар ми каза,че не е нужно мъжът ми да си прави изследвания,защото било малко вероятно да има и той.Не му изписа и нищо профилактично за лечение.Ходихме и при 2-ма уролози,които казаха,че няма за какво да му правят микробиология.През повечето време сме си правили секс и след излекуването ми инфекцията не се е обновила.Явно,че партньора наистина изобщо не е бил заразен.
Аз лично от мои наблюдения и разговори с лекари и потърпевши си правя един извод,който не знам дали е верен,но ми се струва специално за бактериите,ако проблема е при мъжа се пренася по-често и на жената,а от жената към мъжа е по-рядко срещано.Не знам дали има вероятност да е така,но такива са ми наблюденията.
Другото което ми е казвал доктора е,че повишената захар в урината благоприятсва развитието на гъбичките и прави флората във влагалището още по-добра среда за тяхното добро живуркане там.
За моята ЦС не ми правиха микробиология,защото при прегледа лекарката не откри нищо нередно с консистенцията на течението,но ми искаше изследвания за хламидия.След ЦС изписват винаги антибиотик,за да предотвратят пренасянето на бактерии по тръбите.За това аз смятам,че е по-добре да се излекува инфекцията първо.Вържи попа ,да е мирно селото.Аз съм на тоя принцип.Може и да не се пренасят по тръбите,но така или иначе тази инфекция било тя от гъби или бактерии тябва да се излекува.Дали преди или след ЦС,аз лично за мен си предпочитам да е преди.
Другото което ми е казвал моят лекар е,че при нелекуване на гъби и бактерии ,започват да се развиват повече и повече и инфекцията тръгва нагоре по тръбите и може да предизвика сериозни инфекции и там.Някъде бях чела,нещо от рода,че гъбите и бактериите ,когато са във вихъра си без да се лекуват,започват да разяждат тъканте и всъщност по този начин се разнасят по тръбите и правят поразиите.